• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Yeşilyurt Belediyesi'nden minik öğrencilere özel etkinlik

17 Aralık 2024, Salı 16:26
17 Aralık 2024, Salı 16:26
Yeşilyurt Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toprak, bitki ve tohum bilincini erken yaşlarda çocuklara aşılamak amacıyla Yeşilyurt'taki anaokulu ve ilkokullarda 'Yerli Tohum Milli Tarım' bilgilendirme etkinliklerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi, eğitimler sırasında öğrencilere 'İlk Bahçem Seti'

Toplumda tarım ve gıda üretimi konusundaki bilinç düzeyini artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırması hedefiyle hizmetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Malatya'da çok renkli bir etkinliğe daha imza attı.

Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki Aspuzu Anaokulu'nda özel bir etkinliğin startını veren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, "Yerli Tohum Millî Tarım" projesi kapsamında anaokulu ve ilkokullarda teorik ve pratik tarım eğitimleri düzenledi.

Renkli ve heyecanlı anlara sahne olan etkinlikte verilen tarımsal bilgilerle bir yandan eğlenen minikler diğer taraftan diğer yandan da bitkisel üretim, tohum ekimi, fide dikimi, bakım, besleme, hasat ve ürünlerin değerlendirilmesiyle ilgili bilgi sahibi oldular.  Öğrenciler, ekim-dikim faaliyetlerine katılarak tohum ve toprakla buluşup farklı bir deneyim yaşadılar.

Minik öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Esra Öner tarafından çocuklara toprak ve tohumun neden önemli olduğu konularında eğitimler verilirken, uygulamalı eğitimde ise 'İlk Bahçem Seti' dağıtılarak öğrencilerle tohum ekimi yapıldı.

Öğrenciler oldukça neşeli geçen uygulamalı eğitim sırasında birer çiftçi gibi fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğrendi. Unutulmaz bir gün yaşayan minik öğrenciler, kendilerine bu etkinliği düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e hep bir ağızdan teşekkürlerini iletti.

Eğitim programında minikleri yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, öğrencilere öğrendiklerini pekiştirmeleri için 'İlk Bahçem Seti' hediye ettiklerini söyledi.

Tohum, fide ve toprak sevgisini çocuklara erken yaşlarda aşılamaya çalıştıklarından bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, "Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatıyla hayata geçirdiğimiz etkinliğimiz ile çocuklarımızı erken yaşlarda toprakla ve tohumla buluşturup onlara tarım sevgisi aşılamak amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın tohumları ekerken yaşadıkları heyecan bizim için çok kıymetlidir. 'Yerli Tohum Millî Tarım' projesi kapsamında Aspuzu Anaokulumuzda gayret verimli ve faydalı bir eğitim çalışması düzenledik. Bu eğitimlerdeki amacımız çocuklarımızın toprakla ve tohumla olan bağlarını daha güçlü hale getirmektir. Tarımsal eğitimin kalıcı hale gelmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimlerimiz sırasında öğrencilerimize 'İlk Bahçem Seti' hediye ederek onlarla birlikte uygulamalı tohum ekimi yapıyoruz. Öğrencilerimiz eğitimler sırasında birer çiftçi gibi fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğreniyorlar. Eğitim programlarımız belirli aralıklarla farklı okullarda devam edecektir." diye konuştu. (İLKHA)

Ziraat mühendisleri: Bilinçsiz ilaçlama ölümlere yol açıyor

Bu Bir Hizmet Yarışıdır, Siyasi Yarış Değil

Meşal: İşgali ve vesayeti reddediyoruz, silah konusundaki yaklaşımımız net

Dicle Elektrik’ten Artuklu’ya altyapı yatırımı

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi

Brent petrol 59,55 dolardan işlem görüyor

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

22'nci uluslararası "İstanbul Mutfak Günleri" başladı

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması: 23 kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlığının 2026 yılı bütçesini meclise sundu

Altın rekor seviyelerde seyrediyor

FETÖ'nün "Kamu mahrem yapılanması"nda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Döviz kurlarında son durum

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ziraat mühendisleri: Bilinçsiz ilaçlama ölümlere yol açıyor

Bu Bir Hizmet Yarışıdır, Siyasi Yarış Değil

Meşal: İşgali ve vesayeti reddediyoruz, silah konusundaki yaklaşımımız net

Dicle Elektrik’ten Artuklu’ya altyapı yatırımı

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor