Yeşilyurt Belediyesi'nden minik öğrencilere özel etkinlik

Tarih: 17.12.2024 16:26 Güncelleme: 17.12.2024 16:26
Yeşilyurt Belediyesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toprak, bitki ve tohum bilincini erken yaşlarda çocuklara aşılamak amacıyla Yeşilyurt'taki anaokulu ve ilkokullarda 'Yerli Tohum Milli Tarım' bilgilendirme etkinliklerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi, eğitimler sırasında öğrencilere 'İlk Bahçem Seti'

Toplumda tarım ve gıda üretimi konusundaki bilinç düzeyini artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırması hedefiyle hizmetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Malatya'da çok renkli bir etkinliğe daha imza attı.

Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki Aspuzu Anaokulu'nda özel bir etkinliğin startını veren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, "Yerli Tohum Millî Tarım" projesi kapsamında anaokulu ve ilkokullarda teorik ve pratik tarım eğitimleri düzenledi.

Renkli ve heyecanlı anlara sahne olan etkinlikte verilen tarımsal bilgilerle bir yandan eğlenen minikler diğer taraftan diğer yandan da bitkisel üretim, tohum ekimi, fide dikimi, bakım, besleme, hasat ve ürünlerin değerlendirilmesiyle ilgili bilgi sahibi oldular.  Öğrenciler, ekim-dikim faaliyetlerine katılarak tohum ve toprakla buluşup farklı bir deneyim yaşadılar.

Minik öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Esra Öner tarafından çocuklara toprak ve tohumun neden önemli olduğu konularında eğitimler verilirken, uygulamalı eğitimde ise 'İlk Bahçem Seti' dağıtılarak öğrencilerle tohum ekimi yapıldı.

Öğrenciler oldukça neşeli geçen uygulamalı eğitim sırasında birer çiftçi gibi fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğrendi. Unutulmaz bir gün yaşayan minik öğrenciler, kendilerine bu etkinliği düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e hep bir ağızdan teşekkürlerini iletti.

Eğitim programında minikleri yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, öğrencilere öğrendiklerini pekiştirmeleri için 'İlk Bahçem Seti' hediye ettiklerini söyledi.

Tohum, fide ve toprak sevgisini çocuklara erken yaşlarda aşılamaya çalıştıklarından bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, "Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatıyla hayata geçirdiğimiz etkinliğimiz ile çocuklarımızı erken yaşlarda toprakla ve tohumla buluşturup onlara tarım sevgisi aşılamak amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızın tohumları ekerken yaşadıkları heyecan bizim için çok kıymetlidir. 'Yerli Tohum Millî Tarım' projesi kapsamında Aspuzu Anaokulumuzda gayret verimli ve faydalı bir eğitim çalışması düzenledik. Bu eğitimlerdeki amacımız çocuklarımızın toprakla ve tohumla olan bağlarını daha güçlü hale getirmektir. Tarımsal eğitimin kalıcı hale gelmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimlerimiz sırasında öğrencilerimize 'İlk Bahçem Seti' hediye ederek onlarla birlikte uygulamalı tohum ekimi yapıyoruz. Öğrencilerimiz eğitimler sırasında birer çiftçi gibi fide dikmeyi, bitkiyi çoğaltmayı ve bakım yapmayı öğreniyorlar. Eğitim programlarımız belirli aralıklarla farklı okullarda devam edecektir." diye konuştu. (İLKHA)

Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Batman'da belediyelere yönelik hibe ve fon kaynakları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Batman'da kasım ayında 7 bin 631 kişiye evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

NASA, Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu’nun montajını tamamladı: Daha geniş alan gözetlenebilecek

Alzheimer’da TPS tedavisi umut vadediyor

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Bakan Ersoy: Konya’nın turizmde uzun vadeli yol haritasını bu master plan belirleyecek

Bitlis’te göçmen kaçakçısı bir organizatör tutuklandı         

Şanlıurfa’da hayvan çiftliğinde yangın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'da baskıyı artırıyor

Cevdet Yılmaz: Türkiye, düzen kurucu aktör konumundadır

Polis ve savcı kılığında 50 milyon liralık dolandırıcılık: 24 şüpheli tutuklandı

MSB: israil barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor

Afganistan'da sulamayı ve geçim kaynaklarını artırmak için yeni bir kanal hizmete açıldı

SGK, 1000 sözleşmeli personel alacak

HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

Yükleniyor