• BIST 100

    9624,85%-0,79
  • DOLAR

    38,68% -0,22
  • EURO

    43,55% 0,42
  • GRAM ALTIN

    3970,52% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6459,59% 0,02

Yeşilyurt'ta "4'üncü Geleneksel Liseler Arası Münazara Yarışması" tamamlandı

GÜNDEM 15.05.2025 14:18:52 0
Yeşilyurt

Yeşilyurt Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 37 okulun katıldığı münazara yarışmasının finalinde Şehriban Günata Anadolu Lisesi takımı yarışmayı birinci olarak tamamladı.

Yeşilyurt ilçesinde lise öğrencilerinin kişisel gelişimlerini, ikna kabiliyetlerini ve hitabet yeteneklerini geliştirmek, düşünsel gelişimini desteklemek, ifade yeteneklerini artırmak ve toplumsal konulara duyarlılık kazandırmak amacıyla şubat ayında başlatılan 4'üncü Geleneksel Liseler Arası Münazara Yarışmasının finali Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda yoğun ilgi altında gerçekleşti.

Finale kalan okul takımları, "İnsan ve toplum hayatının gelişimi, geleneksel anlayış ile mi yoksa modern anlayışla mı gerçekleşir?" konularında sunumlar yaptılar. Sunumlarını başarıyla gerçekleştiren öğrencilerin, hitabetleri ve analizleri katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Fikirlerin ve önerilerin tartışıldığı münazaraların sonunda Şehriban Günata Anadolu Lisesi birinci, Erman Ilıcak Fen Lisesi ikinci olurken, Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi ile Sadrettin Konevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi takımları üçüncülüğü paylaştı. Düzenlenen ödül töreninde birinci olan okula 16 Bin TL, ikinci olan okula 12 Bin TL ve üçüncü olan okullara ise 8 Bin TL para ödülü ile hediyeler takdim edildi.

Öğrencilerin fikir ve bilgi temelinde hazırladıkları sunumlarını takip eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Akın, yarışmaya katılan tüm okul takımlarını tebrik ederek, münazaraların öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmasında önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Konuşmasında Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitim ve kültürel hizmetlere çok büyük destekler sağladığına dikkat çeken Akın, başarının ancak çalışarak ve aklın bilgi ile donatılarak sağlanabileceğini vurgularken, Yeşilyurt'un eğitim kalitesinin yükselmesinde bu tür yarışmaların ve etkinliklerin önemli olduğunun altını çizdi.

Akın, münazaraların öğrencilerin kendine güvenmeleri ve sorumluluk almaları ile empati kurma duygularının gelişmesine, antitezler üretme yeteneklerinin gelişmesine ve toplum veya topluluk içinde kendilerini rahat ifade edebilmelerine büyük katkı sağladığını hatırlattı.

Eğitime verecekleri desteklerle öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Akın, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği halinde düzenlediğimiz münazara yarışmamız her açıdan faydalı, her açıdan verimli geçti. Öncelikle sunumlarını bizlerle paylaşan öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan müdürlerimiz ile öğretmenlerimizin yanı sıra geleceğimizin teminatı evlatlarımızı okumaya ve araştırmaya teşvik eden ailelerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz münazaralarında geleneksel hayat ile çağdaşlaşma üzerine çok etkileyici sunumlar yaptılar. Bu yarışmada temel amacımız öğrencilerimizin liderlik kabiliyetlerinin gelişimine katkıda bulunmak, bilgi birikimi ve iletişim becerisi yüksek, sağduyulu ve çözüm odaklı genç liderler yetiştirmek, farklı konular üzerinde fikir üretebilmelerini sağlamaktır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız. Münazaralar da bilgi sahibi olmaktır. Dönem münakaşa değil münazara dönemidir. Bu noktada takdir edilecek bir sunum yapan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, dereceye giren okullarımızı ise kutluyorum." dedi.

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler ise, yarışmaya katılan tüm okul takımlarını tebrik ederek kutladı. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Arnavutluk'a gidecek

HÜDA PAR’dan Nekbe mesajı: Filistin topraklarının sahibi Filistin halkıdır!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP, rol yapma ihtiyacı kalmayınca gerçek yüzünü ortaya koymaktadır

Çin: ABD’nin gümrük vergilerine karşı alınan tedbirler devam ediyor

Antalya'da Suriye konulu 3'lü zirve

Hafif otizmde de multidisipliner yaklaşım önemli

Zelenski: Ateşkes için heyetimizi İstanbul'a yolladık

Rus heyet başkanı Medinskiy: Olası çözüm yollarını ve ortak noktaları bulma niyetindeyiz

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çin'den Latin Amerika ülkelerine vize muafiyeti kararı

Prof. Dr. Atalay: Sosyal medya çocuklar için hak ancak aile ve devlet önlem almalı

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun son durağı BAE’de

ÖNDER kitap ve hadis yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

YKS öğrencilerine kapsamlı destek

Mardin’de dolu yağışı etkili oldu

İşgalin saldırıları sonucu Gazze Avrupa Hastanesi hizmet dışı kaldı

Meteorolojiden Ege Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı

İDEV'in "Ümmetin İmtihanı Gazze" temalı uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: Ebe ve hemşireler zor şartlarda çalışıyor

Öter: Girdi maliyetleri göz önüne alınarak buğday alım fiyatı en az 15-16 TL olmalı

Eski Moritanya Devlet Başkanı, yolsuzluktan 15 yıl ceza

Şanlıurfa’da STK’lardan Gazze için nöbet çağrısı

MEB, 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı takvimini açıkladı

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Eviz: Hemşire ve ebelerin emeği görmezden gelinmemeli

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

2. dönem 2. yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçıkları yayımlandı

Diyarbakır Memur-Sen'den iddialara ilişkin açıklama

Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Halka ücretsiz fide dağıtıldı

Ankara'da hissedilen deprem korkuttu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ