• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TARİH: 3.05.2025 11:03
Son Güncelleme: 3.05.2025 11:03
Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, her sene olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda yetimlerin sofralarına kurban etlerini ulaştırmaya hazırlanıyor.

Başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarıyla yetimlerin hamisi olan Yetimler Vakfı, her yıl yapılan bağışlarla yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetim aileye kurban etlerini ulaştırıyor.

Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban organizasyonlarına yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

2025 Kurban organizasyonları ve bu yıl belirlenen bağış bedelleri hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Türkiye'de yürütülecek kurban organizasyonlarıyla beraber başta Filistin ve Lübnan olmak üzere Asya ve Afrika ülkelerinde yapılacak çalışmaların detaylarını aktardı.

"Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz olacak"

Yetimler Vakfı olarak her yıl kurbanla ilgili organizasyonlar yaptıklarının altını çizen Ünsal, "Bu sene de hazırlıklara başladık. Kurban Bayramı'na bir ay kaldı ve inşallah çalışmalarımıza hız vereceğiz. Dolayısıyla inşallah hayırseverlerimizin bağışlarıyla yetim, öksüz ve mağdurların evine kurban eti ulaştırmak için çalışacağız. Bu konuda temsilcilerimizle bir araya geldik, kurbanla ilgili toplantılarımızı yaptık. Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz olacak." dedi.

2025 Kurban bağışı için belirlenen fiyatları aktaran Ünsal, Filistin için yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:

"Türkiye için bağış fiyatımız 14 bin TL'dir. Yurtdışında Asya, Afrika, Afganistan, Lübnan, Suriye ve Filistin'de de bağışlarımız olacak. Filistin, Lübnan ve Suriye'de kurbanlarımızı kesip konserve şeklinde ulaştırmak için çalışacağız. Fiyatlarımız Türkiye'de 14 bin, Afrika 4 bin, Asya 4 bin 750; Afganistan, Suriye ve Lübnan 6 bin, Filistin 10 bin TL'dir. Bilindiği üzere oradaki savaş durumundan dolayı Filistin'de kurban kesme imkânımız yok. Kurbanlıkları başka yerde kesip konserve yaparak göndereceğiz."

"Hedefimiz yeni ailelere de ulaşmak"

Ünsal, "İnşallah hayırseverlerimiz bu konuda duyarlı olurlar. Geçmiş bayramlarda kurban etlerini yetim, öksüz ve kimsesizlere ulaştırdığımız gibi bu Kurban Bayramı'nda da onların sofralarına etleri göndereceğiz. Rabbim şimdiden kabul etsin. Şu an startı vermişiz ve temsilci kardeşlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Her yıl bağış hedefine ulaştıklarını vurgulayan Ünsal, bu sene yapılacak bağışlarla daha fazla kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Kurban bağışında bulunmak isteyenler için sosyal medyada grafikler hazırladık. Bağışçılar, web sitemizdeki iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilir. Yetimler Vakfı'nın binlerce ailesi var ve hedefimiz de bu ailelere ulaşabilmektir. Her yıl hedefimize ulaşıyoruz, inşallah bu sene de hedefimizle beraber yeni ailelere de ulaşacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı