GÜNDEM 3.05.2025 11:03:22 0

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız
Haberi Sesli Oku

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, her sene olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda yetimlerin sofralarına kurban etlerini ulaştırmaya hazırlanıyor.

Başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarıyla yetimlerin hamisi olan Yetimler Vakfı, her yıl yapılan bağışlarla yurt içi ve yurt dışında on binlerce yetim aileye kurban etlerini ulaştırıyor.

Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban organizasyonlarına yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

2025 Kurban organizasyonları ve bu yıl belirlenen bağış bedelleri hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Türkiye'de yürütülecek kurban organizasyonlarıyla beraber başta Filistin ve Lübnan olmak üzere Asya ve Afrika ülkelerinde yapılacak çalışmaların detaylarını aktardı.

"Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz olacak"

Yetimler Vakfı olarak her yıl kurbanla ilgili organizasyonlar yaptıklarının altını çizen Ünsal, "Bu sene de hazırlıklara başladık. Kurban Bayramı'na bir ay kaldı ve inşallah çalışmalarımıza hız vereceğiz. Dolayısıyla inşallah hayırseverlerimizin bağışlarıyla yetim, öksüz ve mağdurların evine kurban eti ulaştırmak için çalışacağız. Bu konuda temsilcilerimizle bir araya geldik, kurbanla ilgili toplantılarımızı yaptık. Yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimiz olacak." dedi.

2025 Kurban bağışı için belirlenen fiyatları aktaran Ünsal, Filistin için yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:

"Türkiye için bağış fiyatımız 14 bin TL'dir. Yurtdışında Asya, Afrika, Afganistan, Lübnan, Suriye ve Filistin'de de bağışlarımız olacak. Filistin, Lübnan ve Suriye'de kurbanlarımızı kesip konserve şeklinde ulaştırmak için çalışacağız. Fiyatlarımız Türkiye'de 14 bin, Afrika 4 bin, Asya 4 bin 750; Afganistan, Suriye ve Lübnan 6 bin, Filistin 10 bin TL'dir. Bilindiği üzere oradaki savaş durumundan dolayı Filistin'de kurban kesme imkânımız yok. Kurbanlıkları başka yerde kesip konserve yaparak göndereceğiz."

"Hedefimiz yeni ailelere de ulaşmak"

Ünsal, "İnşallah hayırseverlerimiz bu konuda duyarlı olurlar. Geçmiş bayramlarda kurban etlerini yetim, öksüz ve kimsesizlere ulaştırdığımız gibi bu Kurban Bayramı'nda da onların sofralarına etleri göndereceğiz. Rabbim şimdiden kabul etsin. Şu an startı vermişiz ve temsilci kardeşlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Her yıl bağış hedefine ulaştıklarını vurgulayan Ünsal, bu sene yapılacak bağışlarla daha fazla kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Kurban bağışında bulunmak isteyenler için sosyal medyada grafikler hazırladık. Bağışçılar, web sitemizdeki iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilir. Yetimler Vakfı'nın binlerce ailesi var ve hedefimiz de bu ailelere ulaşabilmektir. Her yıl hedefimize ulaşıyoruz, inşallah bu sene de hedefimizle beraber yeni ailelere de ulaşacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Uyuşturucu ticareti suçundan aranan şahıs, Bingöl’de yakalandı

Bingöl Üniversitesi öğrencileri Gazze için konuştu

"Kudüs Günü" öncesi Yahudi çetelerin tahrikleri artıyor

Siyonist rejim Qalqilya’da 6 Filistinliyi esir aldı

Batman'da hırsızlık ve silah suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

Adana'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlenecek

Şanlıurfa’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Siyonist rejimin bu sabah gerçekleştirdiği saldırılarda 23 Filistinli daha şehit oldu

Altın satıcılı seyir izliyor

Genç çiftlere büyük destek: Batman'da evlilik süreci kolaylaşıyor

Döviz kurlarında son durum

Pakistan Ordusu: Hindistan saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Cezaevi firarisi düğün salonunda saz çalarken yakalandı

Siyonist Bakan Smotrich: Profesyonelce çalışıyoruz, Filistin devletini fiilen öldürüyoruz

İşgalciler Nur Şems Mülteci Kampı'nı haritadan silmeye çalışıyor

Siyonist rejimden sivillerin sığındığı okula saldırı: En az 30 şehit, 100'e yakın yaralı

Ankara-Niğde Otoyolu’nda kaza: Ters yönde giden araç 4 can aldı

Hindistan cami bombaladı

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Yükleniyor