• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

Yetimler Vakfı depremzede yetimleri unutmadı

15 Şubat 2025, Cumartesi 16:25
15 Şubat 2025, Cumartesi 16:25
Yetimler Vakfı depremzede yetimleri unutmadı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, yetimlerin, Allah'ın bir emaneti olduğuna değinerek onların gönlünün hoş tutulmasının Allah'ı ve Resulünü hoşnut edeceğini kaydetti.

6 Şubat depreminin yıl dönümünde de yetim çocukları unutmadıklarını dile getiren Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, yetim sayısının depremle birlikte arttığını, toplum olarak daha çok yetime sahip çıkmak zorunluluğunun doğduğunu dile getirdi.

"Binlerce yetim çocuğumuz bizlere emanet kaldı"

Yüzgeç deprem öncesi olduğu gibi deprem sonrasında da çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, "Yetimler Vakfı olarak deprem öncesinden bu yana devam eden çalışmalarımız depremle birlikte daha da hız kazandı. Malumunuz 6 Şubat depreminin ikinci yıl dönümünü geride bıraktık. Bununla birlikte geride yüzlerce, binlerce de yetim çocuğumuz bizlere emanet kaldı. Depremle birlikte yetim çocuk sayımızda maalesef ciddi bir artış yaşandı ve bu yetimler bizleri yani sizleri bekliyor. Bu çocuklarımıza bir anne şefkati, bir baba fedakarlığı göstermek zorundayız. Çünkü onlar bize Rabbimizden birer emanettir." dedi.

"Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için yetim çocuklarımızla bir araya geldik"

Yüzgeç yetimleri sevindirmenin önemine değinerek, "Yetimliği bizzat yaşamış olan Peygamber Efendimiz birçok hadisinde yetimlerin hukuku üzerinde hassasiyetle durmuştur.  Peygamber Efendimizin, 'Allahım! Ben yetimin ve kadının, bu iki zayıf insanın hakkını ihlal etmekten insanları şiddetle sakındırıyorum.' dediği, bir defasında da şahadet parmağı ile orta parmağını birleştirerek, 'Yetimi koruyup gözetenle Cennette böyle yan yana olacağız.' buyurduğu nakledilir.  Biz de Yetimler Vakfı olarak bugün Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için yetim çocuklarımızla bir araya geldik. Kahramanmaraş merkez ve köylerinde yetim çocuklarımızı daha önceden tespit etmiş ve kendilerine ulaşmıştık. Bugün yine hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle o yetim çocuklarımıza destek olmaya, onların başını okşamaya ve onlarla hasbihal etmeye geldik." ifadelerini kullandı.

"Yetimleri sevindirmeye geldik"

Yüzgeç onlarca yetim çocuğa çeşitli hediyeler vereceklerini dile getirerek, "Nasipse bugün 150 yetim ailemizi ziyarete ederek yetim çocuklarımıza çeşitli oyuncak, ikramlık ve gıda kolilerimizi teslim edeceğiz. Rabbim her birimizin yetimlere olan sevgisini ve muhabbetini kendi dergahında kabul buyursun. Bizi ve yetim çocuklarımızı kıyamet günü Peygamber Efendimizle buluştursun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

2025’te tüketici hakem heyetlerine 907 bin 515 başvuru yapıldı

Türkiye ile Gana arasında afet yönetimi iş birliği

2025 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı

Brent petrol 63,65 dolardan işlem görüyor

Maddi mallara yatırım 2024’te 5,6 trilyon lirayı aştı

Katar’da Eurofighter Typhoon uçakları tedarik süreci görüşüldü

Psikolog Tuncay: Kumar bağımlılığı ciddi bir toplumsal soruna dönüştü

AFAD’da çığ tehlikesine karşı koordinasyon toplantısı yapıldı

Adana'da 26 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

İLKHA'nın gündeme getirdiği tutuklu icra kâtibi tahliye edildi

Gazze'de ikinci aşama uygulanamıyor: Avrupa, koordinasyondan çekilmeyi tartışıyor

Trump’ın uçağı havada arızalandı, Washington’a geri döndü

Merkez Bsı bir şirketin faaliyet izninin iptal kararını kaldırdı

Tek katlı evde çıkan yangın korkuttu

Kapalı köy yolu açıldı, hasta zamanında hastaneye ulaştırıldı

Batman'da petrol kuyusu ve apartman yangını söndürüldü

SDAM analizi: Maduro krizi ve küresel güç dengeleri

Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: 12 gözaltı

Döviz kurlarında son durum

Tüketici Hakem Heyetlerine 907 bin 515 başvuru yapıldı

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

9 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 65 tutuklama

Meteoroloji'den yağmur, kar ve fırtına uyarısı

ABD, Karayipler'de yedinci petrol tankerine el koydu

Şam'dan PKK/SDG'ye süre: Haseke'nin devlete entegrasyonu için son 4 gün

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü: Bölgesel gündem ve Gazze barış çabaları masada

Uluslararası boykot kıskacı: Siyonist rejimin tarım ihracatı çöküşün eşiğinde

Trump'tan Hollywood tadında tehdit: İran'ın tamamını haritadan silerim

Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: Siyonist rejimden 1300 ihlal

Antalya’da drift atan sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025’te tüketici hakem heyetlerine 907 bin 515 başvuru yapıldı

Türkiye ile Gana arasında afet yönetimi iş birliği

2025 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı

Brent petrol 63,65 dolardan işlem görüyor

Maddi mallara yatırım 2024’te 5,6 trilyon lirayı aştı

Katar’da Eurofighter Typhoon uçakları tedarik süreci görüşüldü

Psikolog Tuncay: Kumar bağımlılığı ciddi bir toplumsal soruna dönüştü