-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,28% -0,01
-
EURO
51,29% -0,04
-
GRAM ALTIN
6662,75% 0,62
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Yetimler Vakfı depremzede yetimleri unutmadı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, yetimlerin, Allah'ın bir emaneti olduğuna değinerek onların gönlünün hoş tutulmasının Allah'ı ve Resulünü hoşnut edeceğini kaydetti.
6 Şubat depreminin yıl dönümünde de yetim çocukları unutmadıklarını dile getiren Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, yetim sayısının depremle birlikte arttığını, toplum olarak daha çok yetime sahip çıkmak zorunluluğunun doğduğunu dile getirdi.
"Binlerce yetim çocuğumuz bizlere emanet kaldı"
Yüzgeç deprem öncesi olduğu gibi deprem sonrasında da çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, "Yetimler Vakfı olarak deprem öncesinden bu yana devam eden çalışmalarımız depremle birlikte daha da hız kazandı. Malumunuz 6 Şubat depreminin ikinci yıl dönümünü geride bıraktık. Bununla birlikte geride yüzlerce, binlerce de yetim çocuğumuz bizlere emanet kaldı. Depremle birlikte yetim çocuk sayımızda maalesef ciddi bir artış yaşandı ve bu yetimler bizleri yani sizleri bekliyor. Bu çocuklarımıza bir anne şefkati, bir baba fedakarlığı göstermek zorundayız. Çünkü onlar bize Rabbimizden birer emanettir." dedi.
"Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için yetim çocuklarımızla bir araya geldik"
Yüzgeç yetimleri sevindirmenin önemine değinerek, "Yetimliği bizzat yaşamış olan Peygamber Efendimiz birçok hadisinde yetimlerin hukuku üzerinde hassasiyetle durmuştur. Peygamber Efendimizin, 'Allahım! Ben yetimin ve kadının, bu iki zayıf insanın hakkını ihlal etmekten insanları şiddetle sakındırıyorum.' dediği, bir defasında da şahadet parmağı ile orta parmağını birleştirerek, 'Yetimi koruyup gözetenle Cennette böyle yan yana olacağız.' buyurduğu nakledilir. Biz de Yetimler Vakfı olarak bugün Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için yetim çocuklarımızla bir araya geldik. Kahramanmaraş merkez ve köylerinde yetim çocuklarımızı daha önceden tespit etmiş ve kendilerine ulaşmıştık. Bugün yine hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle o yetim çocuklarımıza destek olmaya, onların başını okşamaya ve onlarla hasbihal etmeye geldik." ifadelerini kullandı.
"Yetimleri sevindirmeye geldik"
Yüzgeç onlarca yetim çocuğa çeşitli hediyeler vereceklerini dile getirerek, "Nasipse bugün 150 yetim ailemizi ziyarete ederek yetim çocuklarımıza çeşitli oyuncak, ikramlık ve gıda kolilerimizi teslim edeceğiz. Rabbim her birimizin yetimlere olan sevgisini ve muhabbetini kendi dergahında kabul buyursun. Bizi ve yetim çocuklarımızı kıyamet günü Peygamber Efendimizle buluştursun." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Dünya ekonomisine Hürmüz Boğazı'ndan benzin şoku
Gaziantep Peygamber Sevdalıları vatandaşlarla bayramlaştı
Gazze'de enkaz ve çadırların arasında bayram tekbirleri yankılandı
Duran: Bayramın sevincini yaşarken gönül coğrafyamızdaki acıları da yüreğimizde hissediyoruz
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyonist israil katlettiklerinin bedelini ödeyecek
Şanlıurfa’da bayram namazında Gazze için dua edildi
Gaziantep'te bayram namazı coşkusu: Camiler dolup taştı
Adana’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 19 yaralı
Kudüs Valiliği'nden Mescid-i Aksa uyarısı: "Eşi benzeri görülmemiş bir durum!"
Malatya'da bayram namazında camiler doldu taştı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayramı buruk yaşıyoruz, siyonizm tüm insanlığın başına beladır
Mardin’de Ramazan Bayramı namazı tekbirlerle kılındı
Adana'da Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu
Batman'da elektrik akımına kapılan çocuk ağır yaralandı
Bakan Çiftçi: Bayramda bizlere düşen yollarda dikkatli olmak birbirimizin hakkını gözetmektir
Bursalılar Bayram namazı için camilere akın etti
Batman'da bayram namazında birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi
Bayram namazında Diyarbakırlılar camilere sığmadı
Siirt'te bayram namazı eda edildi
Bayram namazı kılındı: Hutbede Mescid-i Aksa ve mazlum coğrafyalar vurgusu
GESTAŞ’tan sefer iptalleri ve tarife değişikliği duyurusu
Mescid-i Aksa, bu bayram tekbirsiz kaldı
İran Devrim Muhafızları, bir Amerikan F-35 savaş uçağını vurduğunu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan trafik kurallarına uyulması çağrısı
Bayram namazı nasıl kılınır?
Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı
Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi
Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi
Yükleniyor







