• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Yetimler Vakfı Şehid İsmail Heniyye adına Tanzanya'da su kuyusu açtı

DÜNYA 12.09.2024 12:11:15 0
Yetimler Vakfı Şehid İsmail Heniyye adına Tanzanya

Dünyanın dört bir yanında yetimlerin ve mazlumların hamisi olmak için çalışmalar yürüten Yetimler Vakfı, Afrika'nın Tanzanya ülkesinde yaptığı hizmetlere bir yenisini ekledi.

Yetimler Vakfı, hayırseverlerin destekleri ile Filistin'in direniş liderlerinden olan ve terör şebekesi tarafından haince şehit edilen "İsmail Heniyye" anısına başlatmış olduğu su kuyusu projesini tamamlayarak hizmete sundu.

Tanzanya'da sıcak yemek dağıtımından medrese öğrencilerine Kur'an-ı Kerim dağıtımına, kurban eti dağıtımından yüzleri gülmeye hasret kalmış çocukların hediyelerle sevindirilmesine kadar birçok alanda yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, son olarak hayırseverlerin katkılarıyla Şehid İsmail Heniyye adına su kuyusu açtırarak çeşme hayratı inşa etti.

Darüsselam'a bağlı merkez Bagara bölgesinde kazılan kuyunun üzerine inşa edilen çeşme hayratı açılışı, susuzlukla kavrulan mazlum Tanzanyalı ailelerin hizmetine sunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan şöyle konuştu:

"Günlerdir duyurusunu yaptığımız, Yetimler Vakfı'nın çalışmaları kapsamında, Tanzanya'da Darüsselam'a 30 kilometre uzaklıkta Bagara semtinde, İnşallah-u Teala Şehid İsmail Heniyye adına bir su kuyusu hayratını açacağımızı söylemiştik. Ve inşallah sona doğru geldik. Kuyumuz İnşallah-u Teala 2-3 güne kadar tamamdır. Açılışını yapacağız. Yüce Rabbim tüm hayırseverlerden razı olsun. Bu konuda elini taşın altına koyup Şehid İsmail Heniyye adına burada kuyu açılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun. Özellikle burası çok mağdur bir bölge, burada yüzlerce aile bu kuyudan faydalanacak. Şanı Yüce Rabbimiz bu hayırseverlerimizin her daim yar ve yardımcısı olsun. Onları, çoluk çocuklarını her daim muhafaza etsin, Rabbim mallarına bereket katsın. Birkaç gün sonra inşallah burada açılış için yine sizlerle birlikte olacağız."

Su kuyusunun inşası bittikten sonra açılışını gerçekleştiren Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Kaplan, şöyle konuştu:

"Muttaki, alim, şecaatli, cesaretli lider İsmail Heniyye. Şehid edilerek Hakk'ın rahmetine kavuşan İsmail Heniyye adına inşa edilen su kuyusunun açılışını gerçekleştireceğiz. Yıllarca verdiği mücadeleden sonra öncelikle torunları, çocukları bu şehadet şerbetini tatmışlardı. Çocuklarından ve torunlarından sonra yine onlarca aile üyesi de şehadet şerbetini tatmıştı. İsmail Heniyye son olarak şehid oldu, Rabbim şehadetini kabul etsin. İnşallah biz de onun adını yaşatma adına Tanzanya'da bir su kuyusu hayratı yaptık. Buradaki ailelerle birlikte bir dua yapıp inşallah çeşmemizin açılışını yapacağız."

Büyük bir sevince yol açan su kuyusunun açılışı, renkli görüntülere vesile oldu. Su kuyusu hayratına katkıda bulunan hayırseverlere yapılan duanın ardından, su kuyusunun açılışı gerçekleştirildi. (İLKHA)

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ