• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği'nden hayırseverlere çağrı: "Yetimlere umut olalım"

GÜNDEM 25.11.2024 13:05:47 0
Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği

Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği, bu yıl düzenlediği "Bir Mont, Bir Bot" projesiyle yüzlerce yetim çocuğun kışlık ihtiyaçlarını karşıladı.

Projeye destek veren hayırseverlere teşekkür eden Siirt Temsilcisi Mehmet Emin Ulu, Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in yetimlere verdiği değeri hatırlatarak, hayırseverlere çağrıda bulundu.

"Yetimler Peygamberimiz'in emanetidir"

Yaptıkları çalışmalarla yetimlerin yüzlerini bir nebze de olsun güldürdüklerini aktaran Siirt Temsilcisi Ulu, İslam'ın yetimlere verdiği önemi vurgulayarak şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'Ben ve yetime bakan kimse, cennette şu iki parmak gibi yan yana olacağız' buyurarak, yetimlere sahip çıkmanın ne kadar kıymetli bir görev olduğunu bizlere hatırlatmıştır. Her bir yetim, bizlere Rabbimizin ve Peygamberimizin bir emanetidir. Onların yüzünü güldürmek, kalplerine dokunmak bizim hem insani hem de dini bir sorumluluğumuzdur."

"Yetimlere destek, büyük bir sevap kapısıdır"

"Yetimlerimize sahip çıkmak, Allah katında büyük bir sevaba vesile olacaktır." diyen Ulu, "Peygamber Efendimiz, 'Kim bir yetimin başını sırf Allah rızası için okşarsa, elinin değdiği her saç teli kadar sevap kazanır' buyurmuşlardır. Bu bilinçle, toplumumuzun tüm kesimlerini bu tür projelere destek olmaya davet ediyoruz. Çünkü yetimlerin yüzünü güldürmek, hem dünyada hem de ahirette bizlere huzur ve mutluluk getirecektir." ifadelerini kullandı.

"Hayırseverlerimizin desteğiyle daha fazla yetime ulaşıyoruz"

Projeye Diyarbakırlı bir hayırsever başta olmak üzere birçok bağışçının destek verdiğini belirten Ulu, "Bu hayra vesile olan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Özellikle Diyarbakırlı hayırsever abimizin cömertliği sayesinde daha fazla yetimimize ulaşabildik. Bunun yanında, Aslan Giyim Merkezi de bu projede önemli bir destek sağladı. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu dayanışma, toplum olarak ne kadar güçlü bir bağa sahip olduğumuzu bir kez daha gösterdi." dedi.

Yeni projeler yolda

Ulu, Vakıf olarak gelecekte de bu tür projeleri sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek şunları ekledi:

"Yetimlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Bu kış, 'Bir Mont, Bir Bot' projemizle yüzlerce çocuğumuza ulaştık. İnşallah hayırseverlerimizin desteğiyle yeni projelerle daha fazla yetimimize umut olacağız."

"Yetimlere umut olmaya devam edelim"

Son olarak hayırseverlere bir çağrıda bulunan Ulu, "Bugün bir yetimin yüzünü güldürmek, aslında kendi kalbimize mutluluk katmaktır. Gelin, hep birlikte bu hayırlı yolda yürümeye devam edelim. Yetimlerimize umut olmak için herkesin desteğini bekliyoruz." diyerek yardımseverliğe bir kez daha vurgu yaptı. (İLKHA)

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ