Yetimler Vakfı: Yılın 12 ayı boyunca yoksulların yanında olmak gerekir

Yetimler Vakfı: Yılın 12 ayı boyunca yoksulların yanında olmak gerekir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 18.12.2024 14:40:01 0

12-18 Aralık Yoksularla Dayanışma Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, sadece belli günlerde değil ümmet olarak yılın 12 ayı süresince yardımlaşma içerisinde olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Yurtdışı ve yurtiçinde yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

1993 yılında çeşitli etkinliklerle gelenekselleşen ve sonrasında Resmi olarak ilan edilen Yoksullarla Dayanışma Haftası ile ilgili konuşan Yetimler Vakfı Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, bu takvimin anlamlı olmasıyla beraber gerek yardım kuruluşları gerekse Müslüman fertlerin bu gibi günlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Müslümanların yardımlaşma hususunda sadece belli günlerle yetinmemesi gerektiğine dikkat çeken Ünsal, "Duyarlı Müslümanlar olarak yılın 12 ayı boyunca yoksulların yanında olmak ve böyle düşünmek, faaliyetlerimizi bu düşünceyle yürütmek gerekir. Yüce dinimiz İslam; yoksullara, yetimlere, kimsesizlere, esirlere ve yolda kalmışlara yardım etme noktasında dayanışmaya çok değer vermiş ve buna teşvik etmiştir." dedi.

İslam'ın yardımlaşmaya yönelik Müslümanları teşvik ettiği alanları kavramlarıyla açıklayan Ünsal, "Bilindiği üzere İslam'ın 5 şartından biri de zekattır. Zekât; kişide olan mal ve mülkün belli bir miktarını yoksullara, ihtiyaç sahiplerine veren bir farziyettir. İnfak; sadaka, fitre ve bağışlarla yoksullara yardım etme dinimizce çok teşvik edilmiş ve izhara da önem verilmiştir. İzhar ise, kendisi ihtiyaç sahibi iken Müslüman kardeşini gözetip tercih etmesidir." diye belirtti.

"Yardımlaşma hem insani hem de İslami bir vazifedir"

Müslümanlar olarak ihtiyaç sahiplerine ve yoksullara ulaşan yardım kuruluşlarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ünsal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Belli günlerde değil, sürekli olarak ihtiyaç sahiplerine ve yoksulların imdadına koşmak, onların ihtiyaçlarını gidermek hem insanı hem de İslami bir vazifedir. Bundan dolayı herkesin duyarlı olması, özellikle yardım kuruluşlarının bu amaç doğrultunda çalışması önemlidir. Çünkü yardım kuruluşları kişinin kimliğine bakmaksızın yardımı ulaştırır ve sadece ihtiyaçları göz önüne almakla beraber bu çerçevede çalışır. Hayırseverlerimiz ve duyarlı insanlarımızın da yoksullara yardım noktasında bu kurumlarla birlikte çalışması önemlidir."

Yardımlaşmanın toplumlar üzerindeki etkisine de değinen Ünsal, "Bu tür yardım faaliyetleri, toplumda aidiyeti, yardımlaşmayı ve dayanışmayı geliştirir, bilinç kazandırır. Sadece 12-18 Aralık değil yılın 12 ayında da bu duygularla yoksullara, yetimlere ihtiyaç sahiplerine yardım edilmelidir." dedi. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Yükleniyor