• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Yetimler Vakfı’ndan Afganistan'da kurban eti yardımı

09 Haziran 2025, Pazartesi 12:49
09 Haziran 2025, Pazartesi 12:49
Yetimler Vakfı’ndan Afganistan
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Her yıl Kurban Bayramı'nda vekâletle yurt içi ve yurt dışında kurban kesim ve dağıtımı yapan Yetimler Vakfı, Afganistan’da da binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdü.

Kurban Bayramı süresince Afganistan'da; Kunduz, Celalabad, Hilmend, Kandahar, Paktika ve Gazni bölgelerinde kurban kesimi gerçekleştiren Yetimler Vakfı, bayramda yetimlerin sevincine ortak oldu.

Yıllardır Afganistan'da insani yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, ülkenin farklı şehirlerinde yürüttüğü çalışmalarla çeşitli alanlarda ihtiyaç sahiplerine destek sağlamaya devam ediyor.

Bayram süresince Afganistan'daki yoksul, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak kurban etlerini ulaştıran Yetimler Vakfı, yetimlerin sofralarına bayram sevinci taşıdı.

Afganistan'da 6 farklı bölgede kesilen ve 15 vilayette soğuk zincir araçlarla dağıtılan kurban etleriyle yüzleri gülen yetimler, Türkiye'ye hayır dualarını gönderdi.

Yetimler Vakfı'nın Afganistan'daki kurban kesim ve dağıtım organizasyonuna, gönüllülerden Abdüsselam Demir ve Nezir Güneş de eşlik etti.

Yardım faaliyetlerine ilişkin konuşan Demir, "Afganistan'ın altı farklı kırsal bölgesinde kurbanlık hayvanların alımı, kesimi ve etlerin dağıtımı sürecinde büyük bir titizlik gösterdik. İki yaşını doldurmuş, kurbanlık vasıflarına sahip hayvanları özenle seçtik. Gönüllü ekiplerimiz, bağışçıların vekâletlerini alarak kurbanlıkları satın aldı. Ardından her bağışçının ismi tek tek okunarak kasaplara vekâlet verildi ve kurbanlar tekbirlerle kesildi. Kurban vekâletlerini Yetimler Vakfı'na vererek yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren tüm bağışçılara yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Afganistan'da 40 yılı aşkın süredir devam eden savaşlara dikkat çeken Demir, "Afganistan, önce Sovyetler, ardından ABD ve NATO'nun zulmü altında yıllarca acı çekti. Bu ülke mazlum ve yetim insanlarla dolu. Biz de bu insanları gözetmek adına Yetimler Vakfı'nın aldığı vekâletlerle buraya geldik. Yüzlerce hayvanı hijyenik ortamlarda kestik, binlerce et paketi hazırladık. Bu paketleri yetimhanelere ve önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Dağıtımlarda özellikle yetimler, yaşlılar, engelliler ve kronik hastalığı olanlara öncelik verilecek. Kurban bağışında bulunan herkesin ibadetinin kabul olmasını diliyorum." dedi.

Bölgede Yetimler Vakfı'nın yanı sıra Umut Kervanı, İHO EBRAR ve Yetim Eli vakıflarının da öncülük ettiği yardım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bahattin Temel, Afganistan'ın savaşlar, doğal afetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Temel, bu Kurban Bayramı'nda dört yardım kuruluşunun iş birliğiyle 350'nin üzerinde büyükbaş hayvanın kurban edildiğini aktardı.

Kurban kesimlerinin yapıldığı yerlerden biri olan Gazni vilayetine bağlı Melekdin kırsalında bulunan Aksa Eğitim Külliyesi'nin sorumlusu Mevlevi Saad, Türkiye'den 5 bin kilometre uzaktan gelerek kendilerine destek olan Yetimler Vakfı gönüllülerine Afgan halkı adına teşekkür etti.

Türkiye halkının desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Saad, bayramlarını kurban göndererek kutlayan ve dualarına ortak olan hayırseverlere de şükranlarını sundu.

51 büyükbaş hayvanın kesildiği kurban organizasyonunun ardından 50 dönüm üzerine kurulu eğitim külliyesini gezdiren Saad, burada 500'ü kız öğrenci olmak üzere, çoğu yetim ve yatılı 2 bin 800 öğrencinin hem dini hem fenni eğitim aldığını aktardı.

Yetimler Vakfı sayesinde bölgedeki yetim ve yoksul yüzlerce ailenin sevindiğini belirten Saad, "Afganistan özgürlüğüne kavuştuğu gibi inşallah Gazze'nin ve Filistin'in de özgürleştiği günleri birlikte görürüz. Binlerce kilometre uzaklıktan, Kabil'den 10 saate yakın mesafedeki bölgemize kadar zorlu bir yolculuk yaparak bizleri unutmayan Yetimler Vakfı'nın gönüllü ve görevlilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü