• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Yetimler Vakfı'ndan Gazze için yardım çağrısı

24 Kasım 2024, Pazar 14:44
24 Kasım 2024, Pazar 14:44
Yetimler Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, Gazzeli Müslümanlara destek olabilmek amacıyla daha önce ulaştırdığı yardımlardan sonra başlattıkları ikinci bir yardım kampanyası için hayırseverlere destek çağrısında bulun

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023 günü sabahıyla artan saldırıları ve başlatılan soykırım karşısında Filistinli Müslümanlara ve direnişe destek olmak amacıyla daha önce 10 milyon TL'lik yardım kampanyası başlatan Yetimler Vakfı, gün geçtikçe artan mağduriyetlere binaen ikinci bir yardım kampanyası başlatarak hedefini 50 Milyon TL'ye yükseltti.

Yaklaşık iki ay önce başlatılan yardım kampanyasına destek için çağrıda bulunan Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, yürütülen yardım çalışmalarının birer insani sorumluluk olduğunu hatırlatarak önemli mesajlar verdi.

"Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız"

İşgal rejiminin bir yılı aşkındır bölgede sürdürdüğü katliam ve soykırımlara dikkat çeken Ünsal, "Bilindiği üzere vahşi siyonist israil ve aveneleri orta doğuyu kan gölüne çevirdiler. İşgal rejimi, işbirlikçileriyle orta doğuda her gün yüzlerce Müslümanın kanını akıtıyor, evlerini başlarına yıkıyor, beldelerini işgal ediyor, ekin ve nesil bırakmaksızın katliamlarını sürdürüyor. Bu katliamların süresi bir yılı aştı ve bu süre içerisinde 50 belki de 60 bin Müslümanın kanını döktü, on binlercesini yaraladı ve neredeyse Gazze'yi yok ettiler. Gazze'yle kalmayıp Lübnan, Yemen, Irak, İran'a uzanıyor ve maalesef durmuyorlar." dedi.

Ünsal, "Elhamdülillah mücahid kardeşlerimiz de direniş gösteriyor. Bizlerde bu direniş gruplarına ve mücahidlere destek vermemiz gerekiyor. Nitekim dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimiz desteklerini sunuyor ve sunmamız da gerekir. Çünkü onlar bilfiil cihad içerisindedirler, zalimlere karşı direniş gösteriyorlar. Bizler de dünyanın neresinde olursak olalım bu Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Kampanyamızı büyütmemiz ve destek vermemiz lazım"

Başlatılan yardım kampanyasının içeriği hakkında bilgi aktaran Ünsal, şunları söyledi:

"Bu soykırım ve vahşetin ilk günlerinde Yetimler Vakfı olarak bir kampanya başlattık. Bunun miktarı 10 milyondu ve bunu kamuoyuyla paylaşmamızla beraber elhamdülillah kardeşlerimiz duyarlılık gösterdi ve kampanyayı başarılı bir şekilde tamamladık, yardımları Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırdık. Tabi ki yardım çalışmalarımız durmadı. Müslüman kardeşlerimizin desteğini alarak 50 milyonluk bir kampanya başlattık ve bu kampanyamız şu an devam etmektedir. İki aydır başlattığımız bu kampanyaya hayırseverlerimiz destek veriyor ama görüldüğü üzere bu vahşet durmayacak. Ondan dolayı kampanyamızı büyütmemiz ve destek vermemiz lazım."

Kış aylarına girmekle beraber yaşam şartlarının zorlaştığını hatırlatan Ünsal, "Basından da gördüğümüz gibi büyük bir dram yaşanıyor. Oradaki kardeşlerimiz zaten yerlerinde edindi, çadırlarda yaşıyor ve hatta kimisinin çadırı dahi yok. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin barınmadan giyim ve yiyeceğe kadar farklı kalemlerde ihtiyaçları olacaktır. Kardeşlerimizin yapacağı desteklerle inşallah her türlü yardımı sunacağız. Kampanyamız 50 milyonluk ve bunun içerisinde her türlü yardım var. İnşallah hayırseverlerimiz bu konuda duyarlı olacaklardır." şeklinde konuştu.

"Maddi imkanlarımızla oradaki kardeşlerimize destek vereceğiz"

İşgal rejimi ve soykırım destekçisi ülkelerin menşeili ürünlerine yönelik yapılması gereken boykot uygulamasının ehemmiyetine de değinen Ünsal, bu süreçte Gazze'ye yönelik yürütülebilecek her türlü yardım çalışmalarına destek verilmesi hususunda hayırsever bağışçılara çağrı yaptı.

Ünsal, "Boykot çok önemli ve Müslüman kardeşlerimizin bu konuda çok duyarlı olmaları gerekiyor. Çünkü boykot yapmazsak onları maddi anlamda beslemiş olacağız. İnşallah boykotumuzda direnişteki kardeşlerimize güç olacağız. Boykotun ehemmiyetini herkes biliyor. Yetimler Vakfı veya başka sivil toplum kuruluşlarının başlatmış oldukları kampanyalara kardeşlerimiz duyarlı olsun, katkı sunsun, çevrelerine duyursun. Şu an elimizden bunlar geliyor. Maddi imkanlarımızla oradaki kardeşlerimize destek vereceğiz. Dualarımızda onları unutmayalım. İnşallah Rabb-ul Alemin hayırlı bir kapı açar; Müslümanları muzaffer, zalimleri kahr-u perişan eyler." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Gazze'de direnişten nokta operasyon: Siyonist rejim askerleri yaralandı

HAMAS: Doha'daki suikast girişimi ABD'nin bilgisi dahilinde gerçekleşti

Yahudi çeteler Ramallah'ta Bedevi ailelere saldırdı: Yaralılar var

Soykırımcı rejim 99 Filistinliyi daha şehit etti

Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü

Iğdır'da balya makinesine kapılan genç hayatını kaybetti

Fed faiz kararını açıkladı

Orta Asya’da geniş kapsamlı askeri tatbikat

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de direnişten nokta operasyon: Siyonist rejim askerleri yaralandı

HAMAS: Doha'daki suikast girişimi ABD'nin bilgisi dahilinde gerçekleşti

Yahudi çeteler Ramallah'ta Bedevi ailelere saldırdı: Yaralılar var

Soykırımcı rejim 99 Filistinliyi daha şehit etti

Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı