• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan bayramı mesajı

GÜNDEM 29.03.2025 11:14:49 0
Yetimler Vakfı

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaşan Yetimler Vakfı, tüm İslam alemi bayram mutluluğunu yaşarken Gazze'de devam eden katliam ve soykırımdan dolayı sevinçlerin hüzne dönüştüğünü söyledi.

Yetimler Vakfı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Mesajda, Ramazan ayının ehemmiyetine atıf yapılırken Bayrama kavuşmanın sevincinin yanında Gazze'de işgal rejiminin yaptığı zulüm ve katliam karşısında yürütülen yaşam mücadelesinin buruk bir sevinç olarak değerlendirilmesine neden olduğu belirtildi.

Bayram mesajını Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal okudu.

Gazzeli Müslümanlara karşı vazifemizi hakkıyla yerine getirme şuurunun kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden Ünsal, Ramazan ayında elde edilen manevi kazançların muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Müslüman kardeşlerimize karşı vazifemizi hakkıyla yerine getirelim"

"Bu mübarek ayda savaşmanın, kan dökmenin, haksızlık etmenin haram olduğunu bildiği halde durmayan zalimleri ve destekçilerini, imkânı olduğu halde destek vermeyenleri de Rabbimize şikayet ediyoruz." diyerek Gazze'deki soykırıma değinen Ünsal " On bir ayın sultanı, nice güzellikler, hikmetler, bereketler barındıran mübarek ramazan ayının firakını yaşıyoruz. Hasretle bekleyen ümmeti Muhammed'i bir sonraki Ramazan ayına ulaştırmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz. Rabbimizden Ramazan ayında elde ettiğimiz kazançları muhafaza etmeyi; ettiğimiz tövbe, verdiğimiz sadaka ve hayırlara sadık kalmayı, Müslüman kardeşlerimize karşı vazifemizi hakkıyla yerine getirme şuurunu kaybetmemeyi diliyoruz. Bu mübarek ayda savaşmanın, kan dökmenin, haksızlık etmenin haram olduğunu bildiği halde durmayan zalimleri ve destekçilerini, imkânı olduğu halde destek vermeyenleri de Rabbimize şikâyet ediyoruz. Mazlum Filistin halkının sofralarına, çadırlarına ateş yağdıran siyonistlerin ve işbirlikçilerinin bir an önce Müslümanların eliyle yok olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

Müslümanların bir taraftan mutluluğu yaşarken diğer taraftan da özellikle Gazze ve Filistin'de yerlerinde mücadele veren müminlerin görmüş oldukları zulüm, haksızlık, esaret altındaki yaşam ve mücadelelerinin buruk bir sevinç olarak değerlendirilmesine neden olduğunu kaydeden Ünsal, son olarak şunları söyledi:

"Her yerde dökülen Müslüman kanlarının şahitliği ve hüznü altında Ramazan Bayramı'na girmiş bulunuyoruz. Sevinç günlerimizi hüzne dönüştürenlere rağmen bu mübarek Ramazan Bayramının tüm İslam aleminin kurtuluşuna, vahdetine, gerçek ve özgür bir şekilde karşılayıp kutlamaya vesile olmasını yüce Mevla'mızdan diliyoruz." (İLKHA)

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ