• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Yıldırım: 'Hedefimiz nitelikli ihracat olmalı'

02 Şubat 2023, Perşembe 16:05
02 Şubat 2023, Perşembe 16:05
Yıldırım:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yıldırım: 'Hedefimiz nitelikli ihracat olmalı'

Türkiye’nin önemli ihracat merkezi Gaziantep, ocak ayında ihracatını yüzde 11,8 arttırarak 802 milyon 847 bin dolara ulaşırken, en fazla ihracat gerçekleştiren 5. il oldu. İhracatçıları tebrik eden Yıldırım, İnanıyorum ki ilerleyen aylarda bu başarılı performansımızı artıracak ve nitelikli ihracata yönelerek yeni rekorlar kıracağız' dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep olarak 2023 yılına güzel bir giriş yaptık. İnanıyorum ki ilerleyen aylarda bu başarılı performansımızı artıracak ve nitelikli ihracata yönelerek yeni rekorlar kıracağız. Ben bu başarıda emeği olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve iş insanlarımızı gönülden tebrik ediyorum. GTO olarak onların tüm sorunlarında, taleplerinde yanlarında olacak, yollarındaki taşları temizlemeye devam edeceğiz.” dedi.
Yıldırım: İhracattaki sorunların çözümüne odaklanmalıyız
Gaziantep’in, her geçen yıl başarılı performansının üzerine ekleyerek devam ettiğini ve önemli gelişme kaydettiğini ifade eden Başkan Yıldırım, bu performansın sürdürülebilir olması için nicelikten ziyade niteliğe önem vermeleri gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Pandemi sonrası Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere 2022 yılında da pek çok sorunu üstlenmek zorunda kaldık. Tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıların ülkemize olan etkileri daha şiddetli oldu. Fakat her şeye rağmen 2022 yılında da dış ticaret fazlası veren bir Gaziantep olarak başarılı bir performans sergiledik ve ihracatımızı %4,3 artırarak 10,5 milyar dolara çıkarttık. Eğer bu ihracat performansını artırarak devam ettirmek istiyorsak büyümenin temeline koyduğumuz ihracattaki sorunların çözümüne odaklanmalıyız. Şu an ihracat rakamlarımız maalesef niteliği değil niceliği ifade ediyor. Yüksek ihracat rakamları düşük TL kaynaklı olup, ihracatçının kâr marjları ve satış miktarları düşmüş durumda. 2023 yılında ihracat hedefimiz şu kadar milyar dolar diyebilir ve hedefi tutturabiliriz de Ancak bu sadece ihracatı niceliksel olarak tanımlar. Kârsızlığı, düşük kilo başı ihracat değerini, düşen rekabet gücünü, pazar riskini ifade eder. Bizim niteliğe odaklanarak hedefimizi kilo başı ihracat değerini yükseltmek üzerine belirlememiz gerekir.”

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

ABD ve Çin gerilimi azaltma konusunda anlaştı

Ağrı’da üzerine beton parçası düşen işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 5 yaralı

Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kenya'da sel ve heyelan: 21 ölü, 30 kayıp

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

İzmir açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı

Alp Dağları'nda çığ düştü: 5 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi