• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Yıllardır temizlik ve yol çilesi çeken esnaf, yetkililerden çözüm bekliyor

26 Ağustos 2024, Pazartesi 11:21
26 Ağustos 2024, Pazartesi 11:21
Yıllardır temizlik ve yol çilesi çeken esnaf, yetkililerden çözüm bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

24 yıl önce yapımı tamamlanıp hizmet vermeye başlayan Batman Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi, yıllardır çözüme kavuşturulamayan elektrik kesintileri, temizlik ve yol çilesine çözüm bekliyor.

100'e yakın esnafın imalat işiyle uğraştığını belirten Batman Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi Başkanı Mahfuz Okalin,  yaşadıkları sorunları İLKHA mikrofonuna konuşarak yetkililere seslendi.

Yaşadıkları sorun ve sıkıntıları ilgili mercilere iletmelerine rağmen ne çözüm nede bir muhatap bulamadıklarını ifade eden Okalin, sürekli yaşadıkları elektrik kesintilerine, site temizliğinin yapılmamasına ve diğer sorunlarının çözümü için ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

"Artık sorunlarımıza çözüm bekliyoruz"

Mahfuz Okalin

Basit sorunlarının bile yıllardır çözüm beklediğini hatırlatan Okalin, "2000 yılında buraya taşınmaya başladık. Zamanla sorunlarımız olmuştu ve maalesef ilgisiz kaldık. Şu anda 100'ün üzerinde esnafımız burada çalışmaktadır. Şu an en büyük sorunumuz sanayimizin gelişmemesi, sürekli elektrik kesintilerinin olması, temizlik yapan kimsenin olmaması ve ana caddeden siteye girişte uygusuz olarak park edilen araçlardır. Yılardır yaşadığımız sorunları birçok yere ilettik ve bize 'çözeceğiz' dediler ama 24 yıldır değişen bir şey olmadı. Haftada en ez 3 gün, gün içerinde ya bir saat ya iki saat ya da 4 saat gibi zamanalar da elektriklerimiz kesiliyor ve çok mağdur oluyoruz." dedi.

"Şikâyetçi olmamamıza rağmen muhatap bulamamaktayız"

Tüm işlerinin elektriğe dayalı olduğunu ve elektrikler olmayınca işlerinin durmasıyla mağdur edildiklerini ifade eden Okalin, "Ayrıca temizlik sorunumuz da var. Şu anda buraya haftada bir temizlik arabası geliyor ve yetersidir. Bizim isteğimiz buraya genel temizlik yapan birilerinin gönderilmesidir. Bu taleplerimiz yerine getirilirse memnun oluruz. Havaalanına yakın olduğumuz için özellikle sefer saatlerinde sanayimize gelen yolda birçok araç park ediyor ve bu da buraya giriş yapacak olan tır ve kamyonlara engel olmaktadır. Bu konuda da sürekli şikâyetçi olmamamıza rağmen muhatap bulamamaktayız. Yetkililerden talebimiz Batman'da bir Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesinin var olduğunu bilmeleridir." ifadelerini kullandı.

"Belediyenin sorunlarımızla ilgilenmelerini istiyoruz"

Hasan Elğay

Yaşadıkları sorunlara karşı özellikle Batman Belediyesine çözüm bulmaları için çağrıda bulunan esnaf Hasan Elğay, "Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesi esnafı olarak en büyük sorunumuz ilgisiz ve sahipsiz olmamızdır. Özelikle belediyenin sorunlarımızla ilgilenmelerini istiyoruz ve burada bir Marangozlar ve Mobilyacılar Sanayi Sitesinin var olduğunu bilmelerini istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Gazze'de soykırımın 666'ncı günü: Açlık can almaya devam ediyor

Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Meydanlar Gazze için ayaklandı: Siyonist rejimin aç bırakma politikası derhal durdurulsun

İşgalciler, Filistinli aileyi kendi evini yıkmaya mecbur etti

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Gazze'de soykırımın 666'ncı günü: Açlık can almaya devam ediyor

Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Meydanlar Gazze için ayaklandı: Siyonist rejimin aç bırakma politikası derhal durdurulsun

İşgalciler, Filistinli aileyi kendi evini yıkmaya mecbur etti

ABD'li Demokratlardan Trump'a çağrı: Gazze'de savaşı bitirin

Siyonist rejim, yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 12 şehit