• BIST 100

    11178,89%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,98% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4889,83% -0,05
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi

14 Eylül 2024, Cumartesi 14:01
14 Eylül 2024, Cumartesi 14:01
Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’teki üniversiteli gençlerin kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve Türkiye’nin tarihi mirasını yerinde görmelerini sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı.
“Gazişehir’den Gazimeclis’e” adlı proje kapsamında, 18-25 yaş arasındaki üniversite öğrencileri, Başkan Umut Yılmaz’ın desteğiyle Ankara’ya gönderildi. Bu proje, gençlerin ülkenin tarihi ve siyasi merkezlerini yakından tanımalarına imkan tanıyarak, milli bilinç ve tarih şuurunun pekiştirilmesini amaçlıyor.
Gençler, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleriyle buluştu
Ankara’ya yapılan bu özel gezide gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbinde unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Gezi programı kapsamında ilk durak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir oldu. Öğrenciler, burada Ata’ya saygılarını sunarak bağımsızlık mücadelesinin ruhunu derinden hissettiler. Anıtkabir Müzesi’nde sergilenen, Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyet’in kuruluşuna dair tarihi belgeler ve objeler, gençlere Türkiye’nin zorlu bağımsızlık yolculuğunu bir kez daha hatırlattı.
Bir sonraki durak ise Türkiye’nin siyasi hayatının merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Gençler, meclisi gezerek burada yapılan yasama çalışmalarını yerinde gözlemledi ve ülkenin yönetim sistemine dair bilgi edindi. Ayrıca TBMM’de yapılan özel sunumlar sayesinde gençler, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına dair detaylı bilgiler öğrenme fırsatı buldular.
Tarihi yerler, gençler üzerinde derin izler bıraktı
Gezinin en etkileyici duraklarından biri de 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi oldu. Bu tarihi mekânlarda gençler, Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı binayı ziyaret ederek o dönemin atmosferini yaşadılar. Milli Mücadele’nin zorlu şartları altında alınan kararlar, kazanılan zaferler ve halkın bağımsızlık mücadelesine verdiği destek, gençler üzerinde derin izler bıraktı.
Ankara’daki diğer önemli duraklardan biri de Ankara Kalesi oldu. Ankara’nın tarihi dokusunu gözler önüne seren bu kale, şehrin yüzyıllara dayanan tarihine tanıklık ediyor. Gençler, kaleyi gezerek şehrin kültürel zenginliklerine dair bilgi sahibi oldular.
Son olarak gençler, Atatürk’ün mirası olan ve Türkiye’nin tarım, hayvancılık ve sanayi alanındaki modernleşmesinin sembollerinden biri olarak görülen Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret etti. Burada Atatürk’ün tarıma ve doğaya verdiği önemi bizzat görme fırsatı bulan gençler, Türkiye’nin bu alandaki dönüşümüne tanıklık ettiler.
Gençlerden tam not
Geziye katılan gençler ise bu fırsatı kendilerine sunan Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür ederek, gezinin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdiler. Anıtkabir’den TBMM’ye, Kurtuluş Savaşı Müzesi’nden Atatürk Orman Çiftliği’ne kadar Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu belirten gençler, bu tür projelerin devam etmesini istediklerini ifade ettiler.
Gaziantep’ten Ankara’ya uzanan bu yolculuk, gençlere Türkiye’nin zengin tarihini, milli mücadelesini ve Atatürk’ün mirasını yerinde tanıma fırsatı sunarak, onların bilgi dağarcığını genişletti ve geleceğe yönelik farkındalıklarını artırdı.

Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması

Tunceli'de orman yangını

2 ilde denize girişler 3 gün yasaklandı

Pakistan ve Suudi Arabistan arasında stratejik savunma anlaşması

BM: Gazze'de iki günde 40 binden fazla kişi zorla yerinden edildi

Siyonist rejimden Lübnan'a hava saldırısı

ABD’de uzun namlulu tüfekle araca saldırı: 3 ölü

Iğdır'da balya makinesine kapılan genç hayatını kaybetti

Fed faiz kararını açıkladı

Orta Asya’da geniş kapsamlı askeri tatbikat

Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı

Göçmen teknesinde yangın: 50 ölü

Kolombiya'da hapishanede isyan: 5 ölü, 7 yaralı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 432'ye yükseldi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ahmed Şara ile görüştü

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatından kırtasiyeci esnafına ziyaret

Hindistan'da beyin yiyen amipten 19 kişi öldü

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı heyeti muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kudüs'e namahrem ellerin kirletmesine izin vermeyiz”

Durmaz: Antalya'da öğrenci sağlığı için kantinlerde denetimler sıklaştırılmalı

Adana’nın önemli ticaret merkezi su baskınlarıyla boğuşuyor

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Soğukpınar köyünde vatandaşların sorunlarını dinledi

TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını 120 lira olarak açıkladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sivas’ta park halindeki otomobil patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Gaziantep’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi

Çanakkale açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Meteorolojiden 11 il için sarı kodlu uyarı

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

Rusya ve Çin arasında nükleer iş birliği anlaşması