• BIST 100

    11223,96%0,37
  • DOLAR

    41,30% 0,16
  • EURO

    48,94% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4874,62% -0,36
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

YÖK ve kamulaştırma işlemleri üzerine alınan kararlar Resmi Gazete'de

17 Nisan 2025, Perşembe 11:47
17 Nisan 2025, Perşembe 11:47
YÖK ve kamulaştırma işlemleri üzerine alınan kararlar Resmi Gazete
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bazı üniversite fakültelerinin isim değişikliği ve bazı illerin çeşitli bölgelerinde kamulaştırma üzerine alınan karar ve güncellemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karar metnine göre “Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun kapatılması ile aynı Rektörlüğe bağlı olarak Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasına, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Trabzon Tıp Fakültesinin bağlantısının değiştirilerek Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanması ile söz konusu fakültenin adının Tıp Fakültesi olarak değiştirilmesine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 39 uncu maddesi ile 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu ve ek 158 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.” şeklinde değişiklik yapıldı.

Kamulaştırma faaliyetlerinde Sivas ili için “Sivas İli, Gürün ve Kangal ilçeleri ile Malatya İli, Kuluncak İlçesinde bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada/parsel numaraları belirtilen taşınmazların, Kuluncak İlçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik "Sarıca İçme Suyu İsale Hattı Projesi"nin yapımı amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması ile 11/5/2023 tarihli ve 7274 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2560 sayılı Kanunun 1 inci, 2’nci ve ek 5 inci maddeleri ile 2942 sayılı Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadelerince güncelleme getirildi.

Gaziantep için ise Devlet Yolu Nurdağı-Musabeyli Ayrımı Projesi kapsamında “(km:0+000-53+315) ekli krokide gösterilen güzergâha rastlayan kesimde araziye girilerek yol yapım çalışmalarının tamamlanması amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” kararı yer aldı.

Mersin-Tarsus Projesi çerçevesinde (Pamukluk) bünyesindeki Mersin Pamukluk Barajı İçmesuyu İsale Hattı işi kapsamında gösterilen güzergâh ve alanlara isabet eden taşınmazlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince kamulaştırıldı.

"Geleceğe Miras Projesi" kapsamında Denizli İli, Buldan İlçesi, Tripolis Antik Kentinde "Tripolis Antik Kenti Karşılama Merkezi Hizmet Birimleri, Mimari, Statik, Elektrik, Makine Tesisatı Projeleri ve Çevre Düzenlemesi İşi"nin tamamlanabilmesi için ihtiyaç duyulan ve ekli listede kamulaştırma bilgisi yer alan taşınmazın, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verildi.

Sakarya ilinde “Akyazı İlçesi, İnönü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 77 ada, 28, 34, 36, 38 ve 41 parsel numaralı taşınmazlar ile üzerlerindeki muhdesatın, ilçede yapımı planlanan Akyazı Kızılelma Millet Bahçesi Projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” şeklinde yayımlandı. (İLKHA)

Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Gazze'de bir milyon Filistinli zorunlu göçe direniyor

Şanlıurfa’da iş yerinde çökme: 1 ölü

Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Bursa'da İki farklı kızılgeyik ailesi, foto kapanla görüntülendi

Belediye Başkanı Geçit: Asfaltlanmadık yol bırakmayacağız

Op. Dr. Alur: Ani hava değişimi ve mevsimsel geçişler kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Cizre’de "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi başladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Rantisi Çocuk Hastanesi'ne saldırı insanlık suçudur

Batman'da eğitimciler kan bağışında bulundu

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü duyurdu

İran son model askeri robotunu tanıttı

Esir Kulübü: 40 Filistinli esir alındı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 43 şehit, onlarca yaralı

Batmanlı karate sporcuları uluslararası ve ulusal müsabakalarda derece elde etti

Katar'dan Gazze'ye yönelik kara saldırısına tepki: Soykırımın devamı

LGS tercih komisyonlarında görev alan öğretmenlere başarı belgeleri verildi

Batman'da bilgi yarışması bölge finali gerçekleştirildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde at yarışları için geri sayım başladı

Gazze'de internet ve sabit hatlar kesildi: Yardım çağrıları yapılamıyor

Mısır’dan Sina’ya hava savunma sistemi

HÜDA PAR İlçe Başkanı Uşar’dan Yetkililere Çağrı: "Bu kavşağa acilen çözüm gerekli!"

Şanlıurfa’da elektrik akımına kapılan teknisyen hayatını kaybetti

Ağustosta trafiğe 215 bin aracın kaydı yapıldı

Siyonist rejimin hava savunması Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye ulaşıyor

The Economist: israil Genelkurmay Başkanı HAMAS'ın yok edilemeyeceğini düşünüyor

Bursa’da tarihi eser operasyonu

Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Gazze'de bir milyon Filistinli zorunlu göçe direniyor

Şanlıurfa’da iş yerinde çökme: 1 ölü

Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Bursa'da İki farklı kızılgeyik ailesi, foto kapanla görüntülendi