• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

YÖK ve kamulaştırma işlemleri üzerine alınan kararlar Resmi Gazete'de

17 Nisan 2025, Perşembe 11:47
17 Nisan 2025, Perşembe 11:47
YÖK ve kamulaştırma işlemleri üzerine alınan kararlar Resmi Gazete
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bazı üniversite fakültelerinin isim değişikliği ve bazı illerin çeşitli bölgelerinde kamulaştırma üzerine alınan karar ve güncellemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan karar metnine göre “Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun kapatılması ile aynı Rektörlüğe bağlı olarak Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasına, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Trabzon Tıp Fakültesinin bağlantısının değiştirilerek Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanması ile söz konusu fakültenin adının Tıp Fakültesi olarak değiştirilmesine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 39 uncu maddesi ile 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu ve ek 158 inci maddeleri gereğince karar verilmiştir.” şeklinde değişiklik yapıldı.

Kamulaştırma faaliyetlerinde Sivas ili için “Sivas İli, Gürün ve Kangal ilçeleri ile Malatya İli, Kuluncak İlçesinde bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada/parsel numaraları belirtilen taşınmazların, Kuluncak İlçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik "Sarıca İçme Suyu İsale Hattı Projesi"nin yapımı amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması ile 11/5/2023 tarihli ve 7274 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2560 sayılı Kanunun 1 inci, 2’nci ve ek 5 inci maddeleri ile 2942 sayılı Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadelerince güncelleme getirildi.

Gaziantep için ise Devlet Yolu Nurdağı-Musabeyli Ayrımı Projesi kapsamında “(km:0+000-53+315) ekli krokide gösterilen güzergâha rastlayan kesimde araziye girilerek yol yapım çalışmalarının tamamlanması amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” kararı yer aldı.

Mersin-Tarsus Projesi çerçevesinde (Pamukluk) bünyesindeki Mersin Pamukluk Barajı İçmesuyu İsale Hattı işi kapsamında gösterilen güzergâh ve alanlara isabet eden taşınmazlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince kamulaştırıldı.

"Geleceğe Miras Projesi" kapsamında Denizli İli, Buldan İlçesi, Tripolis Antik Kentinde "Tripolis Antik Kenti Karşılama Merkezi Hizmet Birimleri, Mimari, Statik, Elektrik, Makine Tesisatı Projeleri ve Çevre Düzenlemesi İşi"nin tamamlanabilmesi için ihtiyaç duyulan ve ekli listede kamulaştırma bilgisi yer alan taşınmazın, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verildi.

Sakarya ilinde “Akyazı İlçesi, İnönü Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 77 ada, 28, 34, 36, 38 ve 41 parsel numaralı taşınmazlar ile üzerlerindeki muhdesatın, ilçede yapımı planlanan Akyazı Kızılelma Millet Bahçesi Projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” şeklinde yayımlandı. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı