• BIST 100

    11131,71%0,76
  • DOLAR

    41,40% 0,26
  • EURO

    48,75% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4866,57% 0,59
  • Ç. ALTIN

    7962,12% 0,30

Yol ve altyapı sorunun çözülmemesi mahalle sakinlerinin canına tak etti!

12 Şubat 2025, Çarşamba 16:51
12 Şubat 2025, Çarşamba 16:51
Yol ve altyapı sorunun çözülmemesi mahalle sakinlerinin canına tak etti!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Sürekli (Dıêmê) Mahallesi’nde bir yılı aşkın alt yapı sorunlarıyla karşılaştıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden bir an önce çalışmaların başlatılması çağrısında bulundu.

İlçeye bağlı Sürekli (Dıêmê) Mahallesi, yaklaşık 3 bin nüfuslu bir mahalle olup, 600’e yakın hane mevcut. Mahalle sakinleri, bozuk çamurlu yol ve bir yılı aşkındır patlayan kanalizasyon borularından akan atık su sorununu İLKHA’ya aktardılar.

Aylardır atık suların mahallenin bir çok yerinden geçtiği belirten mahalle sakinleri, enfeksiyon hastalıkların çoğaldığını, çocukların okula gitmekte güçlük çektiğini ve çamurlu yollarda çoğu aracın mahsur kaldığını belirtti.

Mahalle sakinleri, birçok kez belediye ve ilgili kurumlara dilekçe ve başvuruda bulunmalarına rağmen herhangi bir ıslah çalışmanın başlatılmadığından yakınıyorlar. 

"10 defa dilekçe verdim ancak hiç kimse buraya gelmedi"

Mahalle muhtarı Mehmet Salih Kartal, mahallenin alt yapı sorunları ve bozuk yollardan geçilmediğini aktararak, “Mahallemizdeki çamurlu yol aylardır aynı vaziyette duruyor. Bu yol yaklaşık 30 haneye ayrıca Güngören Mahallesine giden yoldur. Kendi imkânlarımızla aylardır düzeltmeye çalıştık ama nafile. Her gün aynı manzarayla karşı karşıyayız. 6 aydan beri Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe Belediyesi, MARSU ve diğer kurumlara başvuruda bulunmamıza rağmen halen yapılmamış durumda. Kışın yol geçilmez halde oluyor. Herhangi bir yetkiliden bir ses çıkmadı. Günde 5-6 araç çamura saplanıp mahsur kalıyor. Çoğu öğrencilerimiz bu yolu kullandıklarından rahatça geçemiyorlar. Acil bir durum olduğunda ambulans bile gidemez durumda. 10 defa dilekçe verdim ancak hiç kimse buraya gelmedi. Yapılacak imar çalışması topu topu 20-30 metredir. Her gün bu çileyi çekiyoruz.

İlgili belediyeden yol çalışması için şaşırtıcı bir cevap aldıklarını vurgulayan Kartal, “En son Kızıltepe Belediyesi’nden bir yetkiliyle görüştüğümde bana ‘yol çamurdur ben sana ne yapabilirim?’ ifadelerini kullandı. Bununla beraber mahallede kanalizasyon sorunumuz da mevcut. Alt yapı çalışmaları çok zayıf olduğundan bütün atık sular yüzeyin üstünden akıyor. Çoğu vatandaş hastalandı. Birkaç ayda vidanjör ile suyu çekip resmen kaçıyorlar. Atık sular okulun etrafında da olduğundan öğrenciler de bu konuda çok rahatsız. Talebimiz, yetkililerin bir an önce mahallede çalışma başlatmasıdır.” şeklinde kaydetti.

“Bu pis sulardan dolayı iki çocuğum enfeksiyon hastalığına yakalandı”

Mahalle sakinlerinden Hasan Kartal, atık sulardan hem mahallilerin hem de öğrencilerin çok mağduriyet çektiğini belirterek, “Mahallemizde kanalizasyon boruları patlak olduğundan atık sular mahallenin içinden akıyor. Akan suların hepsi pis sudur. Bir yıldan fazladır bu çileyi çekiyoruz. Ayrıca boruların patladığı yol, okul yoludur. Öğrenciler her gün bu pis sudan geçerek okula gidiyorlar. Aynı şekilde mahalle sakinleri pis kokudan çok muzdarip durumda. Bu pis sulardan dolayı iki çocuğum enfeksiyon hastalığına yakalandı. 3-4 aydır hastaneye götürüyorum. Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe Belediyesi, MARSU başta olmak üzere birçok kuruma talepte bulunduk ancak kimse gelmedi. MARSU bir ara geldi ama herhangi bir sonuç alamadı. Bu atık sulardan 100 haneye yakın etkilenen oluyor. Yağmur yağınca da daha çok taşkınlık meydana geliyor. Mahallenin yarısı bu pis suların olduğu yolu kullanıyor. Aynı şekilde okul yoludur da. Bazı öğrenciler bu yolu kullanmamak için güzergâhını değiştirip yolu uzatmak zorunda kalıyorlar. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturmalarını talep ediyoruz. Çok zor durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Okula giderken pis sulardan geçmek zorunda kaldıklarını ifade eden 7’nci sınıf öğrencisi Süheyla Kartal, “7’nci sınıfa gidiyorum. Her sabah okula bu pis suların olduğu yoldan gidiyorum. Her yer çok pis ve kötü kokuyor. Bir yıldır bu mağduriyeti çekiyoruz. Alternatif bir okul yolu da yok. Diğer türlü uzak kalıyor. Bir an önce bu sorunun düzeltilmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Alt yapı çalışmaların bir an önce yapılması için yetkililer seslenen Ahmet Şan, “Okula giderken hep atık suyunun olduğu yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Çoğu kişi bu sulardan hastalık kapıyor. Bir yılı aşkın bu sorunla karşı karşıyayız. Bu sulardan dolayı rahatça oyun bile oynayamıyoruz. Bu alt yapı çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Rantisi’nin torunu, Gazze’de Filistin direnişinin sembolünü yeniliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahipleri Umut Market’te alışveriş yapmaya devam ediyor.

Bölgenin üzüm ihtiyacını karşılayan Darende'de üretim 3 bin dönümlük bağdan 3 dönüme düştü

"Tesettür modaya dahil edilemez, iman meselesidir"

Cuma hutbesi: Peygamber Efendimizin ticaret ahlakı

Dr. Yetiker: Alzheimer yaşlılıkla karıştırılmamalı

Malatya'da okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İşgal saldırısında 2'si çocuk 8 Filistinli şehit oldu

Batman'da planlı elektrik kesintisi uyarısı

2 işgal askerini öldüren Ürdünlünün vasiyeti: Kaderimiz ortak ve işgal reddedilmeli

Yetimler Vakfı, Yemen'de eylül ayı yetim aylıklarını dağıttı

AK Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Eğitim camialarından "İlk Ders Filistin" çağrısına destek

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer'den kaynak kitap açıklaması

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu

İstanbul'daki yurtlarla ilgili soruşturma: İki yurt müdürü görevden alındı

Mersin'de orman suçlarına karşı önleme araması yapıldı

Türkiye’de elektrikli araç şarj soketi sayısı 33 bini aştı

Ensarullah Hareketi: “Filistin-2” hipersonik füzeyle ile Yafa’ya vurduk

Brent petrol 66,83 dolardan işlem görüyor

'Basit Unutkanlık' ile Alzheimer unutkanlığı farklı!

Otomobil tıra arkadan çarptı: Bir ölü, bir yaralı

İstanbul'da baraj doluluk oranları alarm veriyor

Grip aşıları eczanelerde yerini aldı: Uzmanlardan risk gruplarına aşı uyarısı

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş'tan cami inşaatlarına ziyaret

HAMAS: ABD’nin vetosu açık bir işbirliği ve Gazze’deki soykırıma ortaklıktır

Naim: İşgal ordusu Gazze’de askeri operasyonunu genişletirken müzakere olmaz

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlenecek

TİGEM 3 bin 200 küçükbaş hayvanı ihaleyle satışa çıkarıyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 6 kilo esrar ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rantisi’nin torunu, Gazze’de Filistin direnişinin sembolünü yeniliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahipleri Umut Market’te alışveriş yapmaya devam ediyor.

Bölgenin üzüm ihtiyacını karşılayan Darende'de üretim 3 bin dönümlük bağdan 3 dönüme düştü

"Tesettür modaya dahil edilemez, iman meselesidir"

Cuma hutbesi: Peygamber Efendimizin ticaret ahlakı

Dr. Yetiker: Alzheimer yaşlılıkla karıştırılmamalı

Malatya'da okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi