-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Yüksek ateşe sarımsaklı yoğurt!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yüksek ateşe sarımsaklı yoğurt!
Çeşitli hastalıklar sonucu yükselen ateş, vücutta ciddi hasarlara neden olabilir. Bu yüksek ateşten kurtulmak için ise sarıomsaklı yoğurdu devreye sokabilirsiniz.
Kış aylarının gelmesi ile birlikte, hastalanmak daha kolay bir hal almaya başladı.Sağlığımıza özen göstermediğimiz her an, hastalıklar kapımızı çalabilir.
Sert ve soğuk geçen kış aylarında ise özellikle çocuklar dayanıksız ve hazırlıksız yakalanıyor. Çocukların kış aylarında hasta olma ihtimali artıyor.
Bu nedenle çocukların hasta olmaması için bol vitaminli besinleri tüketmeleri gerekiyor. Burada da iş anne-babaya düşüyor.
Anne-babaların bu konuda bilinçlenmesi ve çocuklarının sağlıklarını desteklemeleri gerekiyor. Eğer çocuğunuz hasta olduysa ve yüksek ateşi varsa, sarımsaklı yoğurdu hemen devreye sokunn.
Sadece çocuklar değil, yetişkinlerde de işe yarayan mucizevi bir tarif diyebiliriz. Sarımsağın ve yoğurdun faydalarını ayrı ayrı bilmeyen yoktur. Bu iki besinin faydaları yazmakla da bitmez.
Bir araya gelince ise hem hastalıklardan koruyor hem de yüksek ateşin kısa süre içerisinde kaybolmasına neden oluyor.
Sarımsaklı yoğurt mucizesiHastanın vücuduna bol miktarda sarımsaklı yoğurt sürün. Yoğurdun kurumasının ardından temiz ve ılık bir bezle vücudunu silin.
Bunun dışında da hasta olan kişi, sarımsaklı yoğurdu dengeli miktarda tüketebilir.Bu karışımdan bir kaşık almak bile, iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Diğer faydaları
Antibiyotik etkisi ile beraber bağışıklık sistemini onarır ve güçlendirir. Vücutta oluşan çeşitli yaralanmaların iyileşme sürecini hızlandırır ve leke kalmasını önler.
Kanseri önler ve kanser hücrelerinin yayılmasını engeller. Midedeki gazların azalması yönünde de büyük işleve sahip bu besin, aynı zamanda akciğerde oluşan balgamı söker.
Kadınlarda vajina kanserine yol açabilecek vajinal enfeksiyonları önler. Sindirim ve kolon hastalıkları, soğuk algınlığı , ishal ve kusma gibi bir takım hastalıkların tedavisinde de yardımcı olur.

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 279 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mescid-i Aksa'ya kilit vurmak milyonlarca Müslümanın inancına saldırıdır
Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı
Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur
Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor
İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit
Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı
Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı
Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?
Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması
Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim
Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları
Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi
İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek
İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu
Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı
Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz
İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor
İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı
İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu
19 il için sarı kodlu uyarı
Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı
İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Konya Kapu Camii’nde Ramazan’ın son günlerinde itikâf yoğunluğu
Aksaray’da acı kaza: Anne ve baba hayatını kaybetti, 4 çocuk ağır yaralı
Yükleniyor






