Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkçe paylaşım: “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar”

Tarih: 07.02.2023 23:55 Güncelleme: 07.02.2023 23:55
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkçe paylaşım: “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Türkçe paylaşım: “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardında Türkiye’ye yardım için gelen Yunan arama-kurtarma ekipleri sahadaki çalışmalara destek vermeye devam ederken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşım ile Türk ve Yunan ekiplerin çalışmalarını takdir etti. Miçotakis, “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız” dedi.

Öte yandan Miçotakis daha önce yaptığı bir açıklama ise, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime rağmen Yunanistan’ın Türkiye’ye yardım gönderdiğini belirterek, “Yunanistan ve Türkiye zor zamanlarda birbirlerine yardım etmesi gereken komşulardır. Bu, ülkelerimizi vuran ilk deprem değil. Bu, geçici olarak farklılıklarımızı bir kenara bırakmanın ve çok çok acil bir durumu ele almanın zamanıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Siyonist rejim Gazze'yi vurmayı sürdürüyor: Çoğu kadın ve çocuk 16 şehit

Rüyasında Gazze'yi gördü, umre parasını bağışladı

Bir direniş hikâyesi: Esir doğdu, şehit ayrıldı

Ramanlı: Halkımızın sesi olmak için azimle çalışmaya devam edeceğiz

Siyonist saldırganlık mezarlara kadar uzandı

Ateşkes görüşmelerinde sızdırılan "yerleşim" haritasında işgali kalıcılaştırma tuzağı

Gazze'de kesilen uzuvlar bedende derin izler bırakıyor

UNICEF: israil Gazze'de günde 27 çocuğu öldürüyor

Gazze’de siyonist soykırım 645'inci gününde: On binler şehit, yüzbinler yaralı

TİKA’nın yeni başkanı Abdullah Eren oldu

Bursa-Balıkesir sınırında orman yangını: 2 mahalle tahliye edildi, 2 gözaltı

Hafta sonu sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne çıkacak

Gazze hastanelerinde ölüm sessizliği: Yakıt bitti, yenidoğanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor

Yahudi çetelerin şehit ettiği Filistinli gencin şehadet tebessümü gözlerden kaçmadı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: En az 48 şehit

Siyonist işgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

İran’dan nükleer mesaj

HÜDA PAR'dan silah bırakma sürecine ilişkin açıklama

Diyarbakır'da binanın sallandığı iddiası paniğe neden oldu

Konya'da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 823'e yükseldi

Elazığ’da maddi hasarlı kaza

Pakistan'da muson yağışları sele yol açtı: 98 ölü

Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 12 yaralı

Tekirdağ'da orman yangını

Tayvan'dan tarihinin en büyük askeri tatbikatı

Doğu Çin Denizi’nde tehlikeli gerginlik

ABD'de göçmen krizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum

Suriye'de askeri karargahta patlama

Yükleniyor