-
BIST 100
16140,04%-0,12
-
DOLAR
44,31% 0,25
-
EURO
50,81% 0,01
-
GRAM ALTIN
6689,51% -2,32
-
Ç. ALTIN
11133,53% -2,89
Yunanistan son şansını da kendi elleriyle çöpe attı: Oruç Reis gelecek emri beklemeye başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yunanistan son şansını da kendi elleriyle çöpe attı: Oruç Reis gelecek emri beklemeye başladı
Yunanistan’ın diplomatik çözüm arayışlarına girilen bir süreçte Mısır ile yaptığı sözde deniz yetki alanları anlaşması Türkiye tarafından yok hükmünde sayıldı; Kahire-Atina hattının hamlesine karşı Türk sismik araştırma ve sondaj gemileri Doğu Akdeniz’deki faaliyet takvimine kaldığı yerden devam edecek.
ATİNA SON ŞANSINI DA KAYBETTİ
Almanya Başbakanı Merkel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ricası üzerine çalışmalara 3-4 hafta ara veren gemiler, Yunanistan'ın Mısır ile korsan anlaşması sonrası yeniden hareketlendi. Erdoğan önceki gün 'Biz de şimdi yolumuza devam ediyoruz' beyanında bulunmuştu. Kıbrıs doğusunda Dipkarpaz burnu açıklarındaki Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma gemisi proje sahasındaki çalışmalarını yeniden başlattı. Tuzla Tersanesi’nde bulunan Yavuz Sondaj Gemisi ise Doğu Akdeniz’de Baf ve Limasol açıklarındaki proje sahasına gönderilerek burada demirledi.

İKİ GÜN ATIŞLI TATBİKAT
Yunanistan ile Mısır’ın sözde anlaşmasından sonra yayınlanan Navtex uyarınca bugün ve yarın Türk donanması Fethiye açıklarında atışlı eğitimler icra edecek. Halen Antalya Limanı’nda bulunan Oruç Reis sismik araştırma gemisinin de bu faaliyetlerin ardından verilecek emirle yeni proje sahasına gitmesi bekleniyor. Türkiye, Doğu Akdeniz’deki planlı araştırma ve sondaj faaliyetlerine takvimde herhangi bir aksamaya yer vermeksizin devam etme kararlılığında. Türkiye’ye ait gemilerin araştırma-sondaj haritası, Atina-Kahire arasındaki anlaşmada belirtilen sahaları da kapsıyor.
ORUÇ REİS EMİR BEKLİYOR
Ana karalar üzerinden değil, uluslararası deniz hukukuna aykırı olarak Girit ve Meis adaları üzerinden Mısır ile deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması imzalayan Atina, bu anlaşmayla Libya’daki ortağı Mısır ile Türkiye-Libya MEB anlaşmasını geçersiz kılmayı hedefliyor. Ancak Türkiye’nin planlı araştırma sahaları arasında Türkiye-Libya MEB sahası da bulunuyor.

Oruç Reis’in de bu faaliyetler için emir beklediği belirtiliyor. Türkiye’nin Libya ile anlaşma sahasına araştırma ve sondaj gemileri göndermesini geciktirmek/engellemek üzere Yunanistan’ın önümüzdeki süreçteki diğer korsan hamlesinin ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile anlaşma imzalamak olduğu belirtiliyor.
Yalova’da DAİŞ operasyonunda 4 kişi yakalandı
Tayland’da 20 yıl sonra bir ilk: Aynı başbakan yeniden seçildi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er muhtarlarla iftarda buluştu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı
Berberlerde bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor
Kaza orucu bulunanların bilmesi gereken "11 Mesele"
Özgür Kudüs Platformu'ndan Ramazan Bayramı mesajı
Kocaeli’de firari hükümlü yakalandı
Bayram süresince 381 bin 559 sağlık çalışanı görev yapacak
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Ramazan Bayramı mesajı
Molla Beşir Şimşek: Bayramı hakkıyla ihya edelim, ziyaretle yaşayalım
Uzmanlardan Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için öneriler
Belediye Başkanı Geçit: Amacımız; bayramın bayram tadında yaşanması
Peygamber Sevdalılar Vakfı'ndan Ramazan Bayramı mesajı
Yurt dışına kaçmaya çalışan FETÖ şüphelilerine operasyon: 5 tutuklama
Çanakkale merkezli dolandırıcılık operasyonunda 4 kişi tutuklandı
Hakkari’de uyuşturucu operasyonunda 6 kişi tutuklandı
Gaziantep'te av yasağını ihlal eden şahsa işlem yapıldı
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın’dan Ramazan Bayramı mesajı
Bayram namazı nasıl kılınır?
İl il bayram namazı saatleri
Ramazan ayı boyunca düzenli camiye giden çocuklar ödüllendirildi
Erzurum’da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gaziantep'te bayram namazı saat kaçta kılınacak?
Brent petrol 113 doların üzerine çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan Katar’ı ziyaret edecek
Diyetisyen Korkmaz: Bayramda önemli olan yasaklar değil, dengedir
Yozgat’ta huzur uygulamasında 4 kişi yakalandı
Batı Şeria'da işgalci baskınları: Biri gazeteci 11 Filistinli alıkonuldu
Mardin’de elektrik akımına kapılan servis şoförü hayatını kaybetti
Yükleniyor







