-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,03
-
EURO
51,10% 0,27
-
GRAM ALTIN
7108,26% -0,05
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Yurt dışı gündeliklerde gündelik tutar esas alınacak
30 Ocak 2021, Cumartesi 14:44
30 Ocak 2021, Cumartesi 14:44
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yurt dışı gündeliklerde gündelik tutar esas alınacak
Yurt Dışı Gündeliklerine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren karara göre, birden fazla ülkeyi kapsayacak yurt dışı geçici görev yolculuk ve ikametlerde, her ülkedeki kalış süresi için o ülkeye ilişkin gündelik tutarı esas alınacak.
Harcırah için avans verilecek ise, avansın Türk lirası cinsinden tutarı, yabancı para cinsinden avans tutarının tahakkuk tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca (TCMB) ilan edilen efektif satış kuruyla çarpılması suretiyle bulunacak. Avans ilgiliye Türk lirası cinsinden ödenecek.
Harcırah için avans verilmemişse yurt dışı gündeliklerinin Türk lirası cinsinden tutarı, yabancı para cinsinden gündelik tutarının beyanname düzenleme tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca ilan edilen döviz satış kuruyla çarpılmasıyla belirlenecek.
Geçici görev ile yabancı ülkelere gönderilenlere, özel anlaşmaları gereğince yabancı devlet, uluslararası kuruluş veya resmi diğer kuruluşlar tarafından ödeme yapıldığı takdirde bu ödemeler gündeliklerinden indirilecek. Kurumlar, hizmetin özellikleri, mevcut ödenek tutarı, yabancı devlet, uluslararası kuruluş, resmi veya özel diğer kurum ve kuruluşlar tarafından ödeme yapılması, görev yerinde ücretsiz veya düşük ücretli yatacak yer temin edilmesi, yemek ihtiyaçlarının kısmen veya tamamen karşılanması gibi hususları dikkate almak suretiyle, belirlenen tutarlardan daha aşağı tutarda gündelik ödeyebilecek.
Yurt dışına veya sürekli görevle yurt dışında iken başka ülkelere geçici görevle gönderilenlere, Türkiye'den veya sürekli görevle bulundukları ülkelerden her çıkışlarında, seyahat ve ikamet süresinin ilk 10 günü için ödenecek gündelikler, belirlenen tutarların yüzde 50 artırılmasıyla belirlenecek.
Karar, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar' hükümleri uygulananlara, staj ve öğrenim amacıyla yurt dışına gönderilenlere (gidiş ve dönüş yol gündelikleri hariç), Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu kararıyla yurt dışına gönderilenlere (gidiş ve dönüş yol gündelikleri hariç), 15 Ocak 2010'dan sonra yurt dışına tedavi amacı ile gönderilen ve tedavileri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılananlara uygulanmayacak.
Kararın ekinde, yurt dışına gönderilenlerin, gidiş ve dönüşleri ile tedavi ve geçici görevlendirme sürelerinde verilecek gündeliklerin yabancı para cinsinden tutarları yer aldı. Söz konusu tutarlar, her bir ülke için o ülkenin para birimine göre ayrı ayrı belirlendi.
Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı
Yükleniyor






