• BIST 100

    11060,53%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,03
  • EURO

    48,43% -0,26
  • GRAM ALTIN

    5427,96% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8914,11% -0,79

Yüzlerce aile geceyi ormanda geçirdi

11 Haziran 2023, Pazar 14:15
11 Haziran 2023, Pazar 14:15
Yüzlerce aile geceyi ormanda geçirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yüzlerce aile geceyi ormanda geçirdi

Şanlıurfa’da yüzlerce aile, ormanda düzenlenen çadır kampında bir araya gelerek eğlendi.
Şanlıurfa’da Valilik, Büyükşehir, merkez ilçe belediyeleri ve çeşitli kurumlar tarafından ortaklaşa çadır kampı düzenlendi. Atatürk Ormanı’nda düzenlenen kampa, sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yüzlerce aile, kamp alanına gelerek çadır kurdu. Yakılan ateşin başında toplanan aileler, canlı müziğe eşlik etti.

'Güzel bir kalabalık var'
Kampa katılarak odunların ateşini yakan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, 'Şanlıurfa Valimizin himayelerinde, hem Büyükşehir hem de merkez ilçe belediyelerimizin katkılarıyla pazartesi gününden beri toplumda farkındalık oluşturacak, biraz hareketlilik yapacak çok güzel programlar, etkinlikler, programlar yaptık. Bunun da sonuncusunu son iki güne sakladık. Çok güzel bir çevre şenliği ve yarın da doğa yürüyüşüyle çevre haftasını tamamlamış olacağız. Çok güzel bir kalabalık var. Bu güzel etkinliklerimizle, Şanlıurfa’mızda, memleketimizde çevre bilinci konusunda, duyarlılık konusunda sürdürülebilir bir gelecek noktasında inşallah etkili olacağını düşünüyoruz' dedi.

'Güzel etkinlik oldu'
Güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya ise, '5-11 Haziran tarihleri arasında çevre haftası etkinliklerini Şanlıurfa Valiliğimizin himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi ve üç merkez ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşlarımızın büyük desteğiyle pazartesi gününden bu yana kutlamalar yapıyoruz. Hedef burada çevre konusunda bir farkındalık oluşturmak ve şu anda katılıma da baktığımız zaman sanki amacına ulaşmış gibi gözüküyor. Yarın da doğa yürüyüşümüz olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.

'Dışarıyı çok seviyoruz'
Kampa ailesiyle birlikte katılan Mehmet Taş, 'Şanlıurfa’da bu tür kamp kültürünün yapılmasını anlamlı buluyorum. Urfa çok sıcak bir memleket. Biz de dışarıyı çok sevdiğimiz için kampın özellikle çocuklar için yaşanılması gerekiyor. Doğa ile iç içe olunabileceğini görmeleri açısından çok önemli buluyorum' diye konuştu.
Kendileri için güzel bir kamp olduğunu söyleyen Emel Sevim de mutlu olduklarını dile getirdi.

'Çıkın çıkın gelin'
Şanlıurfalıların bu tür şeyleri çok sevdiğini söyleyen Tuğba Hızar, 'Biz Şanlıurfa merkezden bu kampa katılıyoruz. Şehrimizde genelde böyle kamplar yapılıyor. Grup olarak etkinliklere geliyoruz. Çocuğumuzla, ailemizle, topluca, rahatlıkla eğlenebildiğimiz, güzel zaman geçirdiğimiz bir organizasyon. Herkese çıkın çıkın gelin diyoruz. Urfa böyle şeylere çok açık' ifadelerini kullandı.

'Valilik güzel bir birliktelik sağladı'
Sivil toplum kuruluşu olarak katılan Ahmet Turan Demirtaş, 'Urfa çadır alanında, orman bölgesinde kurulan etkinliğe katıldık. Organizasyon güzel, etkinlik güzel. Şanlıurfa halkımızdan katılım çok yüksek. Sivil toplum kuruluşlarının birçok temsilciliği ve şube başkanlığı burada. Şanlıurfa Valiliği güzel bir birliktelik sağladı' diye konuştu.

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalden 45 şehidimizin cenazesini teslim aldık

Gaziantep’te uyuşturucu madde suçundan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Hafızlık sadece ezber değil, Kur'an ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır

Siyonist işgalciler ateşkesten bu yana 238 Filistinliyi şehit etti

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 27 şüpheli yakalandı

Batman'da okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Diyarbakır’da silah ve kaçakçılık operasyonu

Balıkesir’de 95 bin 620 uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutuklama

Mardin'de iki otomobil kafa kafaya çarpışı: 1'i ağır 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü

Diyarbakır’da geniş çaplı operasyon: 51 kişi yakalandı

Batman Oymataş OSB'de 48 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edilecek

Batman'da kitap fuarı rekor katılımla tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: HAMAS anlaşmaya riayet noktasında oldukça kararlı ancak israil bahanelerin arkasına sığınıyor

Batman'da su üstü arama ve kurtarma tatbikatı yapıldı

İran plakalı yolcu otobüsündeki yangın tüplerinin içinde uyuşturucu çıktı

Yeşilyurt'ta 'fizik tedavi ve sağlıklı yaşam seminerleri' başladı

Mardin’de 29 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 3 kişi tutuklandı

Oto galericiler sitesinde taşlı sopalı kavga: 3 yaralı

Selçuklu 2. El Pazarı yoğun ilgi görüyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de toplandı

Psikolojik Danışman Kaya: Yapay zekâ uygulamaları zorluklarla başa çıkmayı zayıflatıyor

Yeşilyurt Belediyesi "Aile Mentörlüğü" projesini hayata geçirdi

Filipinler'de Kalmaegi Tayfunu alarmı

Konya'da yasa dışı silah operasyonu

Belgrad’da siyasi gerginlik: Vučić destekçileriyle öğrenciler çatıştı, 37 gözaltı

TEBD Mardin İl Temsilcisi Korkut: Sosyal Konut Projesiyle kentte barınma sorunu kısmen ortadan kalkacak

Anadolu Otoyolu'nda kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Hindistan'da kamyon, araçları ve yayaları biçti: 13 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalden 45 şehidimizin cenazesini teslim aldık

Gaziantep’te uyuşturucu madde suçundan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Hafızlık sadece ezber değil, Kur'an ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır

Siyonist işgalciler ateşkesten bu yana 238 Filistinliyi şehit etti

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonlarında 27 şüpheli yakalandı

Batman'da okuma yazma kurslarına yoğun ilgi