• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, deprem bölgesinde tanık olduklarını anlattı

18 Şubat 2023, Cumartesi 16:50
18 Şubat 2023, Cumartesi 16:50
Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, deprem bölgesinde tanık olduklarını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, deprem bölgesinde tanık olduklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etkileyen yıkıcı depremler sonrası, acil arama ve kurtarma eğitimi almış zabıta memurları ile birlikte önce Osmaniye, ardından Gaziantep’e giden Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, hem bölgede yaptıkları çalışmaları hem de tanıklığını anlattı.
AFAD koordinesinde önce Osmaniye, ardından Gaziantep’te arama kurtarma faaliyeti ve lojistik destek sağladıklarını belirten Sivaslıoğlu, “Karşılaştığımız tablo çok kötüydü, gerçekten anlatılamaz. Acısı yüreğimizde, çok büyük bir travma, yıkım, çaresizlik, üzüntü. Buna rağmen var gücümüzle çalışmalara katıldık. Devletimizin tüm kurumları oradaydı. Bizler de arama kurtarma faaliyeti, depremzede vatandaşlarımıza çadır ve kumanya dağıtımı sağladık, yolda kalanları taşıdık” dedi.

“Önce Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetine başladık”
Sözlerini, “Öncelikle tüm Türkiye’mize geçmiş olsun, yüce rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ölenlere Allah rahmet, kalanlara da sabırlar versin” şeklinde sürdüren Sivaslıoğlu, “Depremin olduğu ilk günün sabahı Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’ın talimatıyla müdürlüğümüzden 15 kişi Gaziantep’e intikal ettik. Ancak Osmaniye’yi geçip Nurdağı’na yaklaştığımızda otoban ve tali yolun zarar gördüğünü gördük. O tarafa yol yoktu. Bunun üzerine yine Başkanımızın talimatıyla Osmaniye’ye geçip arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Karşılaştığımız tablo çok kötüydü, gerçekten anlatılamaz. Acısı yüreğimizde, halen hissediyoruz. Çok büyük bir travma. Yıkım, çaresizlik, üzüntü, buna rağmen var gücümüzle arama kurtarma faaliyetlerine katıldık” diye konuştu.

“JAK, AFAD, UMKE, valiler, belediyeler, devletimizin tüm kurumları oradaydı”
Akabinde sabah Gaziantep’e hareket ettiklerini belirten Sivaslıoğlu, “Bize Nurdağı’nda görevlendirildiğimiz iletildi. Nurdağı’na geldiğimizde, Osmaniye’den daha büyük yıkıma uğradığını gördük. Anlatamayacağım kadar kötü bir durumdaydı şehir. Ekibimle birlikte var gücümüzle arama kurtarma çalışmalarına başladık. AFAD koordinesinde insanlarımıza destek verdik, yolda kalanları taşıdık, erzak taşıdık. Bir yandan arama kurtarma faaliyeti yürüttük, diğer yandan da çadır ve kumanya dağıtımı gibi lojistik destek sağladık. Devletimizin tüm kurumları oradaydı. JAK, AFAD, UMKE, belediyelerin kurtarma ekipleri, diğer illerden gelen valilerimiz, kısacası Türkiye’nin hepsi oradaydı. Devletimizin tüm kurumları depremin vurduğu bölgedeydi” ifadelerini kullandı.
Sivaslıoğlu, bölgedeki arama kurtarma faaliyetinin ardından Mersin’e döndüklerinde de kente göç eden depremzede vatandaşların konaklaması, gıda ve temel yaşam malzemelerinin karşılanması için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Sivaslıoğlu; “Bu bizim her şeyden önce insani ve vicdani görevimiz. Bu görevimizi de layıkıyla yapıyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emeklilik bir lütuf değil, kazanılmış haktır

Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı ziyaret etti

Karaman'da kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da traktör kazası: 2 yaralı

Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigara sorumlu!

Konya'da "Bilimle Keşfediyorum" projesiyle 13 bin öğrenci bilimle buluşuyor

Konya’daki TOKİ konut dağılımları belli oldu

Mardin'de İmam Hatip öğrencilerinden "Yeşil Vatan" projesine destek

Onlarca siyonist, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Batman'da mahalle sakinleri: Alt yapı çalışması çileye dönüştü, iki aydır içme suyu boşa akıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan “Kurasız Hac” reklamlarına ceza

Batı Şeria'da 2 Filistinli şehit edildi

Ticari kuantum bilgisayarlara bir adım daha: IBM’den hata düzeltme atılımı

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor

Siber suç operasyonu: 539 şüpheli yakalandı

İtalyan'da çığ felaketi: 5 ölü

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emeklilik bir lütuf değil, kazanılmış haktır

Muhammed Emin Yıldırım, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nı ziyaret etti

Karaman'da kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da traktör kazası: 2 yaralı

Akciğer kanserinin yüzde 85’inden sigara sorumlu!

Konya'da "Bilimle Keşfediyorum" projesiyle 13 bin öğrenci bilimle buluşuyor

Konya’daki TOKİ konut dağılımları belli oldu