• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, deprem bölgesinde tanık olduklarını anlattı

18 Şubat 2023, Cumartesi 16:50
18 Şubat 2023, Cumartesi 16:50
Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, deprem bölgesinde tanık olduklarını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, deprem bölgesinde tanık olduklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 11 kenti etkileyen yıkıcı depremler sonrası, acil arama ve kurtarma eğitimi almış zabıta memurları ile birlikte önce Osmaniye, ardından Gaziantep’e giden Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, hem bölgede yaptıkları çalışmaları hem de tanıklığını anlattı.
AFAD koordinesinde önce Osmaniye, ardından Gaziantep’te arama kurtarma faaliyeti ve lojistik destek sağladıklarını belirten Sivaslıoğlu, “Karşılaştığımız tablo çok kötüydü, gerçekten anlatılamaz. Acısı yüreğimizde, çok büyük bir travma, yıkım, çaresizlik, üzüntü. Buna rağmen var gücümüzle çalışmalara katıldık. Devletimizin tüm kurumları oradaydı. Bizler de arama kurtarma faaliyeti, depremzede vatandaşlarımıza çadır ve kumanya dağıtımı sağladık, yolda kalanları taşıdık” dedi.

“Önce Osmaniye’de arama kurtarma faaliyetine başladık”
Sözlerini, “Öncelikle tüm Türkiye’mize geçmiş olsun, yüce rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ölenlere Allah rahmet, kalanlara da sabırlar versin” şeklinde sürdüren Sivaslıoğlu, “Depremin olduğu ilk günün sabahı Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’ın talimatıyla müdürlüğümüzden 15 kişi Gaziantep’e intikal ettik. Ancak Osmaniye’yi geçip Nurdağı’na yaklaştığımızda otoban ve tali yolun zarar gördüğünü gördük. O tarafa yol yoktu. Bunun üzerine yine Başkanımızın talimatıyla Osmaniye’ye geçip arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Karşılaştığımız tablo çok kötüydü, gerçekten anlatılamaz. Acısı yüreğimizde, halen hissediyoruz. Çok büyük bir travma. Yıkım, çaresizlik, üzüntü, buna rağmen var gücümüzle arama kurtarma faaliyetlerine katıldık” diye konuştu.

“JAK, AFAD, UMKE, valiler, belediyeler, devletimizin tüm kurumları oradaydı”
Akabinde sabah Gaziantep’e hareket ettiklerini belirten Sivaslıoğlu, “Bize Nurdağı’nda görevlendirildiğimiz iletildi. Nurdağı’na geldiğimizde, Osmaniye’den daha büyük yıkıma uğradığını gördük. Anlatamayacağım kadar kötü bir durumdaydı şehir. Ekibimle birlikte var gücümüzle arama kurtarma çalışmalarına başladık. AFAD koordinesinde insanlarımıza destek verdik, yolda kalanları taşıdık, erzak taşıdık. Bir yandan arama kurtarma faaliyeti yürüttük, diğer yandan da çadır ve kumanya dağıtımı gibi lojistik destek sağladık. Devletimizin tüm kurumları oradaydı. JAK, AFAD, UMKE, belediyelerin kurtarma ekipleri, diğer illerden gelen valilerimiz, kısacası Türkiye’nin hepsi oradaydı. Devletimizin tüm kurumları depremin vurduğu bölgedeydi” ifadelerini kullandı.
Sivaslıoğlu, bölgedeki arama kurtarma faaliyetinin ardından Mersin’e döndüklerinde de kente göç eden depremzede vatandaşların konaklaması, gıda ve temel yaşam malzemelerinin karşılanması için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Sivaslıoğlu; “Bu bizim her şeyden önce insani ve vicdani görevimiz. Bu görevimizi de layıkıyla yapıyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı