• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

"Zamanın vecibesi olan cihattan ulema başta olmak üzere hepimiz sorumluyuz"

12 Nisan 2025, Cumartesi 17:29
12 Nisan 2025, Cumartesi 17:29
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Birinci Türkiye Âlimler Birliği Konferansı'nda konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Özer, "Müslüman coğrafyalarda oluk oluk kan akarken, bu zamanın vecibesi olan cihattan ulema başta olmak üzere hepimiz sorumluyuz." dedi.

Kudüs ve Filistin Komisyonu ve Dünya Müslüman Âlimleri Birliği tarafından organize edilen "Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" başlığı ile "Birinci Türkiye Âlimler Birliği Konferansı" dünyanın birçok ülkesinde ilmi heyet temsilcilerinin katılımı ile İstanbul'da devam ediyor.

"Geldiğimiz noktada, artık konuşmaktan öteye geçmek zorundayız"

2 gün devam edecek olan programda bir konuşma gerçekleştiren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Özer, "Bugün burada Gazze meselesi üzerine konuşmak, açıkça ifade etmeliyim ki, bana bir yük ve sorumluluk olarak gelmektedir. Çünkü şu ana kadar bu konuda söylenmedik söz kalmadı. Sistematik bir soykırım tüm şiddetiyle devam ederken, çocukların çığlıkları Arş-ı Âlâ'yı sarsarken, sadece konuşmakla yetinmek bizler için vicdani ve ahlaki bir vebaldir. Pratik karşılığı olmayan her söz, direnişe saygısızlık, şehitlerin aziz kanına ise ihanettir. Bir buçuk yılı aşkın bir süredir, Gazze halkı, kadınları, yaşlıları, çocukları ve kahraman mücahitleriyle insanlığın hafızasında görülmemiş bir vahşeti yaşıyor. Ne yazık ki, onların feryatlarına kulaklarımızı tıkadık. Onları, zulmü bir yönetim politikası hâline getirmiş siyonist işgalcilerin ve onların küresel iş birlikçilerinin insafına terk ettik. Tepkilerimiz genelde yüzeysel ve sembolik düzeyde kaldı. En duyarlılarımız dahi sadece maddi yardımda bulunmakla yetindi. Toplumsal bilinç inşa edilemedi, siyonist ürünlere karşı etkin bir boykot bilinci geliştirilemedi. Evet, bazı İslami çevreler hassasiyet gösterdi, ancak geniş halk kitleleri yeterince harekete geçirilemedi. Oysa toplumun dinî önderleri, kanaat önderleri, imamları ve hocaları bu konuda daha aktif bir rol üstlenebilirdi. Zira halk, itimat ettiği önderlerin çağrısına kulak verir. Ne var ki bizim çağrımız yeterince yankı bulamadı. Bugün geldiğimiz noktada, artık konuşmaktan öteye geçmek zorundayız." diye konuştu.

"Zamanın vecibesi olan cihattan ulema başta olmak üzere hepimiz sorumluyuz"

Özer, "Hepimizin bildiği, ancak yeniden hatırlamamız gereken temel bir hakikat vardır: Her vaktin kendine mahsus bir vecibesi vardır. Nasıl ki güneş tutulduğunda veya yağmur yağmadığında kılınması gereken namazlar varsa, Müslüman coğrafyalarda oluk oluk kan akarken de, bu zamanın vecibesi olan cihattan ulema başta olmak üzere hepimiz sorumluyuz. Dünya Âlimler Birliği'nin cihadın farziyeti hususunda kısa süre önce yayımladığı fetva, bu noktada son derece önemlidir. Artık mesele sadece fetva vermek değil, bu fetvayı hayata geçirmek, ameli ve fiilî bir mücadeleye dönüştürmek meselesidir. Bu salondan çıkması gereken en mühim karar, bu olmalıdır. Toplantılar tertip ederek vicdanlarımızı rahatlatamayız. Her toplantı, her konuşma; karşılığında bir eylem, bir faaliyet ile desteklenmelidir. Bu, halkı boykot konusunda bilinçlendirmek olabilir, siyasi farkındalık oluşturmak olabilir. Ne şekilde olursa olsun, ulema bu işin öncüsü olmalıdır. Aksi takdirde, hem Allah katındaki sorumluluğumuzu yerine getirememiş oluruz, hem de toplum nezdinde güven zedelenmesine uğrarız." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'yi örnek alarak yetişmeliyiz"

Yapılacak çalışmaların yanı sıra idareciler üzerinde etkili bir kamuoyu baskısı oluşturulması gerektiğini de vurgulayan Özer, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Siyonist rejimle her türlü ilişki kesilmeli; uluslararası platformlarda bu zulmün durdurulması adına siyasi ve diplomatik baskılar artırılmalıdır. En azından, İslâm dünyası siyonist yapıya tüm saha ve imkânlarını kapatmalıdır. Nihayet, Kudüs’ün işgalden kurtulması adına bir stratejimiz, bir yol haritamız olmalıdır. Plansız, hedefi ve vizyonu olmayan bir direnişin başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu bağlamda, düşmanı yani Siyonist ideolojiyi tanıyacağımız araştırma merkezleri kurulmalı, Selahaddin Eyyubi neslini tanıtacak akademiler hayata geçirilmelidir. Çocuklarımız, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'yi örnek alarak yetişmeli ve bu dava için bilinçli bir nesil inşa edilmelidir. Rabbimizden niyazımız, bu yolda her türlü bedeli ödeyen izzetli Gazze halkını muzaffer kılsın. Şehitlerine rahmet, yaralılarına şifa; gaflet uykusuna dalmış ümmete de basiret ve dirayet nasip etsin." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da MİT personeli gibi davranıp milyonluk dolandırıcılık yaptılar

Ocak ayında 72 bin 416 gıda denetimi yapıldı

Çanakkale’de uyuşturucu soruşturmasında 21 şüpheli yakalandı

Epstein’in işgal rejimine yardım ettiği ortaya çıktı

Göbeklitepe ve Taş Tepeler sergisi Berlin’de açılıyor

Gaziantep’te FETÖ hükümlüsü şahıs yakalandı

Yargı mensupları için “Etik Kurulu” kuruluyor

Ağrı’da yolcu otobüsü devrildi: 16 kişi yaralandı

Hatay merkezli 3 ilde suç örgütüne operasyon: 12 tutuklama

Gaziantep'te aranan 18 şüpheli yakalandı

Beyrut-Şam arasında "hükümlü nakli" anlaşması

Pişkin: Yapay zekâ meslekleri yok etmiyor yeniden şekillendiriyor

Kudüs'te yıkımların hedefi net: Filistin topraklarını Yahudileştirmek

Balıkesir’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Ensarullah Hareketi’nden Pakistan’daki bombalı saldırı açıklaması

Palandöken: Ramazan dayanışma ve bereket ayıdır

Nijerya’da silahlı saldırı: 13 ölü, çok sayıda yaralı

İslam Emirliği'nden İslamabad'daki cami saldırısına ilişkin açıklama: Suçlamalar temelsiz

Yerli Malı Tebliği’nde otomotiv sektörüne geçici düzenleme

İran füze tesislerini hızla onarıyor, nükleer altyapıyı yerin altına çekiyor

Batı Şeria ve Kudüs'te bir haftada 54 direniş eylemi

Bursa'da 7 düzensiz göçmen yakalandı

Kapıkule'de 240 kilo skunk ele geçirildi

Erzurum’da tır ile cip çarpıştı: 4 kişi hayatını kaybetti

Batıda yağmur, doğuda kar: Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak

Türkiye'de deşifre edilen Mossad ağı, Kassam mühendisi ez-Zuvari suikastına uzandı

Rum Ortodoks Kilisesi: Yerleşimci saldırıları tırmanıyor

Epstein skandalı: Clinton çifti Kongre'ye zorla getiriliyor

Trump'tan çelişkili mesajlar: Müzakere övgüsü, askeri tehdit

Gazze'de ateşkese rağmen siyonist saldırı: 2 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da MİT personeli gibi davranıp milyonluk dolandırıcılık yaptılar

Ocak ayında 72 bin 416 gıda denetimi yapıldı

Çanakkale’de uyuşturucu soruşturmasında 21 şüpheli yakalandı

Epstein’in işgal rejimine yardım ettiği ortaya çıktı

Göbeklitepe ve Taş Tepeler sergisi Berlin’de açılıyor

Gaziantep’te FETÖ hükümlüsü şahıs yakalandı

Yargı mensupları için “Etik Kurulu” kuruluyor