• BIST 100

    16651,21%-0,41
  • DOLAR

    43,53% 0,05
  • EURO

    51,41% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6838,96% -1,01
  • Ç. ALTIN

    11724,57% -2,33

'Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları' Muş'ta

16 Mayıs 2020, Cumartesi 14:07
16 Mayıs 2020, Cumartesi 14:07
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

'Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları' Muş'ta

Türkiye’nin dört bir yanında her bir öğretmenin aynı heves ve sorumlulukla, uzaktan eğitim gibi yepyeni bir uygulamayı fedakârca omuzladığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslektaşlarına teşekkür etti. “Bu ülkenin çocuklarına hep beraber hizmet ediyoruz. Bir milletin, insanlığın geleceğine hizmet ediyoruz. Öğretmenlerin böyle bir kara günde nasıl bir rol üstlendiğini, öğretmenlerin verdiği destansı mücadeleyi bütün ülkenin konuşmasını istiyorum” diyen Ziya Öğretmen, meslektaşlarının ne ihtiyacı varsa var gücüyle yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

'BİLİM KURULU 'RİSKLİDİR' DEDİĞİ SÜRECE OKULLARI AÇAMAYIZ'

Video konferansa anne-babalarıyla katılan çocukların mesajı yine aynıydı. Her söz alan öğrenci bir an önce okuluna kavuşmak istediğini söyledi. Bakan Selçuk ise Bilim Kurulu’nu işaret ederek “Okulların açılması için bilimsel veriler neyi işaret ediyorsa onu yapacağız. Bilim Kurulu risklidir dediği sürece okulları açamayız” diye yanıt verdi.

Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi rehber öğretmeni Mehtap Karaca, Bakan Selçuk’u Eylül ayında Muş’ta yapılması planlanan 22'nci Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’ne davet etti.

'EBA’YI GEÇİCİ DEĞİL; KALICI BİR ÇÖZÜM OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Buluşmaya katılan bilişim teknolojileri öğretmenleri köy okullarında kodlama, yazılım eğitimlerinin temelini oluşturmak için gösterdikleri çabayı anlattı. Uzaktan eğitim sürecinde çocukların derse ilgisinin arttığı tespiti de gündemdeydi. Bilişim teknolojileri öğretmeni Salih Kan, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin bir arada kullanıldığı karma bir modele geçiş yapılıp yapılamayacağını sordu. Bakan Selçuk, virüs sürecinin hayatımıza dâhil ettiği birçok şeyin kalıcı olabileceğini belirterek, “Artık her şeyi yüz yüze yapmak ve çok yoğun ders saatleriyle çocukları bunaltmak doğru olmayabilir. Biz de bu paradigma dönüşümüne ayak uydurmak için koronavirüs salgını döneminde eğitimi yürüttüğümüz EBA’yı geçici değil kalıcı bir çözüm olarak değerlendireceğiz. Bundan sonra da takviye için, ders dışı etkinlikler için EBA’yı kullanacağız” dedi.

Bulanık ilçesine bağlı bir köyde öğretmenlik yapan Betül Özçelik Dayı öğrencilerinin özel bir notunu iletti. Bakan Selçuk, çocukların bir Bakan’ın okullarına gelmesini imkânsız bulduğunu söyleyen Betül öğretmene  “Muhakkak geleceğiz” diyerek söz verdi.

36 yıllık öğretmen Mustafa Ergen de kendisi gibi öğretmen olan kızı Muş’a atanınca bu kente tayin istediğini anlattı. Ankara’dan sonra öğretmenlik yaptığı Muş’un kendisi için çok özel bir deneyim olduğunu, çok mutlu çalıştığını belirtti.

Bakan Selçuk, “Okul açıldıktan sonra birleştirilmiş sınıflar için bir uyum süreci planlanıyor mu?” diye soran Tuğba Harmankaya’ya bu konuda özel bir çalışma yapıldığını ifade etti. Selçuk, “Uyum için akademik takvimde özel bir zaman ayıracağız. Özellikle köy okulları ve birleştirilmiş sınıflar için ek kaynaklar da gelecek” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kastamonu’da aranan 99 şahıs yakalandı

Leonardo Fırtınası İspanya ve Portekiz'i etkisi altına aldı

ÖNDER Van şube binası hizmete açıldı

ABD-Rusya nükleer silah anlaşması sona eriyor

İran'dan Almanya Başbakanı Merz’e tepki

Merkez Bsı toplam rezervleri açıklandı

Doç. Dr. Yılmaz: Kriz anlarında her bilgi doğrudan insan hayatına dokunuyor

Bakan Uraloğlu’na Malatya'da fahri hemşehrilik beratı verildi

Mardin'de düzenlenecek olan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneline davet

Azerbaycan, eski Karabağ liderlerini ömür boyu hapis cezasına çarptırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de barışı kâğıt üzerinde değil, sahada istiyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Asrın felaketi milletimizin yüreğinde derin izler bırakmıştır

HAMAS'tan, serbest bırakılan eski esirin işgal saldırısında şehit edilmesine tepki

Diyarbakır'da 2026 yılının ilk ayında 772 trafik kazası meydana geldi

BA-MED’den Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne Ziyaret

İran Ordu Sözcüsü Ekreminiya: ABD üslerine erişimimiz kolay, kırılganlıkları arttı

Rusya ve Ukrayna arasında esir asker takası

Merkez Bsı rezervleri 218 milyar 158 milyon dolarla tarihi zirveyi gördü

Siirt’te öğrenci devamsızlığına karşı ortak çözüm arayışı

Balıkesir’de 3,5 büyüklüğünde deprem

6 Şubat depremlerinin 3. yılında Battalgazi yeniden ayağa kalktı

Ankara’da TARSİM bilgilendirme toplantıları sürüyor

Hasankeyf Müzesi bahçesinde taş eserler ziyaretçilerini bekliyor

Bakan Uraloğlu, Malatya'da depremde hayatını kaybedenlerin mezarını ziyaret etti

İstanbul’da organik tarım pazarları ve işletmeler denetlendi

Ramazan öncesi marketlere sıkı denetim

Söz ve Kalem direniş ve şehadet dosyasıyla çıktı

Aile Hekimi Saçan: Geç kalmayın, kanser taramaları hayat kurtarıyor

İşgal rejiminin Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor

Mardin’de bir evde patlama: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da aranan 99 şahıs yakalandı

Leonardo Fırtınası İspanya ve Portekiz'i etkisi altına aldı

ÖNDER Van şube binası hizmete açıldı

ABD-Rusya nükleer silah anlaşması sona eriyor

İran'dan Almanya Başbakanı Merz’e tepki

Merkez Bsı toplam rezervleri açıklandı

Doç. Dr. Yılmaz: Kriz anlarında her bilgi doğrudan insan hayatına dokunuyor