• BIST 100

    16286,34%0,57
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    51,11% 0,17
  • GRAM ALTIN

    7356,69% 0,28
  • Ç. ALTIN

    11824,91% 0,01

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

07 Ekim 2022, Cuma 18:30
07 Ekim 2022, Cuma 18:30
Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali için hazırlıklar tamamlandı.

8-9 Ekim tarihlerinde Hasankeyf’te gerçekleşecek olan turizm ve deniz kanosu festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Hasankeyf’te gerçekleşecek olan etkinlikte yöresel lezzetler, tekne turları, konser etkinlikleri ve su sporları gösterileri icra edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, değişim ve dönüşümünün tamamladığını söyledi. Hasankeyf’te turizm potansiyelini yukarıya çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, 2 yıldan bu yana çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek ulusal ve uluslararası tanıtımında epey yol aldıklarını kaydetti. Öztürk, “Bununla ilgili çok çalışmalar yaptık. Yurt içinde, yurt dışında özelikle fuarlara katıldık. Kuzey Irak fuarına katıldık. Daha önce İran’a gittik oradaki seyahat acenteleriyle, tur operatörlerine bölgeyi anlattık. Batman özelikle de Hasankeyf kültür turizm rotaların merkezi durumundadır. Geçmişten gelen birikimi var, şimdi baraj gölün getirmiş olduğu imkanlar ve fırsatlar birleştiğinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Biz de sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında buranın potansiyelini turizm paydaşlarına anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özelikle 2 yıldan beridir ciddi manda etkinliklerimizi artırdık” diyen Öztürk, “Daha önce Hasankeyf’te görülmemiş etkinlikler yapıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası boyuta yapıyoruz. Bir tanesini de yarın icra edeceğiz. Turizm ve kano festivali tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk defa deniz kanosu Türkiye şampiyonası Hasankeyf’te gerçekleşecektir. Bu çerçevede etkinliği geniş tutuk. Yöresel lezzetlerimizi de içine alan yine aynı şekilde konser etkinliği olan halk oyunlarının özelikle su sporlarının ilgilendiren jet ski, flyboard gösterilerin içinde olmuş olduğu bir festival icra edeceğiz. Yaklaşık 6 ay önce gastronomi festivali yapmıştık ciddi bir katılım olmuştu. Bütün hemşerilerimizi yerli ve yabancı turistlerimizi bu şehre yeniden görmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Öztürk, “Cumartesi ve pazar günleri ile birlikte 2 gün sürecek saat 11:00 ila 18:00 arasında olacak. Daha çok gündüz saatlerinde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu zaman aralığına festivali düzenliyoruz. Kuzey Irak önemsediğimiz bir alan çok yakın bir coğrafya. Oradan çok ciddi turistin buraya geleceğini düşünüyoruz. İran’dan da turistin geleceğini düşünüyoruz. Yurt içinden çok bilinen tur acentalarımızla görüşüyoruz buradaki faaliyetlerin artırmaya yönelik. Hepsi birleştiğinde inanıyoruz ki Hasankeyf’i çok güzel günler bekliyor olacak. Bir kez daha insanlığın başlatmış olduğu bu kadim topraklarda bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Burayı görmeye, keşfetmeye, burayı yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47916,47917,47918,47919,47920,47921,47922,47923']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bingöl’de narkotik operasyonunda bir tutuklama

Millî Savunma Bakanlığında haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Mardin’de 3 kişilik aile cinayetinde iddianame kabul edildi

Firma temsilcileri: Yükselen akaryakıt ve maliyetler otobüs taşımacılığını zorluyor

Şanlıurfa’da kuyumcu hırsızlığı aydınlatıldı

Avrupa’nın utanç verici sessizliği: Trump’ın saldırganlığı ve siyonistlerin bombardımanı karşısında AB etkisiz

İslam coğrafyasında katledilen çocuklar için STK'lardan ortak açıklama

Manisa’da bıçaklı kavga: 3 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da 350 öğrenci aynı sofrada buluştu

Afyonkarahisar’da hırsızlık olaylarının yüzde 97’si aydınlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den İstiklal Marşı’nın 105. yıldönümü mesajı

İstanbul’da sahte belge operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

Endonezya, Gazze'ye güvenlik gücü gönderme kararını "Barış Konseyi"ne bağladı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı

İran'a siyonist rejim ve ABD saldırıları: Sivil altyapı hedef alınıyor

Harçlık kazanmak için başladığı şerbetçilik mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor

Sessiz ilerleyen böbrek hastalıklarına karşı uzmanlardan uyarı

Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünneti ihya ediliyor

Van’da bıçaklı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti

Bayram Öncesi Son Pazar Berber ve Kuaförler Açık Olacak

Türkiye’de yaşlı nüfus 9,5 milyonu aştı

Adana’da 'Mescid-i Aksa Nöbeti' 237’nci gününde de sürdü

ABD ve siyonist rejime ser tepki: İran’a yönelik saldırılar ve yapay zekâ silahları dünyayı uçuruma sürüklüyor

Trafikte sopalı saldırıya 180 bin TL ceza

Ramazanın son cuması için Mescid-i Aksa çağrısı

Malatya'nın kırsal mahallesinde yeni yol çalışması

Gazze'de balıkçılar hedefte: İşgalciler geçim kaynaklarını yok ediyor

Bakan Bolat: Ocak ayında cari işlemler açığı 6,8 milyar dolar oldu

Hürmüz Boğazı krizi petrol fiyatlarını tırmandırdı

Batman'da "Dünya Kudüs Günü" için basın açıklaması yapılacak

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de narkotik operasyonunda bir tutuklama

Millî Savunma Bakanlığında haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Mardin’de 3 kişilik aile cinayetinde iddianame kabul edildi

Firma temsilcileri: Yükselen akaryakıt ve maliyetler otobüs taşımacılığını zorluyor

Şanlıurfa’da kuyumcu hırsızlığı aydınlatıldı

Avrupa’nın utanç verici sessizliği: Trump’ın saldırganlığı ve siyonistlerin bombardımanı karşısında AB etkisiz

İslam coğrafyasında katledilen çocuklar için STK'lardan ortak açıklama