• BIST 100

    17326,43%-0,02
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,71% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6916,95% -1,39
  • Ç. ALTIN

    11623,04% -0,43

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

07 Ekim 2022, Cuma 18:30
07 Ekim 2022, Cuma 18:30
Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hasankeyf turizm ve deniz kanosu festivaline hazır

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali için hazırlıklar tamamlandı.

8-9 Ekim tarihlerinde Hasankeyf’te gerçekleşecek olan turizm ve deniz kanosu festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Hasankeyf’te gerçekleşecek olan etkinlikte yöresel lezzetler, tekne turları, konser etkinlikleri ve su sporları gösterileri icra edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, değişim ve dönüşümünün tamamladığını söyledi. Hasankeyf’te turizm potansiyelini yukarıya çekmek istediklerini ifade eden Öztürk, 2 yıldan bu yana çevre düzenlemesi yaptıklarını ifade ederek ulusal ve uluslararası tanıtımında epey yol aldıklarını kaydetti. Öztürk, “Bununla ilgili çok çalışmalar yaptık. Yurt içinde, yurt dışında özelikle fuarlara katıldık. Kuzey Irak fuarına katıldık. Daha önce İran’a gittik oradaki seyahat acenteleriyle, tur operatörlerine bölgeyi anlattık. Batman özelikle de Hasankeyf kültür turizm rotaların merkezi durumundadır. Geçmişten gelen birikimi var, şimdi baraj gölün getirmiş olduğu imkanlar ve fırsatlar birleştiğinde müthiş bir potansiyel barındırıyor. Biz de sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında buranın potansiyelini turizm paydaşlarına anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Özelikle 2 yıldan beridir ciddi manda etkinliklerimizi artırdık” diyen Öztürk, “Daha önce Hasankeyf’te görülmemiş etkinlikler yapıyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası boyuta yapıyoruz. Bir tanesini de yarın icra edeceğiz. Turizm ve kano festivali tabir ettiğimiz Türkiye’de ilk defa deniz kanosu Türkiye şampiyonası Hasankeyf’te gerçekleşecektir. Bu çerçevede etkinliği geniş tutuk. Yöresel lezzetlerimizi de içine alan yine aynı şekilde konser etkinliği olan halk oyunlarının özelikle su sporlarının ilgilendiren jet ski, flyboard gösterilerin içinde olmuş olduğu bir festival icra edeceğiz. Yaklaşık 6 ay önce gastronomi festivali yapmıştık ciddi bir katılım olmuştu. Bütün hemşerilerimizi yerli ve yabancı turistlerimizi bu şehre yeniden görmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Öztürk, “Cumartesi ve pazar günleri ile birlikte 2 gün sürecek saat 11:00 ila 18:00 arasında olacak. Daha çok gündüz saatlerinde turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bu zaman aralığına festivali düzenliyoruz. Kuzey Irak önemsediğimiz bir alan çok yakın bir coğrafya. Oradan çok ciddi turistin buraya geleceğini düşünüyoruz. İran’dan da turistin geleceğini düşünüyoruz. Yurt içinden çok bilinen tur acentalarımızla görüşüyoruz buradaki faaliyetlerin artırmaya yönelik. Hepsi birleştiğinde inanıyoruz ki Hasankeyf’i çok güzel günler bekliyor olacak. Bir kez daha insanlığın başlatmış olduğu bu kadim topraklarda bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Burayı görmeye, keşfetmeye, burayı yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47916,47917,47918,47919,47920,47921,47922,47923']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını tamamladı

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır-Silvan karayolundaki motosiklet kazası kameralara yansıdı

Ramazan öncesi Adanalılardan gençlere: Oruç tutun, maneviyata sarılın

Mardin'de Ramazan hazırlıkları için alışveriş yoğunluğu başladı

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazanda herkesi camilerimize ve mukabeleye bekliyoruz

Şanlıurfa’da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti

Konya’da kaçakçılık operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Çiftçi: Uyuşturucuyla mücadelede daha güçlü ve daha kararlı olacağız

DMM: Kayıp yabancı nüfus iddiası gerçeği yansıtmıyor

Batmanlı Aile Hekimleri Tek Çatı Altında: BATAHED Kuruldu

HAKSİAD Konya Şube Başkanı İhsan Dal: Ramazan paylaşma, merhamet ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı müstesna bir zaman dilimidir

Bakan Gürlek: Güçlü adalet, güçlü ve huzurlu bir teşkilatla mümkündür

Şiddet, yalnızlık ve bağımlılık: Bilgisayar ve mobil oyunların toplumsal bedeli ağırlaşıyor

Mersin’de Ramazan coşkusu: Yardım kermesi ve şenlik bir arada

 Umut Kervanı’ndan Van’da Umut Kart ile alışveriş desteği

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sara Ayyıldız: Oruç tutanlar daha doğru bir şekilde besleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya’da

Türkiye dahil 8 ülkeden işgalin "Batı Şeria"da toprak gaspını derinleştirmesine tepki

HAMAS: İşgalin, "silahları teslim etme" açıklamalarını reddediyoruz

Türkiye’nin “Bilim Mirası Projesi” İstanbul’da tamamlandı

HÜDA PAR'dan çocuklu veya gebe kadın hükümlülere yönelik kanun teklifi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması