• BIST 100

    10908,77%0,48
  • DOLAR

    42,45% 0,09
  • EURO

    49,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5659,61% 0,44
  • Ç. ALTIN

    9241,24% -0,15

Hava ve demir yolu ulaşımında

25 Mayıs 2020, Pazartesi 14:06
25 Mayıs 2020, Pazartesi 14:06
Hava ve demir yolu ulaşımında
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hava ve demir yolu ulaşımında

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, salgın nedeniyle mart ayında hava yolu ulaşımında kademeli olarak uçak seferleri durdurulmuştu. Salgının tüm dünyada yayılması üzerine Bilim Kurulunun önerisiyle ülke yurt dışı uçuşlara kapatılırken, yurt içi uçuşlara da ara verilmişti.

Kovid-19 salgınının yavaş yavaş gerilemeye başlamasıyla Ramazan Bayramı sonrasında ulaşımda normalleşme adımları atılacak.

Bu kapsamda biletleri daha önce satışa çıkarılan hava yolu sektöründe seferlerin 4 Haziran itibarıyla başlaması öngörülüyor. İlk etapta iç hat daha sonra dış hatlarda uçak seferlerinin başlaması bekleniyor.

Demir yolunda biletler satışa çıktı

Demir yolu sektöründe ise konvansiyonel ve YHT hatlarında 28 Mayıs itibarıyla başlaması planlanan seferler için hazırlıklar sürdürülüyor. Bu tarih itibarıyla yapılacak tren seferleri için biletler bugün satışa sunuldu.

Normalleşme sürecinde YHT'ler 28 Mayıs'tan itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacak.

Tren biletleri öncelikle temassız olarak mobil uygulama/internet sitesinden ya da gişelerden satın alınabilecek. Çağrı merkezi ve acentelerden bilet satışı yapılmayacak.

Marmaray ve Başkentray gibi şehir içi hatlarında bu süreçte seferler durdurulmazken, sefer sayılarının yavaş yavaş artırılması öngörülüyor.

Hem hava hem de demir yolunda bilet satış işlemleri yolcuların Kovid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek. Giriş çıkış yasağı olan iller için ise 'seyahat izin belgesi' alınması da gerekiyor.

HES kodu alamayanlara bilet satışı yapılmayacak

Sağlık otoritelerinin seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak. YHT seferleri, sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatılacak.

Demir yollarında ilk olarak tren içinde sosyal mesafeye uygun tedbirler alınacak, yolcu tren bilet satışlarında da sosyal mesafeye uygun yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılacak.

Normalleşme sürecinde havalimanları için 'uçulabilir sertifikası' düzenlenecek. Sertifikasyon programı kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına bakanlık tarafından sertifika verilecek.

Emlak vergisi için son ödeme tarihi 1 Aralık

Trafiği tehlikeye atan sürücülere 97 bin lira ceza verildi

2 ilde uyuşturucu operasyonları: 447kilo madde ele geçirildi

Meteoroloji’den birçok bölgeye yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Konya AKOM’dan sürücülere hayati kış uyarısı

Washington'da vurulan 2 Ulusal Muhafız, hastanede öldü

Trump, Güney Afrika'nın ABD'de yapılacak G20 zirvesine katılmasını engelleyecek

HAMAS: Mücahitlerin Refah tünellerinde takip edilmesi, ateşkes anlaşmasının açık bir ihlalidir

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 3 yaralı

ABD'de 2 Ulusal Muhafız üyesi vuruldu

Elazığ’da feci kaza: Otomobil traktöre çarpıp yandı, 2 yaralı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili’den Anadolu Basın Birliğine ziyaret

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin Kuneytra kentine baskın düzenledi

Tayland'ın güneyindeki sellerde ölü sayısı 33'e ulaştı

Lübnan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, deniz sınırlandırma anlaşması imzaladı

Nijerya Devlet Başkanı güvenlikte olağanüstü hal ilan etti

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 36'ya yükseldi

MGK bildirisi yayımlandı

Malatya'da tefecilik ve kumar operasyonu: 36 şüpheli yakalandı

Gine-Bissau'da askeri darbe

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın petrol şehrine dönüşeceği sürece doğru giriyoruz

Siirt’te sokak kavgası: 3 yaralı

Bursa’da 2,5 ton kaçak midyeye el konuldu

Almanya'da aynı aileden 5 kişi farklı yerlerde ölü bulundu

Bosna Hersek'te şiddetli yağışlar heyelan ve sellere yol açtı

Konya’da kamyonet ile tır çarpıştı: Bir yaralı

Hong Kong'daki büyük yangı sürüyor: 13 ölü

ESK'den et fiyatlarındaki dalgalanmalara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma sanayiinde olduğu gibi sağlıkta yerlileşmede de engellerle karşılaşıyoruz

Arpaguş: İnsanın helali merkeze alan bir irade göstermesi, Cenab-ı Hakk’a sadakatinin bir ifadesidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Emlak vergisi için son ödeme tarihi 1 Aralık

Trafiği tehlikeye atan sürücülere 97 bin lira ceza verildi

2 ilde uyuşturucu operasyonları: 447kilo madde ele geçirildi

Meteoroloji’den birçok bölgeye yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Konya AKOM’dan sürücülere hayati kış uyarısı

Washington'da vurulan 2 Ulusal Muhafız, hastanede öldü

Trump, Güney Afrika'nın ABD'de yapılacak G20 zirvesine katılmasını engelleyecek