• BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    49,59% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5726,54% -0,23
  • Ç. ALTIN

    9320,33% 0,00

Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor

07 Aralık 2020, Pazartesi 22:32
07 Aralık 2020, Pazartesi 22:32
Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor

HIS Travel'den yapılan açıklamada, şirket tarafından hazırlanan 'Kovid-19 Döneminde İş Seyahatlerine Bakış: Yaklaşımlar, Trendler ve Teknolojiler' isimli raporun detayları paylaşıldı. Kovid-19 döneminde değişen seyahat algısına ve çalışan gezginlerin ihtiyaçlarına odaklanan raporda, iş seyahati yapan global şirketlerin, holdinglerin, KOBİ ve start-up'lar ile freelance ya da uzaktan çalışanların gelecekteki iş seyahatlerinin nasıl şekilleneceğine dair ön görüler yer alıyor.

Küresel boyuttaki farklı sektörden oyuncuların ve anketlerin dikkat çekici tespitlerinin bulunduğu rapor, büyük otel zincirlerinden uçak ve araç filolarına kadar turizmin bağlantılı tüm çözümlerinde iş seyahatlerinin büyük bir ekosistem olduğunu vurguluyor.

Turizmin sunduğu sosyal ve ekonomik faydaların, hem bireyler hem de tüm ülkeler için sürdürülebilir iyileşmeye giden yepyeni bir yolculuğu başlatacağını anlatan rapor, geleceği okuyabilmenin, fayda odaklı stratejiler üretebilmenin, çevrimiçi dünyaya ayak uydurabilmenin, bu iyileşmeyi doğru adımlarla yaparak iş seyahatlerinin dönüşünü daha anlamlı ve kazanımlı olarak sağlayacağını belirtiyor.

Rapor, çalışan gezginlerin ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamaya yardımcı olurken, şirketlere iş seyahatinin geleceğini planlama yolunda da destekleyici bilgiler veriyor.

KURUMSAL SEYAHAT GİDERLERİNİN YÜZDE 20'Sİ UÇAK BİLETİNE GİDİYOR

Rapor, işletmelerin, kurumsal seyahatlere her yıl 300 milyar dolardan fazla para harcadığını ve bunun yaklaşık yüzde 20'sinin uçak biletine gittiğini ortaya koyuyor. Çalışan gezginlerin turizmin önemli bir segmentini oluşturduğunu ve zincir otellerden, büyük araç filolarına kadar global boyuttaki markaların ekonomilerinin iş seyahatleriyle entegre olduğunu vurgulayan rapor, gelecekte seyahati şekillendirecek maddelerin arasında risk yönetimi, şeffaflık, iletişim odaklılık, özelleştirilmiş seyahat politikaları, deneyim ve fayda odaklı seyahat hizmetleri ve çevrimiçi rezervasyon gibi dijital uygulamaları ilk sırada gösteriyor.

Küresel gezgindelerin 4'te 3'ü kısıtlamaların kaldırılmasından sonraki 3 ay içinde seyahat edeceklerini söylüyor.

İŞ SEYAHATLERİNDE Z KUŞAĞI VE UZAKTAN ÇALIŞANLAR DÖNEMİ

HIS Travel, hem globalde hem de yerelde uzun zamandır edindiği bilgi birikimini öngörüleriyle birlikte raporda paylaştı.

Buna göre, 'satış', 'karlılık' ve 'müşteri' bağlamının yanı sıra 'çalışanlara kültürel deneyim kazandırma', 'şirket vizyonunu dünya çapında bir noktaya taşıma' ve 'çalışan bağlılığını daha güçlü bir konuma getirme' gibi kriterler vizyoner iş seyahatleriyle yapılabiliyor.

Z kuşağı, koronavirüs sonrası turizm sektörü için en önemli gruplardan biri olmaya devam edecek. Bugün küresel nüfusun yüzde 32'sini oluşturan Z kuşağı yalnızca ABD'de 143 milyar dolar satın alma gücüne sahip.

Pandemi sonrası normalleşme sürecinde özellikle güvenlik ve hijyen konularında dikkatli ve daha az harcanabilir gelirle karşı karşıya kalacak Z kuşağı için iş seyahatlerinde dijitalleşmek ve fiyat politikaları da bu açıdan değerli duruyor. 

 6 ilde silah kaçakçılığı operasyonları: 119 şüpheli yakalandı

MEB birim amirleri, Zonguldak ve ilçelerinde saha ziyaretlerinde bulundu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı ile Viyana’da görüştü

Ateşkesi bir kez daha ihlal eden siyonist rejim Gazze'nin doğusunu hedef aldı: 8 şehit

Bursa'da kaybolan alzheimer hastası için arama çalışmaları 7’nci gününde

LPG’ye 80 kuruşluk zam

55 bin mahkûma tahliye yolu: 11'inci Yargı Paketi'nin 15 maddesi komisyondan geçti

Bakan Yerlikaya: Sahte içki operasyonlarında 528 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, sis ve don uyarısı

Knesset'ten Trump'ın Gazze planına onay: Netanyahu ve koalisyon üyeleri oturuma katılmadı

Gazze enkazında ölüm tuzakları: Kasımda 252 patlamamış bomba bulundu

HAMAS: Han Yunus'taki çadır katliamı savaş suçu, garantörler derhal harekete geçmeli

"Mevasi katliamı güvenli bölgede işlendi": Sivil savunmadan uluslararası topluma sert uyarı

Gazze'de sivillerin çadırlarına siyonist saldırı: Aynı aileden 6 şehit, 32 yaralı

Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor

Hatay’da 6 düzensiz göçmen yakalandı: 3 organizatör tutuklandı

Güney Kore: Kuzey Kore ile iletişim kanalları tamamen kesildi

Endonezya'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü

Otomobil Kızılay kan alma tırının altına girdi: Bir yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 360 kişi şehit edildi

Kayseri ve 14 ilde 20 suçtan arama kaydı bulunan firari yakalandı

İşgal medyası: Refah'taki çatışmada 4 siyonist asker yaralandı

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


 6 ilde silah kaçakçılığı operasyonları: 119 şüpheli yakalandı

MEB birim amirleri, Zonguldak ve ilçelerinde saha ziyaretlerinde bulundu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı ile Viyana’da görüştü

Ateşkesi bir kez daha ihlal eden siyonist rejim Gazze'nin doğusunu hedef aldı: 8 şehit

Bursa'da kaybolan alzheimer hastası için arama çalışmaları 7’nci gününde

LPG’ye 80 kuruşluk zam

55 bin mahkûma tahliye yolu: 11'inci Yargı Paketi'nin 15 maddesi komisyondan geçti