• BIST 100

    16680,61%-0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,06% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7146,55% 1,29
  • Ç. ALTIN

    11742,95% 0,50

Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor

07 Aralık 2020, Pazartesi 22:32
07 Aralık 2020, Pazartesi 22:32
Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor

HIS Travel'den yapılan açıklamada, şirket tarafından hazırlanan 'Kovid-19 Döneminde İş Seyahatlerine Bakış: Yaklaşımlar, Trendler ve Teknolojiler' isimli raporun detayları paylaşıldı. Kovid-19 döneminde değişen seyahat algısına ve çalışan gezginlerin ihtiyaçlarına odaklanan raporda, iş seyahati yapan global şirketlerin, holdinglerin, KOBİ ve start-up'lar ile freelance ya da uzaktan çalışanların gelecekteki iş seyahatlerinin nasıl şekilleneceğine dair ön görüler yer alıyor.

Küresel boyuttaki farklı sektörden oyuncuların ve anketlerin dikkat çekici tespitlerinin bulunduğu rapor, büyük otel zincirlerinden uçak ve araç filolarına kadar turizmin bağlantılı tüm çözümlerinde iş seyahatlerinin büyük bir ekosistem olduğunu vurguluyor.

Turizmin sunduğu sosyal ve ekonomik faydaların, hem bireyler hem de tüm ülkeler için sürdürülebilir iyileşmeye giden yepyeni bir yolculuğu başlatacağını anlatan rapor, geleceği okuyabilmenin, fayda odaklı stratejiler üretebilmenin, çevrimiçi dünyaya ayak uydurabilmenin, bu iyileşmeyi doğru adımlarla yaparak iş seyahatlerinin dönüşünü daha anlamlı ve kazanımlı olarak sağlayacağını belirtiyor.

Rapor, çalışan gezginlerin ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamaya yardımcı olurken, şirketlere iş seyahatinin geleceğini planlama yolunda da destekleyici bilgiler veriyor.

KURUMSAL SEYAHAT GİDERLERİNİN YÜZDE 20'Sİ UÇAK BİLETİNE GİDİYOR

Rapor, işletmelerin, kurumsal seyahatlere her yıl 300 milyar dolardan fazla para harcadığını ve bunun yaklaşık yüzde 20'sinin uçak biletine gittiğini ortaya koyuyor. Çalışan gezginlerin turizmin önemli bir segmentini oluşturduğunu ve zincir otellerden, büyük araç filolarına kadar global boyuttaki markaların ekonomilerinin iş seyahatleriyle entegre olduğunu vurgulayan rapor, gelecekte seyahati şekillendirecek maddelerin arasında risk yönetimi, şeffaflık, iletişim odaklılık, özelleştirilmiş seyahat politikaları, deneyim ve fayda odaklı seyahat hizmetleri ve çevrimiçi rezervasyon gibi dijital uygulamaları ilk sırada gösteriyor.

Küresel gezgindelerin 4'te 3'ü kısıtlamaların kaldırılmasından sonraki 3 ay içinde seyahat edeceklerini söylüyor.

İŞ SEYAHATLERİNDE Z KUŞAĞI VE UZAKTAN ÇALIŞANLAR DÖNEMİ

HIS Travel, hem globalde hem de yerelde uzun zamandır edindiği bilgi birikimini öngörüleriyle birlikte raporda paylaştı.

Buna göre, 'satış', 'karlılık' ve 'müşteri' bağlamının yanı sıra 'çalışanlara kültürel deneyim kazandırma', 'şirket vizyonunu dünya çapında bir noktaya taşıma' ve 'çalışan bağlılığını daha güçlü bir konuma getirme' gibi kriterler vizyoner iş seyahatleriyle yapılabiliyor.

Z kuşağı, koronavirüs sonrası turizm sektörü için en önemli gruplardan biri olmaya devam edecek. Bugün küresel nüfusun yüzde 32'sini oluşturan Z kuşağı yalnızca ABD'de 143 milyar dolar satın alma gücüne sahip.

Pandemi sonrası normalleşme sürecinde özellikle güvenlik ve hijyen konularında dikkatli ve daha az harcanabilir gelirle karşı karşıya kalacak Z kuşağı için iş seyahatlerinde dijitalleşmek ve fiyat politikaları da bu açıdan değerli duruyor. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazze'de soykırım: Şehit sayısı 72 bin 45'e yükseldi

Bursalı akademisyenlerin geliştirdiği kayış tahrikli asansör motoruna Avrupa patent tescili

Gaziantep’te 189 koruyucu aile bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme şekli ve taksit tutarlarını açıkladı

Çukurova Üniversitesi’ne 250 yataklı Çocuk Hastanesi yatırımı

Sudan'da Kur'an-ı Kerim hafızlık merkezine İHA saldırısı: Bir çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobiller çarpıştı: 2’si ağır 7 yaralı

BİK Genel Müdürü Çay: Somut sonuçlar üreten iş birliklerini kararlılıkla sürdüreceğiz

Hakkâri’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda çok sayıda hükümlü yakalandı

Şırnak’ta 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

Meyve ağaçları kar altında görsel şölen oluşturdu

TARAFSIZ HABER 12. Yaşını kutladı

Yeni kabine üyeleri bugün Mecliste yemin edecek

Uludere'de yüksek dükkan kiralarına esnaflardan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı bu faşizan zihniyeti lanetliyorum

İstanbul’da lüks araç kaçakçılığı operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Bursa İl Koordinasyon Kurulu bağımlılıkla mücadele için toplandı

Van’da kınalı keklik avcılarına 246 bin TL ceza

Van’da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Şanlıurfa’da 20 kilogram kubar esrar ele geçirildi

Arakçi: Füzelerimiz müzakere konusu değildir

Yaşlı teyzelerin okuma azmi imrendirdi

Doğubayazıt-Ağrı Karayolunda kilometrelerce kuyruk oluştu

Malatya Havalimanı'nda ocak ayında 79 bin 563 yolcuya hizmet verildi

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Vali Gül’den Darülaceze sakinlerine ziyaret

Van’da yasa dışı avlanan 8 kişiye idari işlem uygulandı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis bugün Türkiye’ye geliyor

Mersin'de drone destekli denetim: Bin 649 araç kontrol edildi

Ramazan öncesi hurma tezgahlarında hareketlilik başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de soykırım: Şehit sayısı 72 bin 45'e yükseldi

Bursalı akademisyenlerin geliştirdiği kayış tahrikli asansör motoruna Avrupa patent tescili

Gaziantep’te 189 koruyucu aile bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme şekli ve taksit tutarlarını açıkladı

Çukurova Üniversitesi’ne 250 yataklı Çocuk Hastanesi yatırımı

Sudan'da Kur'an-ı Kerim hafızlık merkezine İHA saldırısı: Bir çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da otomobiller çarpıştı: 2’si ağır 7 yaralı