• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor

07 Aralık 2020, Pazartesi 22:32
07 Aralık 2020, Pazartesi 22:32
Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Her yıl 300 milyar dolardan fazla harcama yapılıyor

HIS Travel'den yapılan açıklamada, şirket tarafından hazırlanan 'Kovid-19 Döneminde İş Seyahatlerine Bakış: Yaklaşımlar, Trendler ve Teknolojiler' isimli raporun detayları paylaşıldı. Kovid-19 döneminde değişen seyahat algısına ve çalışan gezginlerin ihtiyaçlarına odaklanan raporda, iş seyahati yapan global şirketlerin, holdinglerin, KOBİ ve start-up'lar ile freelance ya da uzaktan çalışanların gelecekteki iş seyahatlerinin nasıl şekilleneceğine dair ön görüler yer alıyor.

Küresel boyuttaki farklı sektörden oyuncuların ve anketlerin dikkat çekici tespitlerinin bulunduğu rapor, büyük otel zincirlerinden uçak ve araç filolarına kadar turizmin bağlantılı tüm çözümlerinde iş seyahatlerinin büyük bir ekosistem olduğunu vurguluyor.

Turizmin sunduğu sosyal ve ekonomik faydaların, hem bireyler hem de tüm ülkeler için sürdürülebilir iyileşmeye giden yepyeni bir yolculuğu başlatacağını anlatan rapor, geleceği okuyabilmenin, fayda odaklı stratejiler üretebilmenin, çevrimiçi dünyaya ayak uydurabilmenin, bu iyileşmeyi doğru adımlarla yaparak iş seyahatlerinin dönüşünü daha anlamlı ve kazanımlı olarak sağlayacağını belirtiyor.

Rapor, çalışan gezginlerin ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamaya yardımcı olurken, şirketlere iş seyahatinin geleceğini planlama yolunda da destekleyici bilgiler veriyor.

KURUMSAL SEYAHAT GİDERLERİNİN YÜZDE 20'Sİ UÇAK BİLETİNE GİDİYOR

Rapor, işletmelerin, kurumsal seyahatlere her yıl 300 milyar dolardan fazla para harcadığını ve bunun yaklaşık yüzde 20'sinin uçak biletine gittiğini ortaya koyuyor. Çalışan gezginlerin turizmin önemli bir segmentini oluşturduğunu ve zincir otellerden, büyük araç filolarına kadar global boyuttaki markaların ekonomilerinin iş seyahatleriyle entegre olduğunu vurgulayan rapor, gelecekte seyahati şekillendirecek maddelerin arasında risk yönetimi, şeffaflık, iletişim odaklılık, özelleştirilmiş seyahat politikaları, deneyim ve fayda odaklı seyahat hizmetleri ve çevrimiçi rezervasyon gibi dijital uygulamaları ilk sırada gösteriyor.

Küresel gezgindelerin 4'te 3'ü kısıtlamaların kaldırılmasından sonraki 3 ay içinde seyahat edeceklerini söylüyor.

İŞ SEYAHATLERİNDE Z KUŞAĞI VE UZAKTAN ÇALIŞANLAR DÖNEMİ

HIS Travel, hem globalde hem de yerelde uzun zamandır edindiği bilgi birikimini öngörüleriyle birlikte raporda paylaştı.

Buna göre, 'satış', 'karlılık' ve 'müşteri' bağlamının yanı sıra 'çalışanlara kültürel deneyim kazandırma', 'şirket vizyonunu dünya çapında bir noktaya taşıma' ve 'çalışan bağlılığını daha güçlü bir konuma getirme' gibi kriterler vizyoner iş seyahatleriyle yapılabiliyor.

Z kuşağı, koronavirüs sonrası turizm sektörü için en önemli gruplardan biri olmaya devam edecek. Bugün küresel nüfusun yüzde 32'sini oluşturan Z kuşağı yalnızca ABD'de 143 milyar dolar satın alma gücüne sahip.

Pandemi sonrası normalleşme sürecinde özellikle güvenlik ve hijyen konularında dikkatli ve daha az harcanabilir gelirle karşı karşıya kalacak Z kuşağı için iş seyahatlerinde dijitalleşmek ve fiyat politikaları da bu açıdan değerli duruyor. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yeşilyurt Belediyesi minik yetenekleri sanatla buluşturuyor

Filistinli Aktivist Dr. Aldali: Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde Gazze’de insani kriz daha da derinleşmiş durumda

İstanbul Valiliği, hafızları umreye uğurladı

SCHR: israil 25 Ağustos’tan bu yana Suriye’de binden fazla ihlal gerçekleştirdi

İstanbul Valiliği, Marmara'da fırtına uyarısı yaptı

Batman'da Eczane Teknisyenleri Derneği'nde genel kurul

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi yakalandı

Batman'da 2 yıllık firar sona erdi: 20 dosyadan aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Cizre'deki kazada 23 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Katrancı Ünalacak: katranın kullanım alanı oldukça geniş

Konya Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştırıldı

Bursa'da 3,5 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR'dan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro talebine destek

Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Ağrı’da 9 yaşındaki Hafsa’nın parmağı metale sıkıştı!

Gazze'de kimliği belirsiz şehitler defnedildi

Türkiye’nin en eski ve 52 yıllık takvim ustası Ertürker: İmsakiye ve takvim devri kapanıyor

Aladağ-İmamoğlu yolu kontrollü ulaşıma açıldı, Feke–Saimbeyli karayolu çift yönlü kapandı

Umut Kervanı, Mardin'de Ramazan öncesi yüzlerce aileye et dağıttı

Adıyaman'da tefecilik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 70 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Aile, en temel taşımız ve en güvenli yuvamızdır

Şanlıurfa’da 565 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de fırtına alarmı

Siirt’te Ramazan bereketi: Tahine yoğun ilgi, esnaf fiyat düşürdü

AFAD sarı kodlu uyarı verilen illeri anlık takip ediyor

Kütahya merkezli bahis operasyonunda 6 şüpheli tutuklandı

Bursa merkezli narkotik operasyonu: 102 gözaltı, 84 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt Belediyesi minik yetenekleri sanatla buluşturuyor

Filistinli Aktivist Dr. Aldali: Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde Gazze’de insani kriz daha da derinleşmiş durumda

İstanbul Valiliği, hafızları umreye uğurladı

SCHR: israil 25 Ağustos’tan bu yana Suriye’de binden fazla ihlal gerçekleştirdi

İstanbul Valiliği, Marmara'da fırtına uyarısı yaptı

Batman'da Eczane Teknisyenleri Derneği'nde genel kurul

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi yakalandı