-
BIST 100
16074,73%-1,14
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,45% -0,09
-
GRAM ALTIN
6295,89% 0,31
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Hırka-i Şerif İstanbul'da ziyarete açılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Hırka-i Şerif İstanbul'da ziyarete açılıyor
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in kutsal emanetlerinden Hırka-i Şerif, 24 Mart Cuma gününden itibaren Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde ziyarete açılacak.
Ramazan'ın gelişiyle birlikte kutsal emanetlerin ziyaretinde de yoğunluk bekleniyor.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) miraca çıkarken üzerinde bulunduğu ve vasiyeti üzerine Hz. Ali ve Hz. Ömer tarafından Veysel Karani'ye verilen Hırka-i Şerif, Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde muhafaza ediliyor.
Temizlik çalışmaları tamamlanan Hırka-i Şerif’in 24 Mart Cuma günü saat 10.00’da ziyarete açılacak. Sabah 10:00’da ziyarete açılıp akşam 18:00’da ziyarete kapanacak olan Hırka-i Şerif Ramazan ayı boyunca açık kalacak.
'Yoğun ziyaretçi akını gerçekleşmişti'
Hırka-i Şerif Vakfı Genel Müdürü Sümeyra Güldal, “Hazırlıklarımız büyük oranda tamamlandı. Hırka - i Şerifi 3 senedir Kovid nedeniyle açamıyorduk. Geçen yıl vakaların azalması sebebiyle son 10 günde ziyaret olmuştu. Yoğun ziyaretçi akını gerçekleşmişti.
Bu yılın güzel yönü Ramazan’ın ikinci gününde ziyarete açılıyor olması. Bu Cuma 24 Mart saat 10.00’da ziyarete açıyoruz. Bu çerçevede da bugün cami içerisindeki organizasyonumuzu tamamladık.
Hırka Dairesinin temizliğini yaptık, koridorları temizledik. Biz zaman zaman içeriye giriyoruz. Ama 1 yıldan beri büyük bir temizlik yapılamıyordu. Bugün gönül dostlarımızla birlikte o temizliği gerçekleştirdik. İçerisi ziyaretçi düzenini aldı.” dedi.
“Ramazan boyunca bu uhrevi iklimi tadacağız”
Ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacağını söyleyen Güldal, “Yarından itibaren de belediyelerimizin, kaymakamlığımızın ve dışarıdaki güvenlik tedbirlerimizle ziyaret güzergâhımızı düzenleyeceğiz. Yönlendirme levhalarımızı asacağız. Cuma günü saat 10.00’da da Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) aşıklarıyla burada, Ramazan boyunca bu uhrevi iklimi tadacağız.
Özellikle hafta sonları, hafta içi yaşlılar çok gelemiyorlar. Yaşlılar, hafta sonları çocuklarının izin günü olduğu için onların refakatinde geliyorlar. Hafta sonu daha yoğun bir ziyaretçi akını oluyor. Hafta içi de büyük bir ziyaretçi grubu gelip, gidiyor” şeklinde konuştu.

Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik
Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı
İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor
Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor
Bursa’da binlerce fidan toprakla buluştu
Şanlıurfa’da bozuk yollar tepkilere neden oldu
Yetimler Vakfı Gazze’de çocuklara bayram sevinci yaşattı
Şanlıurfa’da abi kardeş kavgası silahlı saldırıya dönüştü: Bir yaralı
ABD’de petrol rafinerisinde patlama: Bölge halkına evde kalın uyarısı
İDEV: Razaman Hoca'nın tahliye değil beraat etmesi gerekmektedir.
Ankara’da Mescid-i Aksa için yürüyüş çağrısı
Kabine toplandı
Antalya’da trafik denetimleri sıklaştı: 35 bin araca ceza
İran, Türkiye’ye doğal gaz akışını kesti
Kıyı tesislerine Yeşil Liman Sertifikası düzenlemesi yürürlüğe girdi
Diyarbakır’da 111 aranan şahıs yakalandı
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu: 61 şüpheliye işlem
Dünya tüberküloz günü: Önlenebilir hastalık hâlâ milyonları etkiliyor
Diyarbakır’da silah kaçakçılarına operasyon
Mardin’de bitkin halde eve giren ebabil kuşu doğaya salındı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Mardin’de başsız oğlak doğumu şaşkınlıkla karşılandı
Migrenli beyin 'önemsizi' ayıramıyor, ışık ve desenler ağrıyı tetikliyor
Yükleniyor







