• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,64% 0,00
  • EURO

    51,92% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6905,71% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

İBB'nin bin yeni taksi teklifi reddedildi

27 Ağustos 2021, Cuma 11:19
27 Ağustos 2021, Cuma 11:19
İBB
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İBB'nin bin yeni taksi teklifi reddedildi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantıda İBB'nin '1000 yeni teklifi', 8'inci kez görüşüldü.

'81 İLDE TAKSİ İŞLETEN BEKEDİYE YOKTUR'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da toplu taşımada yapılan şikayetlerin, taksiye yapılan şikayetlerden daha fazla olduğunu iddia ederek, '81 ilde taksi işleten belediye yoktur. Belediyeler otobüs işletmeciliği yapar. Taksi taşımacılığı İBB verilerine göre, yılda 512 Milyon yolculuk yapılıyor. Şikayet ise 103 bin. Bu oran toplam yıllık yolculuğun yüzde biri bile yapmıyor. Diğer taraftan İETT gibi toplu taşıma şikayet oranı yüzde 15 olduğu ortadadır. Taksi açısından hak ettiğimiz tarife, eğitim, teknoloji ve destekler olması halinde taksi şikayetleri kalmayacaktır' dedi.

'İZMİR İSTANBUL'DAN YÜZDE 37 DAHA FAZLA'

Aksu konuşmasının devamında, 'İzmir'de bir taksiye düşen kişi sayısı bin 207 kişi, Ankara'da bir taksiye düşen kişi sayısı 770 kişi ve İstanbul'da bir taksiye düşen kişi sayısı ise 890 kişidir. İzmir İstanbul'dan yüzde 37 daha fazla taksi başına düşen kişi sayısı ama İzmir'de hiç taksi sayısı kesinlikle gündeme gelmiyor' şeklinde konuştu.

'ASIL AMACIMIZ TAKSİNİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEK'

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Burada asıl amacımız taksinin kalitesini yükseltmek. Bize gelen şikayetler gittikçe artıyor. Müşteri seçme şikayeti de artmaya başladı. İstanbul'da taksilerin yüzde 85'inde İBB'nin monte ettiği 'İTAKSİ' mevcut. İBB'nin görevi taksici ile müşteriyi buluşturmak değil. Bizi engelleyen İBB meclisi. Denetim aplikasyonunu kullanmak için İBB meclisine teklif sunduk teklif iade edildi. Teklif komisyonda bekliyor. Bu aplikasyonun hedefi uygulandığı an yolcunun güzergahını kontrol eden bir aplikasyon haline gelecek ama maalesef bu istenmiyor' ifadelerini kullandı.

'TAKSİ SAYISI ARTINCA BUNUN TRAFİĞE ETKİSİ BÜYÜK OLACAK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Şube Müdürü Serdar Yücel de, 'Dijital uygulamalarda taksi şoförünü görebiliyorsunuz, denetleyebiliyorsunuz. Şoförü puanlayarak da onu sistem dışına itebiliriz. Taksicilik sisteminde dijital açıdan gelişimi sağlayabiliriz. İBB bütün taksilerin ruhsatını veren birimdir. Dolayısıyla işin teknik tarafına bakınca İstanbul'da taksilerle ilgili alt yapılar düzenlenmeden, taksi sayısı artınca bunun trafiğe etkisi büyük olacak' dedi.

Toplantıda taksicilerin eğitilmesi gerektiği konusunda yaşanan tartışmada İBB'nin 40 bin 287 aktif taksi şoföründen bin 700'üne eğitim verildiği açıklandı. Teklif, uzun tartışmaların ardından 11 karşı 16 oyla reddedildi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Otobüste sigara tartışması cezayla sonuçlandı

Taksicilere “Taksi mali cihaz” ve kartla ödeme zorunluluğu

İran'a karşı yeni senaryo: Muhaliflere 6 bin Starlink terminali iddiası

İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu: 93 vergi müfettişi gözaltında

Gaziantep'te silahlı saldırıya karışan 7 şüpheli tutuklandı

Mahmud Basal: Gazze'de enkaz altında 8 bin şehit var, 3 bin kişi kayıp

12 ilde suç örgütlerine operasyon: 61 tutuklama

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Altın yükseliş arayışında

Avrupa başkentlerinde temel soru: ABD'ye güvenilebilir mi?

Siyonist rejim hapishanelerinde açlık politikası: "Janot"ta esirlere sistematik işkence

Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz

Albanese geri adım atmadı: Soykırımı kınamayanlardan ders almam

Trump'tan yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'ya açık destek

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Meteorolojiden 49 il için sarı kodlu uyarı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara

Kayseri-Kahramanmaraş kara yolu ağır taşıt trafiğine kapatıldı

Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi

Irak’ta petrol rafinerisinde yangın: 1 ölü, 13 yaralı

Ukrayna: Rus petrolünün Doğu Avrupa'ya transit geçişi durduruldu

Türkiye ile Sırbistan arasında ortak bildiri

Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Otobüste sigara tartışması cezayla sonuçlandı

Taksicilere “Taksi mali cihaz” ve kartla ödeme zorunluluğu

İran'a karşı yeni senaryo: Muhaliflere 6 bin Starlink terminali iddiası

İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu: 93 vergi müfettişi gözaltında

Gaziantep'te silahlı saldırıya karışan 7 şüpheli tutuklandı

Mahmud Basal: Gazze'de enkaz altında 8 bin şehit var, 3 bin kişi kayıp

12 ilde suç örgütlerine operasyon: 61 tutuklama