-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge
Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;
KISITLAMA 15 İLDE UYGULANACAK
Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması bu gece saat 24.00 itibariyle başlayacaktır. Kısıtlama, 19 Mayıs salı günü saat 24.00 itibarıyla sona erecektir.
BUGÜN MARKET, BAKKAL, MANAV VE KASAPLAR SAAT 23.00’A KADAR AÇIK
Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde bugün market, bakkal, manav ve kasaplar saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edecektir. Kısıtlamanın olduğu pazartesi ve salı günleri ise market, bakkal, manav ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecektir. Bu günlerde vatandaşlarımız, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecektir.
EVLERE PAKET YAPACAK HİZMET SEKTÖRLERİ
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. Yine bu günlerde tatlı satışı yapan iş yerleri ve lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecektir.
Bu gece saat 24.00’da başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde saat 23.00’a kadar açık olacak market, bakkal, kasaplarda, vatandaşlarımızın yoğunluk oluşturmamaları, sosyal mesafe ve maske takma kurallarına riayet etmeleri koronavirüs ile mücadele kapsamında son derece önemlidir.
Bu kapsamda özellikle bugün saat 15.00 ile 24.00 arasında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunabilecekleri yerler önceden belirlenerek, bu alanlarda sosyal mesafe ve maske takma kuralına yönelik denetimler sıkılaştırılacaktır.
AVM'LERDEKİ UYGULAMALAR
Denetimlerde, çalışma saatleri yeniden düzenlenen işyerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve kapanış saatlerine riayet edip etmediği, market, fırın, petrol istasyonu vb. işyerlerinde sosyal mesafe kuralı ile marketlerde ve AVM’lerde 10m²’ye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen şahısların sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı kontrol edilecektir.
UYMAYANLARA YAPTIRIM VAR
4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bulunan illerimizde, vatandaşlarımızın evlerinde kalarak alınan kararlara riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.
Kararlara uymayan vatandaşlarımıza, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanacaktır.
Tedbirlere uyduğumuz sürece koronavirüsle mücadelemizde her gün daha iyi bir noktaya geleceğiz. Vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte göstermiş olduğu sabır ve özveriden dolayı teşekkür ediyoruz.
Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti
İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı
2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü
Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi
1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü
Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek
Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı
Tahran'da bir İHA düşürüldü
İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı
Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü
Devrim Muhafızları Ordusu: 200'den fazla düşman öldü ve yaralandı
Katar'da helikopter düştü: Kayıplar aranıyor
İran'ın askeri politikası "göze göz, dişe diş" ilkesinin ötesine geçti
Kalibaf: israilin semaları savunmasız; sıra sonraki planlarda
Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü
İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı
Siyonist rejim: Başaramadık
Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor
Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu
Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı
Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Polonya, Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
Cizre'de yamaçtan kopan dev kaya bir evin üzerine düştü
Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı kınıyoruz
Yükleniyor







