• BIST 100

    14769,06%2,12
  • DOLAR

    43,03% 0,05
  • EURO

    50,36% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6170,88% -0,73
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,00

İçişleri'nden 81 ile genelge: 3 gün boyunca denetlenecek, uymayanlara ceza kesilecek

07 Ağustos 2020, Cuma 19:04
07 Ağustos 2020, Cuma 19:04
İçişleri
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri'nden 81 ile genelge: 3 gün boyunca denetlenecek, uymayanlara ceza kesilecek

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, “Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri” konulu genelge gönderdi. 

Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı. 

Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulması ve vali/kaymakamların koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin  salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi. 

Öte yandan yaz ayları nedeniyle artış gösteren nişan/düğün gibi organizasyonlardan veya özellikle sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerindeki yoğunluktan kaynaklı olarak vatandaşların daha sık şekilde kalabalık halinde bir araya geldiği, belirlenen kural ve tedbirlere zaman zaman yeterince riayet edilmediği, bu durumunda bulaşıcılığı çok yüksek olan Covid 19 salgınının yayılım hızını artırdığı  ifade edildi.

Genelgede, 7 Ağustos Cuma, 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günlerinde; düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü vb. organizasyonlarda denetimler yapılacağı belirtildi. 

Bu kapsamda; tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilecek her türlü düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tamamının (düğün salonu, kır düğünü, köy/sokak düğünü vb.), Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce valiliklere  gönderilen genelgelerle alınan koranavirüs tedbirlerine bakılacak.

Düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik yapılacak denetimlerde, gerek katılımcı olarak bulunan vatandaşların gerekse organizasyonu düzenleyen (salon düğünü şeklinde ise işletmecilerin, köy/sokak düğünü şeklinde ise düğün sahibi olarak taahhütname verenlerin) tarafların yükümlülüklerine uyup uymadıkları detaylıca kontrol edilecek. 

SAHİL BÖLGELERİ DE DENETLENECEK

Sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerinde vatandaşların kalabalık şekilde bir arada bulunabilecekleri; plajların, sahillerde bulunan parti tarzı (beach club vb.) eğlence yerlerinin, özellikle akşam saatlerinden itibaren eğlence yerlerine dönüşebilecek restoran, kafe, kafeterya vb. işletmelerin, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce gönderilen genelgelerle belirlenen  koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak. Denetimler,  aynı amaçlarla kullanılabilen tekne, yat gibi deniz araçlarını da kapsayacak ve gerekirse denizden de yapılabilecek şekilde planlanacak. Denetimler sırasında yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmeyecek şekilde sivil kıyafetli personel tercih edilecek. 

Denetim ekiplerinin her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) köy/mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecek.

Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak. Denetimler sırasında bu ortamlarda bulunan vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek.

Daha önceden en az iki defa kurallara aykırılık tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelerde, bu denetimler sırasında da aykırılıkların tespit edilmesi halinde 30.07.2020 tarihinde illere gönderilen genelge hükümlerine göre 1-3 gün süreyle faaliyetin durdurulması cezası uygulanacak.

Yeşilay'dan ekran bağımlılığına karşı farkındalık çalışması: Saat Dokuz, Ekranda Yokuz

BESO Başkanı Çiftçi: Karz-ı Hasen Projesiyle Esnafı borç baskısından kurtarmak istiyoruz

Halep'te çatışmalar yeniden alevlendi: PKK/SDG yerleşim yerlerini hedef aldı

Kültürel yapısı değişse de tarihi dokusu değişmeyen semt: Cibali

Diyarbakır'da toplanmayan çöpler sokaklara yayıldı

Eğitim-Bir-Sen'den CİMER kararı açıklaması

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 gözaltı

Yetimler Vakfı Afganistan'da yetim çocuklara yetim aylığı dağıttı

Malatya'da karla mücadele ekipleri bir araya geldi

Siyonist rejim zindanlarında 323 Filistinli esir şehit edildi

Gümüşhane’ye 1,4 milyar liralık içme suyu yatırımı

Diyarbakır’da rahatsızlanan vatandaş helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Bingöl’e yeni vali atandı

Ensarullah Hareketi: Bölgede ve dünyada yaşananlar, birbirinden kopuk olaylar değil

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan Kızılay’a kan bağışı

Esnafa konut müjdesi ve araç teslimatı

Elazığ’da 24 saati aşkın su kesintisi: Soğukta uzun çeşme kuyrukları oluştu

Sur esnafından belediyeye tepki: Bir hafta geçti halen hizmet yok

Filistin'i böl ve yut planı sürüyor: İşgalciler Batı Şeria'yı ikiye ayırıyor

Bingöl’de 2026 yılının ilk il sağlık yöneticileri değerlendirme toplantısı yapıldı

GSS borcu olanlara sağlık hizmeti için süre uzatımı

Samanyolu’nun en detaylı radyo haritası oluşturuldu: 60 bin ışık yıllık görüntü

Ankara’da 12 saat su kesintisi uyarısı

Rektum kanseri kapalı yöntemle başarıyla tedavi edildi

Yükseköğretim mezunları işgücüne katılımda ilk sırada

Diyarbakır merkezli kablo hırsızlığı operasyonu: 6 tutuklama

15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi geliyor

Tayvan’da F-16V savaş uçağı denize düştü

Mossad adına casusluk yapan kişi İran'da idam edildi

Soğuk hava balık tezgâhlarını vurdu ama talebi artırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilay'dan ekran bağımlılığına karşı farkındalık çalışması: Saat Dokuz, Ekranda Yokuz

BESO Başkanı Çiftçi: Karz-ı Hasen Projesiyle Esnafı borç baskısından kurtarmak istiyoruz

Halep'te çatışmalar yeniden alevlendi: PKK/SDG yerleşim yerlerini hedef aldı

Kültürel yapısı değişse de tarihi dokusu değişmeyen semt: Cibali

Diyarbakır'da toplanmayan çöpler sokaklara yayıldı

Eğitim-Bir-Sen'den CİMER kararı açıklaması

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 gözaltı