• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,16% -0,12
  • EURO

    50,86% 0,75
  • GRAM ALTIN

    7117,26% -0,25
  • Ç. ALTIN

    11534,35% -0,30

İçişleri'nden 81 ile genelge: 3 gün boyunca denetlenecek, uymayanlara ceza kesilecek

07 Ağustos 2020, Cuma 19:04
07 Ağustos 2020, Cuma 19:04
İçişleri
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İçişleri'nden 81 ile genelge: 3 gün boyunca denetlenecek, uymayanlara ceza kesilecek

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, “Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri” konulu genelge gönderdi. 

Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı. 

Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulması ve vali/kaymakamların koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin  salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekildi. 

Öte yandan yaz ayları nedeniyle artış gösteren nişan/düğün gibi organizasyonlardan veya özellikle sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerindeki yoğunluktan kaynaklı olarak vatandaşların daha sık şekilde kalabalık halinde bir araya geldiği, belirlenen kural ve tedbirlere zaman zaman yeterince riayet edilmediği, bu durumunda bulaşıcılığı çok yüksek olan Covid 19 salgınının yayılım hızını artırdığı  ifade edildi.

Genelgede, 7 Ağustos Cuma, 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günlerinde; düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü vb. organizasyonlarda denetimler yapılacağı belirtildi. 

Bu kapsamda; tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilecek her türlü düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tamamının (düğün salonu, kır düğünü, köy/sokak düğünü vb.), Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce valiliklere  gönderilen genelgelerle alınan koranavirüs tedbirlerine bakılacak.

Düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik yapılacak denetimlerde, gerek katılımcı olarak bulunan vatandaşların gerekse organizasyonu düzenleyen (salon düğünü şeklinde ise işletmecilerin, köy/sokak düğünü şeklinde ise düğün sahibi olarak taahhütname verenlerin) tarafların yükümlülüklerine uyup uymadıkları detaylıca kontrol edilecek. 

SAHİL BÖLGELERİ DE DENETLENECEK

Sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerinde vatandaşların kalabalık şekilde bir arada bulunabilecekleri; plajların, sahillerde bulunan parti tarzı (beach club vb.) eğlence yerlerinin, özellikle akşam saatlerinden itibaren eğlence yerlerine dönüşebilecek restoran, kafe, kafeterya vb. işletmelerin, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce gönderilen genelgelerle belirlenen  koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak. Denetimler,  aynı amaçlarla kullanılabilen tekne, yat gibi deniz araçlarını da kapsayacak ve gerekirse denizden de yapılabilecek şekilde planlanacak. Denetimler sırasında yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmeyecek şekilde sivil kıyafetli personel tercih edilecek. 

Denetim ekiplerinin her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) köy/mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecek.

Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak. Denetimler sırasında bu ortamlarda bulunan vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek.

Daha önceden en az iki defa kurallara aykırılık tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelerde, bu denetimler sırasında da aykırılıkların tespit edilmesi halinde 30.07.2020 tarihinde illere gönderilen genelge hükümlerine göre 1-3 gün süreyle faaliyetin durdurulması cezası uygulanacak.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi

ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi

ABD ve Çin tarifelerin korunmasında anlaştı

Kanada Dışişleri Bakanı Anand, yarın Ankara’ya geliyor

AB'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

Bingöl'de yayaya çarpmamak için manevra yapan araç boşluğa düştü: 2 yaralı

Bahçeli'den Kadir Gecesi mesajı

HÜDA PAR, Uludere'de meydana gelen sel felaketini yerinde inceledi

Bingöl’de Ramazan Bayramı süresince alınacak güvenlik önlemleri masaya yatırıldı

Laricani'den bölge ülkelerine açık mektup: İslam dünyasının geleceğini düşünün

Zimbabve'de uçak düştü: Bir ölü bir yaralı

Yunanistan, Hürmüz Boğazı'nda olası bir operasyona katılmayı reddetti

Hizbullah, füze ve İHA'larla işgal hedeflerini vuruyor

Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!

Devrim Muhafızları: 56'ncı dalga başladı

Bayram tatili, çocukların diş sağlığı için çifte risk taşıyor!

Almanya Savunma Bakanı, Hürmüz Boğazı'na askeri müdahaleyi reddetti

Batman’da içme suyu tankeri devrildi

Mustazaflar Cemiyeti: Halepçe’de masumları katleden zihniyet İslam ümmetini hedef almaya devam ediyor

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin'den Kadir Gecesi Mesajı: Müstekbirlerin alaşağı edildiği bir fethe vesile olsun

AB’de savaş paniği: Kubilius’un açıklamaları yeni silahlanma çağrısı olarak eleştiriliyor

Batman'da bir evde çıkan yangında ev eşyaları kullanılamaz hale geldi

Konya Aksaray yolunda uyuşturucu operasyonu

Konya’da jandarma tarihi eser operasyonu

Süresiz nafaka ve 6284 mağdurları: Yasalar adil bir şekilde düzenlenmeli

Umut Kervanı Muradiye’de ayni ve nakdi yardım dağıttı

Şanlıurfa’da bayram öncesi gıda denetimi

Yetimler Vakfı Van'daki yetimlerin bayram sevincine ortak oldu

Yapıcıoğlu'ndan Kadir Gecesi mesajı: Hayatımızı Kur’an’ın rehberliğinde yeniden gözden geçirelim

Şanlıurfa’da HÜDA PAR’ın iftar programına yoğun katılım

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi

ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi

ABD ve Çin tarifelerin korunmasında anlaştı

Kanada Dışişleri Bakanı Anand, yarın Ankara’ya geliyor

AB'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

Bingöl'de yayaya çarpmamak için manevra yapan araç boşluğa düştü: 2 yaralı

Bahçeli'den Kadir Gecesi mesajı