• BIST 100

    15124,55%0,02
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,32% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6405,99% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10352,53% -0,20

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı

04 Ekim 2022, Salı 11:20
04 Ekim 2022, Salı 11:20
İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi iş birliğinde Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde “7. İdare Hukuku Buluşmaları Gaziantep” Çalıştayı’ açılış programı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşti.
Çalıştayın açılışında konuşan Gaziantep Vali Vekili Salih Altınok, idare hukukunun, anayasada kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklarla bireye tanınan hak ve hürriyetleri dengeleyen bir hukuk dalı olduğunu aktardı. Vali Vekili Altınok konuşmasının devamında, “İdarenin varoluş amacı vatandaşına karşı kamu hizmetini ve kamu yararını tesis etmektir. Bizim de görevimiz bu. İşte bu noktada idare hukuku devreye giriyor. İdare hukuku kamunun hizmetini yerine getirirken vatandaşın aleyhine bozulan yarar zarar dengesini yeniden kurmayı amaçlar. Bu amaçla idarenin faaliyetlerini kurallara tabi kılar, idarenin sınırlarını çizer ve bireyin hak ve hürriyetlerini güvence altına alır” ifadelerinde bulundu.
Türkiye’nin her zaman kendini yenileyen bir ülke olduğunu kaydeden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “1923’te bir yenilik yaptık. Şimdi de başkanlık sistemine geçtik. Tabii ki canlı, idareler de canlıdır. Bu canlılığı sürdürebilmemiz için kendimizi yenilememiz lazım. Ben bu çalıştayın, kendimizi yenileyecek verileri ortak akıl çerçevesinde bir yere getireceğini düşünüyorum. O yüzden katkılarınız çok büyük. Türkiye bir yol ayrımına girdi. Başkanlık sistemine geçtik, realitedir geriye dönüş olmaz. Artık bunu sindirmemiz, İyileştirmemiz lazım” dedi.
Herkesin hakkının hukukunun korunmasının ancak adalet ile mümkün olduğunu söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Adaleti sağlayacak olan adalet teşkilatımız. Burada verilecek kararların isabetliliği önemli. Herkesin yaşam hakkından tutun mülkiyet hakkına her türlü hakkını en yakından ilgilendiriyor. Özellikle idari yargı devletin çıkarmış olduğu kanunların uygulanmasını, idarelerin yapmış olduğu işleri çok yakın olarak denetliyor. Bu da kanunların doğru uygulanması, keyfiliğin ortadan kaldırılması gerçekten önemli” şeklinde konuştu.
GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, 21. Yüzyıl küresel sürecinde taşra yönetimi ve yerel kalkınmaya atfedilen önemin arttığı günümüz dünyasında, ülkemizde de ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanmasında yerel kalkınmanın öneminin arttığını belirtti. Prof. Dr. Siverekli, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin beraberinde getirdiği gerek yönetsel gerekse mali düzenlemeler söz konusu değişimlerin önemli bir parçası olarak, ülkemizde merkezi yönetim, taşra yönetimi ve yerel yönetimlerin etkin işleyişini sağlayacak mekanizmaların oluşturulması hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Üniversitesine misafirperverliği için teşekkür eden İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, “20 farklı üniversitede 64 öğretim elemanı olarak Gaziantep’teyiz. Bu çalıştayda farklı üniversitelerden öğretim üyeleri olarak fikir alışverişinde bulunacağız. Taşra yönetimi ve yerel yönetimlere ilişkin güncel tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak ortak çözümler sunmaya çalışacağız” diye konuştu.
Program açılış konuşmaları sonrasında 7. İdare Hukuku Çalıştayı Birinci Oturumuyla devam etti.
[gallery ids=',46581,46582,46583,46584,46585']

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Medyaya parmak sallayacağınıza görevinizi yapın

Memur-Sen Van Şubesi’nden ücrette denge, gelirde adalet talebi!

Rusya’da İçişleri Bakanlığına ait eğitim merkezinde patlama: 9 yaralı

Adıyaman 2026 Birinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Eğitimcilerden yarıyıl tatili uyarısı: Derslerden tamamen kopmak yanlış

Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Miraç, insanlığın önüne açılmış sınırsız bir yükseliş ufkudur

Çayeli açıklarında keşif amaçlı sondaj yapılacak

Türk Hava Yolları uçağı, bomba tehdidi nedeniyle Barselona'ya acil iniş yaptı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden görme engelli hafızlara destek

Mersin Umut Kervanı’ndan Miraç Kandili’nde ihtiyaç sahiplerine destek

Bitlis Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Ocak ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Yetimler Vakfı Miraç Kandili'nde yetimleri unutmadı

Söylemez: Memuru ezerek enflasyonla mücadele edilemez

Ankara, Suudi Arabistan–Pakistan ittifakına katılmayı değerlendiriyor

Gazze Şeridi Yönetimi Ulusal Komitesi üyeleri kimlerdir?

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Demir: Ücrette denge, gelirde adalet, işyerinde huzur istiyoruz

MASKİ’den Kuluncak’a 400 milyon Tl’lik Altyapı Yatırımı

Bakan Ersoy çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldi

87 yaşındaki hastadan 4,5 kiloluk tümör alındı

Merkez Bsı rezervleri açıklandı

Mardin Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine karşı basın açıklaması

Memur-Sen’den kamuda ücret reformu çağrısı: Ücrette denge yoksa huzur olmaz

Miniklerden Miraç Kandili etkinliği

Battalgazi’de karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Batman'da kadınlara yönelik okuma yazma kursu

Eğitimci Sarıtaç: Basın kamu vicdanının, eğitim ise geleceğin teminatıdır

Batman'da tıbbi acil çağrı yönetimi eğitimi verildi

Fransa, ilk askeri birliğini Grönland'a gönderdi

Batman'da kar engeline rağmen hayat kurtaran müdahale

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Medyaya parmak sallayacağınıza görevinizi yapın

Memur-Sen Van Şubesi’nden ücrette denge, gelirde adalet talebi!

Rusya’da İçişleri Bakanlığına ait eğitim merkezinde patlama: 9 yaralı

Adıyaman 2026 Birinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Eğitimcilerden yarıyıl tatili uyarısı: Derslerden tamamen kopmak yanlış

Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Miraç, insanlığın önüne açılmış sınırsız bir yükseliş ufkudur

Çayeli açıklarında keşif amaçlı sondaj yapılacak