• BIST 100

    14712,94%0,01
  • DOLAR

    43,05% 0,03
  • EURO

    50,38% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6115,71% -0,70
  • Ç. ALTIN

    10064,44% -0,99

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı

04 Ekim 2022, Salı 11:20
04 Ekim 2022, Salı 11:20
İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi iş birliğinde Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde “7. İdare Hukuku Buluşmaları Gaziantep” Çalıştayı’ açılış programı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşti.
Çalıştayın açılışında konuşan Gaziantep Vali Vekili Salih Altınok, idare hukukunun, anayasada kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklarla bireye tanınan hak ve hürriyetleri dengeleyen bir hukuk dalı olduğunu aktardı. Vali Vekili Altınok konuşmasının devamında, “İdarenin varoluş amacı vatandaşına karşı kamu hizmetini ve kamu yararını tesis etmektir. Bizim de görevimiz bu. İşte bu noktada idare hukuku devreye giriyor. İdare hukuku kamunun hizmetini yerine getirirken vatandaşın aleyhine bozulan yarar zarar dengesini yeniden kurmayı amaçlar. Bu amaçla idarenin faaliyetlerini kurallara tabi kılar, idarenin sınırlarını çizer ve bireyin hak ve hürriyetlerini güvence altına alır” ifadelerinde bulundu.
Türkiye’nin her zaman kendini yenileyen bir ülke olduğunu kaydeden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “1923’te bir yenilik yaptık. Şimdi de başkanlık sistemine geçtik. Tabii ki canlı, idareler de canlıdır. Bu canlılığı sürdürebilmemiz için kendimizi yenilememiz lazım. Ben bu çalıştayın, kendimizi yenileyecek verileri ortak akıl çerçevesinde bir yere getireceğini düşünüyorum. O yüzden katkılarınız çok büyük. Türkiye bir yol ayrımına girdi. Başkanlık sistemine geçtik, realitedir geriye dönüş olmaz. Artık bunu sindirmemiz, İyileştirmemiz lazım” dedi.
Herkesin hakkının hukukunun korunmasının ancak adalet ile mümkün olduğunu söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Adaleti sağlayacak olan adalet teşkilatımız. Burada verilecek kararların isabetliliği önemli. Herkesin yaşam hakkından tutun mülkiyet hakkına her türlü hakkını en yakından ilgilendiriyor. Özellikle idari yargı devletin çıkarmış olduğu kanunların uygulanmasını, idarelerin yapmış olduğu işleri çok yakın olarak denetliyor. Bu da kanunların doğru uygulanması, keyfiliğin ortadan kaldırılması gerçekten önemli” şeklinde konuştu.
GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, 21. Yüzyıl küresel sürecinde taşra yönetimi ve yerel kalkınmaya atfedilen önemin arttığı günümüz dünyasında, ülkemizde de ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanmasında yerel kalkınmanın öneminin arttığını belirtti. Prof. Dr. Siverekli, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin beraberinde getirdiği gerek yönetsel gerekse mali düzenlemeler söz konusu değişimlerin önemli bir parçası olarak, ülkemizde merkezi yönetim, taşra yönetimi ve yerel yönetimlerin etkin işleyişini sağlayacak mekanizmaların oluşturulması hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Üniversitesine misafirperverliği için teşekkür eden İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, “20 farklı üniversitede 64 öğretim elemanı olarak Gaziantep’teyiz. Bu çalıştayda farklı üniversitelerden öğretim üyeleri olarak fikir alışverişinde bulunacağız. Taşra yönetimi ve yerel yönetimlere ilişkin güncel tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak ortak çözümler sunmaya çalışacağız” diye konuştu.
Program açılış konuşmaları sonrasında 7. İdare Hukuku Çalıştayı Birinci Oturumuyla devam etti.
[gallery ids=',46581,46582,46583,46584,46585']

Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Bakan Yerlikaya UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü

Elazığ'da eğitime kar engeli

HAMAS: İşgal, ateşkesin ikinci aşamasını engellemek için Gazze'ye saldırılar düzenliyor

Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti’ne geçen yıl 2 bin 814 başvuru yapıldı

81 ilin Milli Eğitim Müdürü Antalya'da toplandı

Malatya'da çıkan yangında bir ev tamamen yandı

Bakan Yumaklı: İçme ve kullanma suyunun sorumluluğu belediyelere aittir

Erivan-Bakü hattında yeni ticaret dönemi

Bursa’da fırtına nedeniyle asma tavan çöktü: 2 kişi son anda kurtuldu

JETCO toplantısında Eylem Planı ve Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalandı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kritik gelişme

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Ishak Dar ile görüştü

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli rüzgar, kar ve sağanak uyarısı

Tunceli'de eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'da 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar etkili oldu yerleşim yerleri su altında kaldı

MEB, Akademi Giriş Sınavı ve ÖABT’nin yapısı ile uygulama esaslarını güncelledi

Polonya'dan İHA kalkanı projesi

Siirt’te sağlık çalışanlarına verem farkındalık eğitimi

DMM’den Kahramanmaraş’taki sirenlerin çalmasıyla ilgili iddialara yalanlama

Siirt fıstığında taban gübresi zamanı: Uzmanlardan üreticilere uyarı

Irak, Batı Kurna-2 operasyonlarının kontrolünü yerel bir şirkete devretti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor