• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı

04 Ekim 2022, Salı 11:20
04 Ekim 2022, Salı 11:20
İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN’de yapıldı

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi iş birliğinde Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde “7. İdare Hukuku Buluşmaları Gaziantep” Çalıştayı’ açılış programı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşti.
Çalıştayın açılışında konuşan Gaziantep Vali Vekili Salih Altınok, idare hukukunun, anayasada kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklarla bireye tanınan hak ve hürriyetleri dengeleyen bir hukuk dalı olduğunu aktardı. Vali Vekili Altınok konuşmasının devamında, “İdarenin varoluş amacı vatandaşına karşı kamu hizmetini ve kamu yararını tesis etmektir. Bizim de görevimiz bu. İşte bu noktada idare hukuku devreye giriyor. İdare hukuku kamunun hizmetini yerine getirirken vatandaşın aleyhine bozulan yarar zarar dengesini yeniden kurmayı amaçlar. Bu amaçla idarenin faaliyetlerini kurallara tabi kılar, idarenin sınırlarını çizer ve bireyin hak ve hürriyetlerini güvence altına alır” ifadelerinde bulundu.
Türkiye’nin her zaman kendini yenileyen bir ülke olduğunu kaydeden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “1923’te bir yenilik yaptık. Şimdi de başkanlık sistemine geçtik. Tabii ki canlı, idareler de canlıdır. Bu canlılığı sürdürebilmemiz için kendimizi yenilememiz lazım. Ben bu çalıştayın, kendimizi yenileyecek verileri ortak akıl çerçevesinde bir yere getireceğini düşünüyorum. O yüzden katkılarınız çok büyük. Türkiye bir yol ayrımına girdi. Başkanlık sistemine geçtik, realitedir geriye dönüş olmaz. Artık bunu sindirmemiz, İyileştirmemiz lazım” dedi.
Herkesin hakkının hukukunun korunmasının ancak adalet ile mümkün olduğunu söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Adaleti sağlayacak olan adalet teşkilatımız. Burada verilecek kararların isabetliliği önemli. Herkesin yaşam hakkından tutun mülkiyet hakkına her türlü hakkını en yakından ilgilendiriyor. Özellikle idari yargı devletin çıkarmış olduğu kanunların uygulanmasını, idarelerin yapmış olduğu işleri çok yakın olarak denetliyor. Bu da kanunların doğru uygulanması, keyfiliğin ortadan kaldırılması gerçekten önemli” şeklinde konuştu.
GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, 21. Yüzyıl küresel sürecinde taşra yönetimi ve yerel kalkınmaya atfedilen önemin arttığı günümüz dünyasında, ülkemizde de ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanmasında yerel kalkınmanın öneminin arttığını belirtti. Prof. Dr. Siverekli, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin beraberinde getirdiği gerek yönetsel gerekse mali düzenlemeler söz konusu değişimlerin önemli bir parçası olarak, ülkemizde merkezi yönetim, taşra yönetimi ve yerel yönetimlerin etkin işleyişini sağlayacak mekanizmaların oluşturulması hedeflenmiştir” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Üniversitesine misafirperverliği için teşekkür eden İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, “20 farklı üniversitede 64 öğretim elemanı olarak Gaziantep’teyiz. Bu çalıştayda farklı üniversitelerden öğretim üyeleri olarak fikir alışverişinde bulunacağız. Taşra yönetimi ve yerel yönetimlere ilişkin güncel tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak ortak çözümler sunmaya çalışacağız” diye konuştu.
Program açılış konuşmaları sonrasında 7. İdare Hukuku Çalıştayı Birinci Oturumuyla devam etti.
[gallery ids=',46581,46582,46583,46584,46585']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir

Isparta’da okul çevrelerinde kapsamlı güvenlik denetimi

Somali'de yolcu uçağı Hint Okyanusu'na acil iniş yaptı

HÜDA PAR’dan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret

HAKSİAD Avrupa temaslarını İtalya’da sürdürdü

Mısır ve İran Dışişleri Bakanları, nükleer görüşmeleri ele aldı

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

Karayolları Genel Müdürü Gülşen Özbekistan Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Irak-Suriye ortak operasyonunda yüzbinlerce adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Doğuda 3 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Şahinbey, Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi oldu

Siirt'te DİKA Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Psikiyatrist Atlı: Bağımlılık toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir psiko-sosyal sorun haline geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti