• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

İlk cuma heyecanı: Abdesti evde alın

27 Mayıs 2020, Çarşamba 10:29
27 Mayıs 2020, Çarşamba 10:29
İlk cuma heyecanı: Abdesti evde alın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İlk cuma heyecanı: Abdesti evde alın

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan camilerde 29 Mayıs’ta ilk cuma namazı kılınacak. Yaklaşık 2,5 ay sonra cemaatine kavuşacak camilerde toplu ibadet için son hazırlıklar tamamlanıyor. Açılışa hazırlanan camilerde dezenfekte işlemleri gerçekleştiriliyor. Fatih Belediyesi ekipleri de, aralarında Sultanahmet, Beyazıt, Yavuz Sultan Selim, Süleymaniye gibi camilerin de yer aldığı 11 selatin camisini dezenfekte etmeye başladı. Ekipler Sultanahmet Camii içerisinde bulunan halı, kolon, giriş gibi temasın olabileceği yerleri dezenfekte etti.

SELİMİYE’DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Edirne’deki Selimiye Camii’ndeki hazırlıklar da son aşamaya geldi. 29 Mayıs’da cuma namazı ile başlayacak toplu ibadet için hazırlıklar son aşamaya geldi. İlk etapta öğle, ikindi ve cuma vakit namazlarının kılınabileceği tarihi camide, halılar temizlenirken, tüm ibadet edilen noktalar da dezenfekte edildi. Tespihlerin kaldırıldığı caminin iç kısmında sterilizasyon çalışmaları tamamlandı.

İLK DEFA GÖREVE BAŞLIYOR GİBİ

Selimiye Camii İmam Hatibi Yusuf Serenli büyük heyecan yaşadıklarını söyledi. Toplu ibadet konusunda tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Serenli, “5 bin kişinin aynı anda cuma kıldığı veya 30 bin kişinin burada Kadir Gecesi’nde ibadet ettiğini düşünürsek çok değişik geldi bu süreç. Büyük bir heyecan içerisindeyiz. Sanki ilk defa göreve başlıyormuşuz heyecanı var bizde” dedi.

SECCADE VE MASKEYLE GELİN

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs ile mücadele sürecinde 29 Mayıs’ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin “Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor” başlığıyla afiş yayınladı. Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı. Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği kaydedilen afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi. Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

HAKSİAD Van heyeti Tahran’da fuara katıldı

Gaziantep’te gıda denetimleri sürüyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’daki fuara katıldı

Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik

Bingöl’de gıda depolarına denetim

Avrupa Yetim Eli'nden Sudan'da binlerce kişiye sıcak yemek ikramı

Ağrı'da aranan 34 hükümlü yakalandı

Bingöl’de jandarmadan 1 haftada 29 olaya müdahale

Psikolog Alp: Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu: Yurt genelinde karla mücadele sürüyor

Bingöl Karlıova’da kar nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı

Sosyolog Günce: Sosyal medyaya yaş sınırı toplumsal bir koruma zorunluluğudur

Katar: Somaliland adımı uluslararası hukuka aykırı

Bakan Göktaş’tan il müdürlerine “saha odaklı yönetim” uyarısı

Eşin: Mehmet Âkif’e vefa Asım’ın neslini yetiştirmekle olur

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Bağırsak sağlığı genel sağlığın temelidir

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

Tayland ile Kamboçya ateşkeste anlaştı

Ramallah yakınlarında direniş eylemi: İşgal noktasına ateş açıldı

Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı

Libyalı komutanlar askerî törenle uğurlandı

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenledi

Palandöken’den merdiven altı üretim ve korsan satış uyarısı

Siirt’te kar nedeniyle mahsur kalan 4 araç kurtarıldı

Türkiye’deki son depremler açıklandı

Siirt’te 45 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAKSİAD Van heyeti Tahran’da fuara katıldı

Gaziantep’te gıda denetimleri sürüyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’daki fuara katıldı

Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik