• BIST 100

    16305,49%0,32
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,16% 0,30
  • GRAM ALTIN

    7075,15% -0,52
  • Ç. ALTIN

    11550,09% -0,32

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı

Gaziantep'te baklava mesaisi: Ustaları siparişlere yetişmeye çalışıyor

HAMAS, Ali Laricani'nin şehadeti nedeniyle İran'a başsağlığı dileklerini iletti

İzmir’de silahlı saldırıda 2 kişi tutuklandı

Malatya'da bayram öncesi denetimler artırıldı

Ümmet sessiz, Mescid-i Aksa 19 gündür esir

Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı

Cansuyu’ndan Halep’e Ramazan Desteği: 300 Bin Ekmek ve 2 TIR Giysi Dağıtıldı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim

BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek

Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı

Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm

İşgal rejimi Batı Şeria’da çoğu esir eşi 16 kadını alıkoydu

Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir

Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı

Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor

Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?

Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi

Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı

Buşehr Nükleer Santrali'ne füze saldırısı: Uluslararası Atom Ajansı'ndan uyarı

Yeşilyurt'ta bayram öncesi temizlik seferberliği

Müftü Durmuş: Ramazan bir mekteptir, asıl olan sonrasını koruyabilmektir

Batman'da otel odasına narkotik baskını

Afyonkarahisar’da aranan 20 kişi yakalandı

Gaziantep'te 40 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı: İhracat birim değeri arttı, miktar azaldı

Tarımsal girdi fiyat endeksi açıklandı: Yıllık artış yüzde 30,59

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı

Gaziantep'te baklava mesaisi: Ustaları siparişlere yetişmeye çalışıyor

HAMAS, Ali Laricani'nin şehadeti nedeniyle İran'a başsağlığı dileklerini iletti

İzmir’de silahlı saldırıda 2 kişi tutuklandı

Malatya'da bayram öncesi denetimler artırıldı

Ümmet sessiz, Mescid-i Aksa 19 gündür esir

Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı