• BIST 100

    16781,65%0,50
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,98% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7114,05% -0,31
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazprom, Baltık ülkelerindeki tek depolama tesisinde doğalgaz kıtlığı yaşandığını bildirdi

BTD Başkanı Yılmaz: TÜVTÜRK tüketiciyi mağdur ediyor, denetim acilen güçlendirilmeli

Fidan: İran'ın füze programını müzakerelere dahil etmek yeni bir savaşa yol açar

Malatya'da şantiyede çıkan yangın konutlara sıçradı

Bakan Şimşek ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bsı Başkanı Monticelli görüştü

BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor

İzmir açıklarında göçmen botu battı: 3 ölü, 4 kişi kayıp

Yetimler Vakfı’ndan Kobani’de sivil halka insani yardım

Prof. Dr. Aydemir: Şehadet bilinci hazırlık, üretim ve güç inşasıyla düşünülmelidir

TPAO, İngiliz enerji şirketi bp ile mutabakat zaptı imzaladı

Şanlıurfa’da eski muhtarın evi ve aracına silahlı saldırı

Küresel çip rekabeti kızışıyor: Dev yatırımlar ve stratejik ortaklıklar

Şehadetinin 77'nci yılında İmam Hasan el-Benna

Macaristan'dan AB'ye: Ukrayna'ya fon aktarmayı durdurun

Kayseri’de okul servisi tırla çarpıştı: Bir ölü, 7 yaralı

MSB: israilin Batı Şeria kararlarını kınıyoruz

Madagaskar, Gezani Kasırgası'nın ardından "ulusal afet durumu" ilan etti  

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti

Cephede çatışma, masada diplomasi: Rusya-Ukrayna savaşında son 72 saat

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ve 2 bakanına 5 suikast girişimi iddiası

Görele Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Cemre FM Yayın Yönetmeni Tutak: Yayınlarımızla dinleyicilerimizin ahlaklı ve iradeli bireyler yetişmesi amacını taşıyoruz

Vücutta en hızlı yaşlanan organ omurga

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: Azmettirici yakalandı

Prof. Dr. Tanrıverdi: Din hizmetinde en büyük sermaye güven ve ilim

Arpaguş: 2026 yılı Ramazan temasını ‘Ramazan, Cami ve Hayat’ olarak belirledik

3’üncü kattan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Gazze'de şehit sayısı 72 bin 49'a yükseldi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gençlerin Meclis'teki sesi olacağız

Süresiz nafakaya "1 yıl sınırı" önerisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazprom, Baltık ülkelerindeki tek depolama tesisinde doğalgaz kıtlığı yaşandığını bildirdi

BTD Başkanı Yılmaz: TÜVTÜRK tüketiciyi mağdur ediyor, denetim acilen güçlendirilmeli

Fidan: İran'ın füze programını müzakerelere dahil etmek yeni bir savaşa yol açar

Malatya'da şantiyede çıkan yangın konutlara sıçradı

Bakan Şimşek ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bsı Başkanı Monticelli görüştü

BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor

İzmir açıklarında göçmen botu battı: 3 ölü, 4 kişi kayıp