• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,16% -0,14
  • EURO

    50,83% 0,65
  • GRAM ALTIN

    7108,34% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11534,35% -0,30

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi

Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz

Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı

Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kuşadası Belediye Başkanı rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı

Diyarbakır'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı tutuklandı

HÜDA PAR İzmir Hür Gençlik Kolları’ndan Kadir Gecesi’nde camilerde ikram

Yapıcıoğlu: Siyonist işgal rejimi bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Almanya, Hürmüz Boğazı'nda askeri saldırılara katılmayacak

Kadir Gecesi'nde Malatya'da camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Bursalılar camilere akın etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi mesajı

Pakistan'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hava saldırısı

Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi

ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi

ABD ve Çin tarifelerin korunmasında anlaştı

Kanada Dışişleri Bakanı Anand, yarın Ankara’ya geliyor

AB'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

Bingöl'de yayaya çarpmamak için manevra yapan araç boşluğa düştü: 2 yaralı

Bahçeli'den Kadir Gecesi mesajı

HÜDA PAR, Uludere'de meydana gelen sel felaketini yerinde inceledi

Bingöl’de Ramazan Bayramı süresince alınacak güvenlik önlemleri masaya yatırıldı

Laricani'den bölge ülkelerine açık mektup: İslam dünyasının geleceğini düşünün

Zimbabve'de uçak düştü: Bir ölü bir yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi

Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz