• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,29% 0,03
  • EURO

    51,29% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6631,84% 0,15
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

İlk hibeler dağıtıldı

09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
09 Eylül 2020, Çarşamba 09:02
İlk hibeler dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İlk hibeler dağıtıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi çerçevesinde ülke kooperatifçiliğinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak KOOP-DES Programı'nı Aliağa escort hayata geçirdiklerini açıklamıştı. Bu kapsamda ilk hibeler dağıtıldı. 

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, KOOP-DES kapsamında kooperatiflerin başvurularını 15 Temmuz 2020 itibarıyla kabul etmeye başladı.

İlk etapta yapılan değerlendirmeler sonucu, 11 ilden 54 kadın kooperatifinin, toplam bedeli 7,3 milyon lira olan projelerinden 5,4 milyon lirasının Ticaret Bakanlığınca hibe desteği olarak karşılanmasına karar verildi.

Verilen destekler büyük oranda makine ve ekipman alımına yönelik oldu. Bu kapsamda Tokat'tan 14, Adana'dan 7, Antalya'dan 7, Isparta'dan 7, Hatay'dan 5, Eskişehir'den 4, İstanbul'dan 3, İzmir'den 3, Ankara'dan 2, Nevşehir'den 1, Bolu'dan 1 olmak anime porno izle üzere ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, amaç faaliyet konularına uygun üretim ve istihdama katkı sağlayacak projeleri hibe desteği almaya hak kazandı.

Bakanlık, daha çok kooperatifin programdan faydalanarak yatırımlarını hayata geçirmeleri için gelen başvuruları almaya devam edecek.

Kadın kooperatiflerine proje tutarlarının yüzde 90'ı hibe olarak veriliyor

Programla kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek toplumun geniş kesimlerini üretim ve tüketim zinciri içinde aktif ekonomik aktörler haline getirmek ve vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmak hedefleniyor.

Kadınları ekonominin her alanında aktif haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, kadın kooperatiflerinin de tarımdan Yalatma sikiş izle hizmete, imalattan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda artan bir şekilde faaliyet göstermelerini, iç ve dış piyasalarda yer almalarını destekliyor. 

Bu doğrultuda, KOOP-DES çerçevesinde ilk uygulama olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların erotik sex hikayeler oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek sağlanıyor. 

Proje tutarlarının Telefon sohbet hatları kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde de yüzde 75'i Ticaret Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı

Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi

Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi

BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor

Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik

Pakistan'dan ABD'ye füze programı yanıtı

İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 70 binden fazla sivil bina zarar gördü

Estonya: Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti

Şırnak'ta kar temizleme çalışmaları devam ediyor

Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız

ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü

MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü

Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?

Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı

Rusya'dan küresel piyasaya akaryakıt İhracat yasağı hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim

ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi

Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır

Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor

Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır

Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada

AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor

Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Malatya'da yol verme tartışması kanlı bitti: 2 yaralı, 3 gözaltı

Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) Araştırma ve Eğitim Programı kabul edildi

Sivas'ta "1 dakikada 1 hatim" programı düzenlendi

BM: Gazze'de 18 binden fazla hasta acilen tedaviye ihtiyaç duyuyor

Rusya: Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik

Pakistan'dan ABD'ye füze programı yanıtı