• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

12 Haziran 2020, Cuma 20:34
12 Haziran 2020, Cuma 20:34
İmamoğlu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

Ekrem İmamoğlu, hayata geçirecekleri yeni taksi modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni model ile birlikte İBB, 5 bin taksiyi kiraya verecek. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt kentteki taksi sayısının yeterli olduğunu ifade etti. Taksici esnafı da kararı desteklemediklerini belirtti.

'GERÇEKTEN ÜZÜLDÜK, HABERİMİZ YOKTU'

Yeni taksi modeli kararıyla ilgili daha önceden bilgilendirilmediklerini ifade eden Veli Yurt, 'Gerçekten üzüldük. Çünkü haberimiz yoktu. Açıklamayı taksici esnafı üzüntüyle karşıladı. Çünkü yaşanan pandemi sürecinden dolayı esnafımız zaten evine zor ekmek götürüyor. Kaldı ki bu durumda taksi duraklarımızın önünde görebilirsiniz. Şu an esnafımız iş sıkıntısı yaşıyor. Bu süreçte böyle bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Olmamalıydı. Bizim esnafımız bir bedel ödedi ve bu plakaları aldı. Son olarak bu sayı 1990'da artırıldı. Ama maalesef İstanbul'da en büyük sorun trafik. Trafik çözülse bizim İstanbul'da taksi sayımız yeterlidir' diye konuştu.

'ESNAFIMIZIN TANSİYONU ŞU AN YÜKSELMİŞ DURUMDA'

Veli Yurt, 'Kesinlikler haberimiz yoktu. İstanbul'da bütün esnafımızın tansiyonu şu an yükselmiş durumda. Buradaki sıkıntı İstanbul'daki taksi sayısı değil. Önce trafik çözülmeli sonrasında taksi sayısı düzenlenmeli. İstanbul'da 17 bin 385 taksi var. Bir de mahalle korsanları var. Mahalle korsanlarının çözülmesi gerekiyor. Bir dönem taksimetre yoktu. Bir liste verilirdi. Liste fiyatı üzerinden taşımacılık yapılırdı. Şimdi mahalle korsanları bu şekilde hizmet veriyor. Önce bunlar çözülmeli. Bunlar çözülmedikten sonra taksi sayısının yeterli olup olmadığına şu an için karar verilmemeli. Kiralık plaka olayı kanunen geçerliliği olmayan bir düzenlemedir. Esnaf arasında alınıp veriliyor ama bunun kanun tarafı yok. Önce bunun kanun çerçevesinde oluşması gerekiyor. Plaka sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz' ' ifadelerini kullandı.

'ŞU AN 18 BİN TAKSİYLE İŞ YAPAMIYORUZ'

Taksicilik yapan Kenan Ertuğrul ise, 'Şu an da bile 18 bin taksiyle iş yapamıyoruz. Bir dönem tek ve çift plaka uygulaması başlatıldı. Biraz iş yapmaya başlamıştık. 5 bin taksi fazla. Başka bir plan varsa faydalı olabilir ama zannetmiyorum' şeklinde konuştu.

Taksici İsmail Kumandanveren, 'Bizi etkiler, şu an zaten işimiz yok. Biz akşama kadar oturuyoruz. Bütün taksiler burada. Bir saattir 10, 15 taksi duruyor. Taksi yeterli' ifadelerini kullandı.

'MEVCUT 18 BİN TAKSİ VAR YETERLİDİR'

Taksici Adem Ekinci de, 'Şu an taksi sayısı yeterli. Belli saatlerde olmuyor. İsterse 5 bin değil, 10 bin tane plaka çıkarsa belirli saatlerde zaten bulunmuyor. Sabah ve akşam 10 bin tane araba çıksın yine araba yok. Her tarafta araba var. Şu an mevcut 18 bin taksi var yeterlidir. Belli saatlerde olmuyor evet ama sonra sabah iş bitiyor arabalar duraklarda bekliyor' diye konuştu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Altın yeni haftaya sert düşüşle başladı

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr, çığ ve buzlanma riski uyarısı

Rehber Mücteba Hamaney ve İran'ın yeni direniş dönemi

Kassam Tugayları'ndan Hizbullah'ın operasyonlarına destek: Kahramanca direniş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde savaş ve ekonomi var

Hizbullah: Siyonist rejimin 15 helikopterle yaptığı indirme girişimi püskürtüldü

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırısında 3 şehit

İran'ın Körfez ülkelerindeki ABD üslerine misillemeleri sürüyor

Muğla’da arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Elazığ'da trafikte makas atan sürücüye 90 bin TL ceza

Ümraniye TEM Otoyolu’nda hafif ticari araç yangını

İran İslam Cumhuriyeti yeni liderini seçti

Niğde’de yaban keçisi avlayan kişiye 984 bin lira ceza

Kenya’da sel felaketi. Can kaybı 42’ye yükseldi

Afyonkarahisar'da tır ile minibüsün çarpıştı kazada 11 yaralı

İran ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları görüştü

Macron ile Pezeşkiyan telefonda görüştü

İzmir’de Hür Gençlik’ten iftar programı

Orta Doğu'da devam eden riskler nedeniyle uçuş iptalleri uzatıldı

Muş Umut Kervanı Ramazan ayında da yardım faaliyetlerine devam ediyor

Siirt’te ABD ve siyonist işgal rejiminin İran’a yönelik saldırılarına sert tepki

Erakçi'den BM Güvenlik Konseyine mektup: Saldırılar ABD-israilin çaresizliğini işaretidir

Bozüyük Umut Kervanı 60 yetimi giydirdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Konya’da işadamlarıyla buluştu

Kongo'da maden sahasında göçük: 55 ölü

Pakistanlı âlim Usmani: İran'ın hedef alınması Şiiliğinden değil; İslam dünyasındaki önemindendir

Irak'ın petrol üretimi yüzde 60 düştü

Ordu'da eğitime kar engeli

Türkiye, KKTC'ye 6 adet F-16 konuşlandıracak

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı Ağrı'da iftar programına katıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın yeni haftaya sert düşüşle başladı

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr, çığ ve buzlanma riski uyarısı

Rehber Mücteba Hamaney ve İran'ın yeni direniş dönemi

Kassam Tugayları'ndan Hizbullah'ın operasyonlarına destek: Kahramanca direniş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde savaş ve ekonomi var

Hizbullah: Siyonist rejimin 15 helikopterle yaptığı indirme girişimi püskürtüldü

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırısında 3 şehit