• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,28% 0,06
  • EURO

    50,80% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6715,33% 1,48
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

12 Haziran 2020, Cuma 20:34
12 Haziran 2020, Cuma 20:34
İmamoğlu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

Ekrem İmamoğlu, hayata geçirecekleri yeni taksi modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni model ile birlikte İBB, 5 bin taksiyi kiraya verecek. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt kentteki taksi sayısının yeterli olduğunu ifade etti. Taksici esnafı da kararı desteklemediklerini belirtti.

'GERÇEKTEN ÜZÜLDÜK, HABERİMİZ YOKTU'

Yeni taksi modeli kararıyla ilgili daha önceden bilgilendirilmediklerini ifade eden Veli Yurt, 'Gerçekten üzüldük. Çünkü haberimiz yoktu. Açıklamayı taksici esnafı üzüntüyle karşıladı. Çünkü yaşanan pandemi sürecinden dolayı esnafımız zaten evine zor ekmek götürüyor. Kaldı ki bu durumda taksi duraklarımızın önünde görebilirsiniz. Şu an esnafımız iş sıkıntısı yaşıyor. Bu süreçte böyle bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Olmamalıydı. Bizim esnafımız bir bedel ödedi ve bu plakaları aldı. Son olarak bu sayı 1990'da artırıldı. Ama maalesef İstanbul'da en büyük sorun trafik. Trafik çözülse bizim İstanbul'da taksi sayımız yeterlidir' diye konuştu.

'ESNAFIMIZIN TANSİYONU ŞU AN YÜKSELMİŞ DURUMDA'

Veli Yurt, 'Kesinlikler haberimiz yoktu. İstanbul'da bütün esnafımızın tansiyonu şu an yükselmiş durumda. Buradaki sıkıntı İstanbul'daki taksi sayısı değil. Önce trafik çözülmeli sonrasında taksi sayısı düzenlenmeli. İstanbul'da 17 bin 385 taksi var. Bir de mahalle korsanları var. Mahalle korsanlarının çözülmesi gerekiyor. Bir dönem taksimetre yoktu. Bir liste verilirdi. Liste fiyatı üzerinden taşımacılık yapılırdı. Şimdi mahalle korsanları bu şekilde hizmet veriyor. Önce bunlar çözülmeli. Bunlar çözülmedikten sonra taksi sayısının yeterli olup olmadığına şu an için karar verilmemeli. Kiralık plaka olayı kanunen geçerliliği olmayan bir düzenlemedir. Esnaf arasında alınıp veriliyor ama bunun kanun tarafı yok. Önce bunun kanun çerçevesinde oluşması gerekiyor. Plaka sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz' ' ifadelerini kullandı.

'ŞU AN 18 BİN TAKSİYLE İŞ YAPAMIYORUZ'

Taksicilik yapan Kenan Ertuğrul ise, 'Şu an da bile 18 bin taksiyle iş yapamıyoruz. Bir dönem tek ve çift plaka uygulaması başlatıldı. Biraz iş yapmaya başlamıştık. 5 bin taksi fazla. Başka bir plan varsa faydalı olabilir ama zannetmiyorum' şeklinde konuştu.

Taksici İsmail Kumandanveren, 'Bizi etkiler, şu an zaten işimiz yok. Biz akşama kadar oturuyoruz. Bütün taksiler burada. Bir saattir 10, 15 taksi duruyor. Taksi yeterli' ifadelerini kullandı.

'MEVCUT 18 BİN TAKSİ VAR YETERLİDİR'

Taksici Adem Ekinci de, 'Şu an taksi sayısı yeterli. Belli saatlerde olmuyor. İsterse 5 bin değil, 10 bin tane plaka çıkarsa belirli saatlerde zaten bulunmuyor. Sabah ve akşam 10 bin tane araba çıksın yine araba yok. Her tarafta araba var. Şu an mevcut 18 bin taksi var yeterlidir. Belli saatlerde olmuyor evet ama sonra sabah iş bitiyor arabalar duraklarda bekliyor' diye konuştu.

Meteoroloji'den yağmur, kar ve fırtına uyarısı

ABD, Karayipler'de yedinci petrol tankerine el koydu

Şam'dan PKK/SDG'ye süre: Haseke'nin devlete entegrasyonu için son 4 gün

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü: Bölgesel gündem ve Gazze barış çabaları masada

Uluslararası boykot kıskacı: Siyonist rejimin tarım ihracatı çöküşün eşiğinde

Trump'tan Hollywood tadında tehdit: İran'ın tamamını haritadan silerim

Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: Siyonist rejimden 1300 ihlal

Antalya’da drift atan sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu

Nevşehir'de trafik kazası: 4 yaralı

Tunus'ta şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Nijerya'da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü, 7 yaralı

Katar ile Moritanya askeri mutabakat zaptı imzaladı

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’nun 6’ncı toplantısı gerçekleştirildi

Irak Başbakanı Sudani ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara görüştü

Manisa'da uyuşturucu hap operasyonu: 1 tutuklama

Ticaret Bakanı Bolat ve KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman bir araya geldi

Malatya'da işçilerin kaldığı prefabrik yapıda yangın

Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi tırmanıyor

Japonya’dan nükleere dönüş kararı

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

ABD İç Güvenlik Bakanı: Minneapolis'te 10 binden fazla düzensiz göçmen gözaltına alındı

TBMM Başkanı Kurtulmuş Kartalkaya yangını araştırma komisyonunu kabul etti

ABD uçakları Grönland'a konuşlandırılacak

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Bakan Güler ABD’li mevkidaşı Hegseth ile telefonda görüştü

Sason’da kar engeli aşıldı, hasta vatandaş kurtarıldı

Batman'da ev yangınında maddi hasar oluştu

Mardin’de sınır hattında meydana gelen olaylara soruşturma: 35 tutuklu, 77 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den yağmur, kar ve fırtına uyarısı

ABD, Karayipler'de yedinci petrol tankerine el koydu

Şam'dan PKK/SDG'ye süre: Haseke'nin devlete entegrasyonu için son 4 gün

Erdoğan ile Trump telefonda görüştü: Bölgesel gündem ve Gazze barış çabaları masada

Uluslararası boykot kıskacı: Siyonist rejimin tarım ihracatı çöküşün eşiğinde

Trump'tan Hollywood tadında tehdit: İran'ın tamamını haritadan silerim

Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: Siyonist rejimden 1300 ihlal