• BIST 100

    16733,28%0,22
  • DOLAR

    43,87% 0,04
  • EURO

    51,91% 0,18
  • GRAM ALTIN

    7306,08% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11830,46% -0,11

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

12 Haziran 2020, Cuma 20:34
12 Haziran 2020, Cuma 20:34
İmamoğlu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

Ekrem İmamoğlu, hayata geçirecekleri yeni taksi modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni model ile birlikte İBB, 5 bin taksiyi kiraya verecek. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt kentteki taksi sayısının yeterli olduğunu ifade etti. Taksici esnafı da kararı desteklemediklerini belirtti.

'GERÇEKTEN ÜZÜLDÜK, HABERİMİZ YOKTU'

Yeni taksi modeli kararıyla ilgili daha önceden bilgilendirilmediklerini ifade eden Veli Yurt, 'Gerçekten üzüldük. Çünkü haberimiz yoktu. Açıklamayı taksici esnafı üzüntüyle karşıladı. Çünkü yaşanan pandemi sürecinden dolayı esnafımız zaten evine zor ekmek götürüyor. Kaldı ki bu durumda taksi duraklarımızın önünde görebilirsiniz. Şu an esnafımız iş sıkıntısı yaşıyor. Bu süreçte böyle bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Olmamalıydı. Bizim esnafımız bir bedel ödedi ve bu plakaları aldı. Son olarak bu sayı 1990'da artırıldı. Ama maalesef İstanbul'da en büyük sorun trafik. Trafik çözülse bizim İstanbul'da taksi sayımız yeterlidir' diye konuştu.

'ESNAFIMIZIN TANSİYONU ŞU AN YÜKSELMİŞ DURUMDA'

Veli Yurt, 'Kesinlikler haberimiz yoktu. İstanbul'da bütün esnafımızın tansiyonu şu an yükselmiş durumda. Buradaki sıkıntı İstanbul'daki taksi sayısı değil. Önce trafik çözülmeli sonrasında taksi sayısı düzenlenmeli. İstanbul'da 17 bin 385 taksi var. Bir de mahalle korsanları var. Mahalle korsanlarının çözülmesi gerekiyor. Bir dönem taksimetre yoktu. Bir liste verilirdi. Liste fiyatı üzerinden taşımacılık yapılırdı. Şimdi mahalle korsanları bu şekilde hizmet veriyor. Önce bunlar çözülmeli. Bunlar çözülmedikten sonra taksi sayısının yeterli olup olmadığına şu an için karar verilmemeli. Kiralık plaka olayı kanunen geçerliliği olmayan bir düzenlemedir. Esnaf arasında alınıp veriliyor ama bunun kanun tarafı yok. Önce bunun kanun çerçevesinde oluşması gerekiyor. Plaka sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz' ' ifadelerini kullandı.

'ŞU AN 18 BİN TAKSİYLE İŞ YAPAMIYORUZ'

Taksicilik yapan Kenan Ertuğrul ise, 'Şu an da bile 18 bin taksiyle iş yapamıyoruz. Bir dönem tek ve çift plaka uygulaması başlatıldı. Biraz iş yapmaya başlamıştık. 5 bin taksi fazla. Başka bir plan varsa faydalı olabilir ama zannetmiyorum' şeklinde konuştu.

Taksici İsmail Kumandanveren, 'Bizi etkiler, şu an zaten işimiz yok. Biz akşama kadar oturuyoruz. Bütün taksiler burada. Bir saattir 10, 15 taksi duruyor. Taksi yeterli' ifadelerini kullandı.

'MEVCUT 18 BİN TAKSİ VAR YETERLİDİR'

Taksici Adem Ekinci de, 'Şu an taksi sayısı yeterli. Belli saatlerde olmuyor. İsterse 5 bin değil, 10 bin tane plaka çıkarsa belirli saatlerde zaten bulunmuyor. Sabah ve akşam 10 bin tane araba çıksın yine araba yok. Her tarafta araba var. Şu an mevcut 18 bin taksi var yeterlidir. Belli saatlerde olmuyor evet ama sonra sabah iş bitiyor arabalar duraklarda bekliyor' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Konya’da hafızlık öğrencilerine eğitim desteği başvuruları başladı

Konya’da sahte altın operasyonu

Sanchez’den ölümcül kalp rahatsızlığı iddialarına doğrudan yanıt

Sera organize tarım bölgesi projesi için enerji modelleri masaya yatırıldı

Japonya, geçtiğimiz yıl çocuk istismarı vakalarında rekor kırdı

Meteoroloji’den yoğun kar uyarısı

Umman: İran ve ABD heyetleri görüşmelerde benzeri görülmemiş bir açıklık sergiledi

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nden 8. sınıf ders kitabına sansür ve toplatma kararı

DMM: Pilotun cenazesine ilişkin iddialar asılsız

Nvidia’dan 215,9 milyar dolarlık gelir rekoru ve yapay zeka entegreli çipler

Müftü Bekiroğlu: Ramazan, takvaya ulaşma ve kötü alışkanlıkları terk etmek için fırsattır

Uludağ’da su kaynakları donunca sincaplar susuzluğunu karla gideriyor

Gazze Şeridi'nde işgalin yaraladığı bir adam şehit oldu

İran-ABD heyetleri, üçüncü tur dolaylı görüşmeler için Cenevre’de

Gaziantep'te öğretmene saldırı iddiası basın açıklamasıyla kınandı

Uzman Diyetisyen Ertaş: Oruç vücudu yeniliyor

Malatya'da 109 mahalle yolunda karla mücadele çalışması sürüyor

Bakan Işıkhan: Engelli ve eski hükümlü istihdamına 232 milyon lira hibe desteği

Öğrencilerden Ramazana özel anlamlı video çalışması

28 Şubat mağduru Bedir: Karanlık zihniyet hep vardı ve hep var olacak

Diyarbakır’da kayıp engelli adam için arama çalışmaları 19’uncu gününde

Batman'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Kongresi Ankara’da düzenlenecek

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu öncesi kritik görüşme

Okullarda Ramazan bereketi: Öğrenciler mukabelede buluştu

Otomobil lokanta duvarına çarptı: 5 Yaralı

Düzce’de 90 sürücüye trafik cezası

HAKSİAD'dan esnafa çağrı: Ramazan'ı hem halkımıza hem çalışanımıza hissettirelim

Batman'da devlet hastanesinde bir ilk yaşandı

Adana merkezli 11 ilde bilişim dolandırıcılığı operasyonu: 19 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da hafızlık öğrencilerine eğitim desteği başvuruları başladı

Konya’da sahte altın operasyonu

Sanchez’den ölümcül kalp rahatsızlığı iddialarına doğrudan yanıt

Sera organize tarım bölgesi projesi için enerji modelleri masaya yatırıldı

Japonya, geçtiğimiz yıl çocuk istismarı vakalarında rekor kırdı

Meteoroloji’den yoğun kar uyarısı

Umman: İran ve ABD heyetleri görüşmelerde benzeri görülmemiş bir açıklık sergiledi