• BIST 100

    16818,24%0,34
  • DOLAR

    43,95% 0,17
  • EURO

    51,88% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7314,42% -0,23
  • Ç. ALTIN

    11816,39% 0,06

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

12 Haziran 2020, Cuma 20:34
12 Haziran 2020, Cuma 20:34
İmamoğlu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İmamoğlu'nun taksi açıklamasına tepki

Ekrem İmamoğlu, hayata geçirecekleri yeni taksi modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni model ile birlikte İBB, 5 bin taksiyi kiraya verecek. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Veli Yurt kentteki taksi sayısının yeterli olduğunu ifade etti. Taksici esnafı da kararı desteklemediklerini belirtti.

'GERÇEKTEN ÜZÜLDÜK, HABERİMİZ YOKTU'

Yeni taksi modeli kararıyla ilgili daha önceden bilgilendirilmediklerini ifade eden Veli Yurt, 'Gerçekten üzüldük. Çünkü haberimiz yoktu. Açıklamayı taksici esnafı üzüntüyle karşıladı. Çünkü yaşanan pandemi sürecinden dolayı esnafımız zaten evine zor ekmek götürüyor. Kaldı ki bu durumda taksi duraklarımızın önünde görebilirsiniz. Şu an esnafımız iş sıkıntısı yaşıyor. Bu süreçte böyle bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Olmamalıydı. Bizim esnafımız bir bedel ödedi ve bu plakaları aldı. Son olarak bu sayı 1990'da artırıldı. Ama maalesef İstanbul'da en büyük sorun trafik. Trafik çözülse bizim İstanbul'da taksi sayımız yeterlidir' diye konuştu.

'ESNAFIMIZIN TANSİYONU ŞU AN YÜKSELMİŞ DURUMDA'

Veli Yurt, 'Kesinlikler haberimiz yoktu. İstanbul'da bütün esnafımızın tansiyonu şu an yükselmiş durumda. Buradaki sıkıntı İstanbul'daki taksi sayısı değil. Önce trafik çözülmeli sonrasında taksi sayısı düzenlenmeli. İstanbul'da 17 bin 385 taksi var. Bir de mahalle korsanları var. Mahalle korsanlarının çözülmesi gerekiyor. Bir dönem taksimetre yoktu. Bir liste verilirdi. Liste fiyatı üzerinden taşımacılık yapılırdı. Şimdi mahalle korsanları bu şekilde hizmet veriyor. Önce bunlar çözülmeli. Bunlar çözülmedikten sonra taksi sayısının yeterli olup olmadığına şu an için karar verilmemeli. Kiralık plaka olayı kanunen geçerliliği olmayan bir düzenlemedir. Esnaf arasında alınıp veriliyor ama bunun kanun tarafı yok. Önce bunun kanun çerçevesinde oluşması gerekiyor. Plaka sayısının artırılmasını doğru bulmuyoruz' ' ifadelerini kullandı.

'ŞU AN 18 BİN TAKSİYLE İŞ YAPAMIYORUZ'

Taksicilik yapan Kenan Ertuğrul ise, 'Şu an da bile 18 bin taksiyle iş yapamıyoruz. Bir dönem tek ve çift plaka uygulaması başlatıldı. Biraz iş yapmaya başlamıştık. 5 bin taksi fazla. Başka bir plan varsa faydalı olabilir ama zannetmiyorum' şeklinde konuştu.

Taksici İsmail Kumandanveren, 'Bizi etkiler, şu an zaten işimiz yok. Biz akşama kadar oturuyoruz. Bütün taksiler burada. Bir saattir 10, 15 taksi duruyor. Taksi yeterli' ifadelerini kullandı.

'MEVCUT 18 BİN TAKSİ VAR YETERLİDİR'

Taksici Adem Ekinci de, 'Şu an taksi sayısı yeterli. Belli saatlerde olmuyor. İsterse 5 bin değil, 10 bin tane plaka çıkarsa belirli saatlerde zaten bulunmuyor. Sabah ve akşam 10 bin tane araba çıksın yine araba yok. Her tarafta araba var. Şu an mevcut 18 bin taksi var yeterlidir. Belli saatlerde olmuyor evet ama sonra sabah iş bitiyor arabalar duraklarda bekliyor' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Mukabeleye büyük bir iştiyak var

Teravih namazına camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar sunuluyor

Afganistan'dan Pakistan'la yaşanan olaylara ilişkin açıklama: Sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları: Mahremiyet talebini cinsiyetçilik diye yaftalamak çarpıtmadır

İzmir Umut Kervanı, onlarca aileye Ramazan kolisi ulaştırdı

Ortadoğu’da zorunlu personel harici büyükelçilikler boşaltılıyor

Çin, İran’daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bedelli askerlikte kışla zorunluluğu olmamalı

Artvin'de trafik kazası: 2 ölü 1 yaralı

İzmir’de özelleştirme kapsamındaki taşınmazlar için yeni imar adımı

HAKSİAD Mersin şubesi üyeleriyle İftar sofrasında buluştu

Vefa ekipleri Ramazan ayında da yaşlı ve engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor

Bingöl’de aranan 10 kişi yakalandı

Yeşilay Haftası “Sen de Yeşilaycısın” çağrısıyla başladı

İzmir’de 145 bin metrekarelik alan orman sınırından çıkarıldı

Bingöl’e 33 yeni hekim atandı

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ceviz üreticilerine aşı kalemi uyarısı

Akdeniz’de fırtına ve zirai don alarmı

Yalova’da abartı egzoz kullanan sürücülere cezai işlem

Karlıova’da 35 köy yolu ulaşıma kapandı

Siirt’te hasta almaya giden ambulans kar nedeniyle yolda mahsur kaldı

190 Fetva Hattı Ramazan boyunca günde 20 bine yakın soruyu cevaplıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam artışını desteklemeye kararlıyız

Bingöl Umut Kervanı’ndan Ramazan dolayısıyla yardım çağrısı

Diyarbakırlı öğrencilerden Gazze için anlamlı yardım

Eğitimci Taş: Ramazan ayını ibadet ve arınma fırsatına dönüştürelim

Kulp'ta şubat ayının son günlerinde kar yağışı etkili oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit mahalle sakinleriyle bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Mukabeleye büyük bir iştiyak var

Teravih namazına camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar sunuluyor

Afganistan'dan Pakistan'la yaşanan olaylara ilişkin açıklama: Sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları: Mahremiyet talebini cinsiyetçilik diye yaftalamak çarpıtmadır

İzmir Umut Kervanı, onlarca aileye Ramazan kolisi ulaştırdı