• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

İnsansız Hava Araçları Gaziantep semalarında yarıştı

20 Eylül 2020, Pazar 10:19
20 Eylül 2020, Pazar 10:19
İnsansız Hava Araçları Gaziantep semalarında yarıştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İnsansız Hava Araçları Gaziantep semalarında yarıştı

Gençlerin insansız hava araçları (İHA) konusundaki farkındalığını artırmak ve teknik deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma heyecanlı anlara sahne oluyor. 

Gaziantep Alleben Göleti’nde yapılan yarışmada genç yetenekler geliştirdikleri insansız hava araçları ile geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor. Gaziantep Valisi Sn. Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & Teknofest İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı & Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Haluk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet Yozgatlıgil yarış için hazırlanan tüm takımları ziyaret ederek gençlerimizin insansız hava aracı yarışmasındaki heyecanına ortak oldular.

TEKNOFEST 2020 Gaziantep kapsamında gerçekleştirilen İHA Yarışması, İHA konusundaki farkındalığı artırarak katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmak amacıyla Uluslararası ve Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması olmak üzere döner kanat ve sabit kanat kategorilerinde gerçekleştiriliyor. Liselerarası İHA Yarışmasına başvuru yapan 291 takım arasından 79’u başarılı bulunarak lise kategorisinde yarışmalara katılmaya hak kazandı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası İHA Yarışmasına ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya yurtdışından 12, yurtiçinden 324 olmak üzere toplamda 336 takım başvuruda bulundu. Uluslararası kategoride başarılı bulunan 115 takım yarışmalara katılmaya hak kazandı. 

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 21 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenliyor.

Teknoloji yarışmalarına pandemiye rağmen bu yıl ise toplam 20.197 takım başvuru yaparak yeni bir rekor kırdı. 

#MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçiye kapalı olarak gerçekleştirilecektir. TEKNOFEST 2020’yi sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edebilirsiniz.

Kamyonet ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti

Yunanistan'da çiftçilerin protestosuna polis müdahalesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Kalp krizine artık herkes ilk müdahaleyi yapabilecek

Mardin’de motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

Cizre’de define arayan şahıs ölü bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den, Cizre Barajı'yla ilgili Meclis'e soru önergesi

Adana'da kasım ayında 10 bin 837 trafik kuralı ihlali yapıldı

Kızıltepe STK Platformu: İlçenin geleceğini, samimi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla yeniden inşa edelim

Söz ve Kalem "Seslerin Ötesinde, Anlamın İzinde" dosyasıyla çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kamyonet ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Tokat'ta sanal dünyaya "mola", sokağa "merhaba" projesi hayata geçirildi

Diyarbakır’da ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlar yerinde incelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile görüştü

Murat Nehri'nde 60 kilogramlık turna balığı yakalandı

Rusya, Portekiz, Kanada ve Fransa ile savunma anlaşmalarını feshetti