• BIST 100

    16255,22%1,84
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    52,05% -0,37
  • GRAM ALTIN

    7347,62% 1,72
  • Ç. ALTIN

    12147,44% 3,94

İş adamları derneklerinden

06 Ekim 2020, Salı 16:37
06 Ekim 2020, Salı 16:37
İş adamları derneklerinden
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İş adamları derneklerinden

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Azerbaycan İş Konseyi, Ekonomi ve Ticaret Derneği (ETD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD) Azerbaycan şubesi, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ve Dünya Türkiyat Konseyi Derneği tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Yusifov, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askeri birliklerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

“Saldırılar sonucunda şehit düşen merhum aziz şehitlerimizi saygı ile anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullanan Yusifov, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını ve vatanını korumak amacıyla verdiği çaba karşısında tüm güç ve imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında olduklarını dile getirdi.

Yusifov, “Ermenistan, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve çevresindeki topraklarını yıllardan beri işgal etmekte ve var olan çatışmaya yeni boyutlar eklemekte ise de bu alçak saldırılar başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ermenistan hatalı bir yoldadır.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR EKONOMİK İLİŞKİ VAR'

Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu hain saldırıları karşısında, Azerbaycan devletinin ve Azerbaycan ordusunun alacağı her kararın arkasında olduklarını belirten Yusifov, şunları kaydetti:

“Bölgede insani dramlara mani olmak için işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın öz yurdu olan topraklarından kayıtsız ve şartsız derhal çekilmesi gerektiğini bildiririz. Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın verdiği kararlara saygı duymalı ve derhal uygulamalıdır. Bu anlamda Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından, uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak Yukarı Karabağ bölgesine yapılan alçak işgal ve saldırıları şiddetle kınadığımızı bildirir; bundan sonra da toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecek olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

DEİK Türkiye Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat da Türkiye Azerbaycan İş Konseyi olarak 1993 yılından bu yana Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin genişlemesi ve daha da güçlenmesi için çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Bu süre boyunca Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’si işgal halindeydi. Bu 30 yıldır süren bir durumdu. Bu durumun bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasında çok güçlü bir ekonomik ilişki var. Karşılıklı yatırımlar devam ediyor.” dedi.

MÜSİAD Azerbaycan şubesi Başkanı Abdurrahman Uzun ise Azerbaycan’da MÜSİAD üyesi iş adamlarının cephe bölgesine kadar gidip, oradaki vatandaşlarla iletişim ve ilişki halinde olduklarını ifade etti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

İstanbul’daki narkotik operasyonlarında 37 kişi tutuklandı

Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Eğitimci Haras: Yapay zekâ kullanılmalı ama verileri mutlak doğru kabul edilmemeli

İçişleri Bakanlığı’ndan "sarı" kodlu hava uyarısı

Malatya semt pazarlarında ölçü ve tartı denetimi

Malatya Valiliğinden Yeşilyurt Sanayi Sitesi uyarısı: Kurallara aykırı kiralamaya iptal

Gaziantep'te marketlere yönelik gıda denetimi yapıldı

Malatya Doğanşehir'de kar yağışı, konteyner kentte yaşamı zorlaştırdı

Pedodonti Uzmanı Dr. Coşkun: Tatil, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için fırsattır

Batman'da "Beslenme Çantam" projesi hayata geçiyor

Malatya'da 86 sikke ile tarihi eserler ele geçirildi

Batman Havalimanı 60 sağlık uçuşuna ev sahipliği yaptı

Altın fiyatlarındaki yükseliş evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

Hindistan’da küçük uçak düştü: 5 ölü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Amacımız, çocukların ana dillerini öğrenmelerine katkı sağlamaktır

Şanlıurfa’ya yağmur ve kar geliyor

Malatya'da TOKİ çalışanı darp edildiği iddiasıyla çatıya çıkarak yardım istedi

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor

Gaziantep'te giydiği kıyafetle kendini jandarma olarak tanıtan şahıs yakalandı

Op. Dr. Yıldırım: 9 yaşından sonra hiçbir tedavi çocuğun görmesini geri getiremez

Diyarbakır ve Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 445 şüpheli yakalandı

2026-TUS ve STS başvuruları başladı

Mardin Yeşilay Şube Başkanı Akdağ: Bütün konularda aile çok kritik bir rol oynamaktadır

Batman'da kuyumcu dolandırıcılığı: 1,2 milyon TL'lik altın ele geçirildi

Binlerce aileye yardım ulaştıran Umut Kervanı'ndan Suriye'ye yardım çağrısı

Diyarbakır enerjinin merkezi oluyor

Erken teşhis diş kaybını önlüyor

Van merkezli 3 ilde rüşvet operasyonu: 7 gözaltı

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 kişi Türkiye’ye iade edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

İstanbul’daki narkotik operasyonlarında 37 kişi tutuklandı

Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Eğitimci Haras: Yapay zekâ kullanılmalı ama verileri mutlak doğru kabul edilmemeli

İçişleri Bakanlığı’ndan "sarı" kodlu hava uyarısı

Malatya semt pazarlarında ölçü ve tartı denetimi

Malatya Valiliğinden Yeşilyurt Sanayi Sitesi uyarısı: Kurallara aykırı kiralamaya iptal