• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,65% 0,17
  • EURO

    52,17% -0,51
  • GRAM ALTIN

    6690,39% -1,78
  • Ç. ALTIN

    10958,40% 0,00

İş adamları derneklerinden

06 Ekim 2020, Salı 16:37
06 Ekim 2020, Salı 16:37
İş adamları derneklerinden
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İş adamları derneklerinden

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Azerbaycan İş Konseyi, Ekonomi ve Ticaret Derneği (ETD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD) Azerbaycan şubesi, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ve Dünya Türkiyat Konseyi Derneği tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Yusifov, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askeri birliklerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

“Saldırılar sonucunda şehit düşen merhum aziz şehitlerimizi saygı ile anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullanan Yusifov, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını ve vatanını korumak amacıyla verdiği çaba karşısında tüm güç ve imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında olduklarını dile getirdi.

Yusifov, “Ermenistan, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve çevresindeki topraklarını yıllardan beri işgal etmekte ve var olan çatışmaya yeni boyutlar eklemekte ise de bu alçak saldırılar başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ermenistan hatalı bir yoldadır.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR EKONOMİK İLİŞKİ VAR'

Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu hain saldırıları karşısında, Azerbaycan devletinin ve Azerbaycan ordusunun alacağı her kararın arkasında olduklarını belirten Yusifov, şunları kaydetti:

“Bölgede insani dramlara mani olmak için işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın öz yurdu olan topraklarından kayıtsız ve şartsız derhal çekilmesi gerektiğini bildiririz. Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın verdiği kararlara saygı duymalı ve derhal uygulamalıdır. Bu anlamda Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından, uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak Yukarı Karabağ bölgesine yapılan alçak işgal ve saldırıları şiddetle kınadığımızı bildirir; bundan sonra da toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecek olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

DEİK Türkiye Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat da Türkiye Azerbaycan İş Konseyi olarak 1993 yılından bu yana Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin genişlemesi ve daha da güçlenmesi için çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Bu süre boyunca Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’si işgal halindeydi. Bu 30 yıldır süren bir durumdu. Bu durumun bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasında çok güçlü bir ekonomik ilişki var. Karşılıklı yatırımlar devam ediyor.” dedi.

MÜSİAD Azerbaycan şubesi Başkanı Abdurrahman Uzun ise Azerbaycan’da MÜSİAD üyesi iş adamlarının cephe bölgesine kadar gidip, oradaki vatandaşlarla iletişim ve ilişki halinde olduklarını ifade etti.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır

Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu

Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek

Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi

Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Elazığ'da inşaatta iskele çöktü: 4 işçi yaralandı

Netanyahu Mossad başkanını değiştirdi

Macaristan'da genel seçimi Magyar önde götürüyor

Van'da kafes avcılığı yapan kişiye 86 bin lira ceza kesildi

Trump'ın tehdidine Kalibaf'tan yanıt: Savaşırsanız, savaşırız

Batman’da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Müzakerelerden sonuç çıkmadı: Gözler Hürmüz Boğazı'nda

CHP Ankara İl Başkanı Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Vahdet ve Kurtuluş Önderimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)

Nijerya'da pazar yerine hava saldırısı: 56 ölü, 14 yaralı

TŞOF heyetinin ziyaretinde trafik güvenliği ve APP plakalar ele alındı

Batman'da on binlerin katıldığı Mevlid-i Nebi programı için teşekkür mesajı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Lufthansa'da yeni grev dalgası: Yüzlerce uçuş iptal

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti

Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır

Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor

HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede

İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor

Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği

Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır

Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu

Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek

Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi

Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı