• BIST 100

    10795,91%0,63
  • DOLAR

    42,35% 0,06
  • EURO

    49,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5570,16% 0,58
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,00

İş adamları derneklerinden

06 Ekim 2020, Salı 16:37
06 Ekim 2020, Salı 16:37
İş adamları derneklerinden
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İş adamları derneklerinden

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Azerbaycan İş Konseyi, Ekonomi ve Ticaret Derneği (ETD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD) Azerbaycan şubesi, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ve Dünya Türkiyat Konseyi Derneği tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Yusifov, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askeri birliklerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

“Saldırılar sonucunda şehit düşen merhum aziz şehitlerimizi saygı ile anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullanan Yusifov, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını ve vatanını korumak amacıyla verdiği çaba karşısında tüm güç ve imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında olduklarını dile getirdi.

Yusifov, “Ermenistan, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve çevresindeki topraklarını yıllardan beri işgal etmekte ve var olan çatışmaya yeni boyutlar eklemekte ise de bu alçak saldırılar başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ermenistan hatalı bir yoldadır.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR EKONOMİK İLİŞKİ VAR'

Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu hain saldırıları karşısında, Azerbaycan devletinin ve Azerbaycan ordusunun alacağı her kararın arkasında olduklarını belirten Yusifov, şunları kaydetti:

“Bölgede insani dramlara mani olmak için işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın öz yurdu olan topraklarından kayıtsız ve şartsız derhal çekilmesi gerektiğini bildiririz. Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın verdiği kararlara saygı duymalı ve derhal uygulamalıdır. Bu anlamda Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından, uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak Yukarı Karabağ bölgesine yapılan alçak işgal ve saldırıları şiddetle kınadığımızı bildirir; bundan sonra da toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecek olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

DEİK Türkiye Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat da Türkiye Azerbaycan İş Konseyi olarak 1993 yılından bu yana Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin genişlemesi ve daha da güçlenmesi için çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Bu süre boyunca Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’si işgal halindeydi. Bu 30 yıldır süren bir durumdu. Bu durumun bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasında çok güçlü bir ekonomik ilişki var. Karşılıklı yatırımlar devam ediyor.” dedi.

MÜSİAD Azerbaycan şubesi Başkanı Abdurrahman Uzun ise Azerbaycan’da MÜSİAD üyesi iş adamlarının cephe bölgesine kadar gidip, oradaki vatandaşlarla iletişim ve ilişki halinde olduklarını ifade etti.

Borrell: Batı Şeria’daki durum kabul edilemez seviyeye ulaştı

İşgalcilerden "tarihi miras" bahanesi: Filistinlilere ait 4 bin 600 dönüm arazi gasp edilecek

Brent petrol 64,30 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da çok sayıda silah ele geçirildi: 9 gözaltı

Şanlıurfa’da önlemsiz şekilde duran kamyonet kazaya neden oldu

AB’den “Askerî Schengen” adımı: Sınır geçişi barışta 3 gün, acilde 6 saatte onaylanacak

Batman’da Sağlıkta önemli eksik: “Yanık ünitesi mutlaka kurulmalı”

Albanese: AB, Gazze'deki soykırımı görmezden geliyor

Şanlıurfa’da Dünya KOAH Günü’nde erken tanı ve korunma çağrısı

Gazze için Şanlıurfa’dan yola çıkan yardım konvoyu dualarla uğurlandı

Siyonist rejimden skandal tasarı: Filistinli mahkumlara zehirli iğneyle idam

Gazze şehitleri için Bursa'da yüzlerce fidan dikildi

MI5’ten Çin casusluğu uyarısı: İngiliz milletvekilleri LinkedIn üzerinden hedef alınıyor

Şili’de fırtınaya yakalanan 5 turist öldü

Atama ve görevden alma kararları Resmî Gazete'de

İşgal rejiminin Lübnan’ın güneyine saldırısında okul otobüsündeki öğrenciler yaralandı

Çin, Japon deniz ürünlerine ithalat yasağı getirdi

Jandarma 12 organize suç örgütüne operasyon düzenledi: 106 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Siyonist rejim cezaevlerinde kış şartları dayanılmaz seviyelere ulaştı

Macron: Cezayir'le diyalog için Tebbun ile görüşmeye hazırım

Kuzey Kürdofan'da ordu ilerledi; İngiltere Sudan için acil ateşkes çağrısı yaptı

Siyonist Yahudilerden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'ya kurban hayvanı sokmaya kalktılar

Gazze Sağlık Bakanlığı: Siyonist rejim, neslimizi yok edecek bir sağlık soykırımı yürütüyor

HAMAS'tan siyonist rejimin Lübnan saldırısına tepki: Vahşi bir katliam

İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Rusya'da iki havalimanında İHA saldırısı nedeniyle uçuşlar askıya alındı

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı: 13 şehit, çok sayıda yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Borrell: Batı Şeria’daki durum kabul edilemez seviyeye ulaştı

İşgalcilerden "tarihi miras" bahanesi: Filistinlilere ait 4 bin 600 dönüm arazi gasp edilecek

Brent petrol 64,30 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da çok sayıda silah ele geçirildi: 9 gözaltı

Şanlıurfa’da önlemsiz şekilde duran kamyonet kazaya neden oldu

AB’den “Askerî Schengen” adımı: Sınır geçişi barışta 3 gün, acilde 6 saatte onaylanacak

Batman’da Sağlıkta önemli eksik: “Yanık ünitesi mutlaka kurulmalı”