• BIST 100

    11278,00%0,35
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    49,62% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5748,84% -0,32
  • Ç. ALTIN

    9285,20% 0,05

İş adamları derneklerinden

06 Ekim 2020, Salı 16:37
06 Ekim 2020, Salı 16:37
İş adamları derneklerinden
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İş adamları derneklerinden

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Azerbaycan İş Konseyi, Ekonomi ve Ticaret Derneği (ETD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MUSİAD) Azerbaycan şubesi, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ve Dünya Türkiyat Konseyi Derneği tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Yusifov, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askeri birliklerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

“Saldırılar sonucunda şehit düşen merhum aziz şehitlerimizi saygı ile anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullanan Yusifov, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını ve vatanını korumak amacıyla verdiği çaba karşısında tüm güç ve imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında olduklarını dile getirdi.

Yusifov, “Ermenistan, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve çevresindeki topraklarını yıllardan beri işgal etmekte ve var olan çatışmaya yeni boyutlar eklemekte ise de bu alçak saldırılar başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ermenistan hatalı bir yoldadır.” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN ARASINDA ÇOK GÜÇLÜ BİR EKONOMİK İLİŞKİ VAR'

Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu hain saldırıları karşısında, Azerbaycan devletinin ve Azerbaycan ordusunun alacağı her kararın arkasında olduklarını belirten Yusifov, şunları kaydetti:

“Bölgede insani dramlara mani olmak için işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın öz yurdu olan topraklarından kayıtsız ve şartsız derhal çekilmesi gerektiğini bildiririz. Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın verdiği kararlara saygı duymalı ve derhal uygulamalıdır. Bu anlamda Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından, uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak Yukarı Karabağ bölgesine yapılan alçak işgal ve saldırıları şiddetle kınadığımızı bildirir; bundan sonra da toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecek olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

DEİK Türkiye Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat da Türkiye Azerbaycan İş Konseyi olarak 1993 yılından bu yana Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin genişlemesi ve daha da güçlenmesi için çaba içerisinde olduklarını belirterek, “Bu süre boyunca Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’si işgal halindeydi. Bu 30 yıldır süren bir durumdu. Bu durumun bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasında çok güçlü bir ekonomik ilişki var. Karşılıklı yatırımlar devam ediyor.” dedi.

MÜSİAD Azerbaycan şubesi Başkanı Abdurrahman Uzun ise Azerbaycan’da MÜSİAD üyesi iş adamlarının cephe bölgesine kadar gidip, oradaki vatandaşlarla iletişim ve ilişki halinde olduklarını ifade etti.

İzmir’de su kesintisi artık her gün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Adana'da dereye düşen 12 yaşındaki çocuk kayboldu

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı yapıldı

Kırklareli’de avlanabilir asgari boyun altında olan 3 ton istavrit yakalandı

İstanbul'da siyer yarışmasına yoğun ilgi

Battalgazi’de gençlik çalışmaları öğrencilerle istişare edildi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin yaptığı anlaşmalar hukuksuzdur

Şanlıurfa’da “O'nu Oku O'nu Yaşa” Siyer yarışmasına yoğun ilgi

Psikolog İlhan: Toplumsal gerilim artıyor çünkü yalnızlaşıyoruz

Bakan Şimşek: Emek yoğun sektörlere destek artacak

Bingöl Valisi Usta’dan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’a ziyaret gerçekleştirecek

ANFİDAP: Gazze, insan haklarının çöktüğü yer

Siirt’te güvenlik güçlerine 68 yeni araç teslim edildi

Müftü Bekiroğlu: İslam, insan haklarını 1500 yıl önce garanti altına aldı

STK'lardan ortak açıklama: İnsan haklarına ilişkin çifte standartlar sona ermeli

Batman'da internet kafeler denetlendi

Şanlıurfa’da ambulansta doğum

Siyonist zindanlarda esirler örtüsüz, ilaçsız ve ölümcül soğukla baş başa

Yetimler Vakfı'ndan yetim ailelere odun yardımı

Batman'da umre yolcularına hazırlık semineri

Kur'an kursu öğretmenlerine ilk yardım farkındalık eğitimi

Gazze Belediyesi: Bölgeye ivedilikle çadır, ekipman ve insani malzeme girişi sağlanmalı

BESO Başkanı Çiftçi'den mülk sahiplerine kira çağrısı

Soğuk havalar balık tezgahlarını canlandırdı

Malatya'da "Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

Batman'da sera organize tarım bölgesi için kritik ziyaret

Büyükşehir eğitim merkezlerinde yapılan deneme sınavına bin 350 öğrenci katıldı

Batman'da kompleks fıtık vakası yenilikçi cerrahi yöntemle çözüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de su kesintisi artık her gün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Adana'da dereye düşen 12 yaşındaki çocuk kayboldu

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı yapıldı

Kırklareli’de avlanabilir asgari boyun altında olan 3 ton istavrit yakalandı

İstanbul'da siyer yarışmasına yoğun ilgi

Battalgazi’de gençlik çalışmaları öğrencilerle istişare edildi