-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,25
-
EURO
50,84% 0,08
-
GRAM ALTIN
6703,33% -2,12
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
İş Bankası’ndan çocuklara karne hediyesi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İş Bankası’ndan çocuklara karne hediyesi
Çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, onların hayal güçlerini geliştirmek, merak duygularını uyandırmak, bilim ve akıl yolunda kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen kampanya çerçevesinde, kitaplar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Covid-19 salgını nedeniyle dijital ortamda “Çocukların Bilgi Bankası” Kumbara Dergisi portalı (kumbaradergisi.com) aracılığıyla öğrencilere sunuluyor. Çocuklar, kitaplara ayrıca Kumbara Dergisi uygulamasını indirerek mobil cihazlardan da erişebilecek.
İş Bankası, bu yılki kampanyada çocuklara; dünya klasiklerinden Felix Salten’in “Bambi” ve Arthur Conan Doyle’un “Kayıp Dünya” kitaplarını karne hediyesi olarak veriyor. “Bambi”, çocukların hayvan sevgisini pekiştirecek, zor zamanlarda dayanışmanın ve kendi ayakları üzerinde durmanın önemini daha iyi kavramalarını sağlayacak içerikte bir kitap. “Kayıp Dünya” ise merak ve araştırma duygularını artıracak, hayal güçlerini zenginleştirecek bir içeriğe sahip. Kampanyada ayrıca, tüm dünyayı ilgilendiren küresel ısınma ve iklim değişikliği konusuna dikkat çekmek, çevre ve doğa konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla TEMA Vakfı işbirliğinde hazırlanan “İklim Hakkında Konuşalım” kitapçığı da öğrencilerle buluşturuluyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan kitaplar için, gazeteci yazar Doğan Hızlan, çocukları okumaya teşvik edecek düşüncelerini de paylaştığı bir önsöz kaleme aldı.
“Çocuklarımızı milyonlarca kitapla buluşturduk”
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “İlk yıllarımızdan bu yana bankacılık, finans, sanayi ve ticaret başta olmak üzere birçok alandaki faaliyetlerimiz ile ülkemizin gelişmesine destek olurken, çocuklarımıza güzel ve aydınlık bir gelecek bırakmak için çalışmanın da bu kurumun bir sorumluluğu olduğunu hiçbir zaman unutmadık. Bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak, eğitim hep özel önem verdiğimiz bir konu oldu. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz inisiyatiflerden biri olan ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyamızla çocuklarımızın bilişsel ve kültürel yeteneklerinin, merak duygularının gelişimine, okuyan ve sorgulayan bir nesil yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor, 14 yıldır çocuklarımızı milyonlarca kitapla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar dünya edebiyatından yazarlarımızdan öykülere, şiir dünyasına yolculuktan maceraya ve bilimsel içerikli merak uyandıran kitaplara kadar değişik alanlarda, her okuyana ayrı ayrı dokunan eserler, çocuklarımızın kitaplıklarında tatil anılarıyla birlikte yerini aldı.”
Yaklaşık bir buçuk yıldır süren pandemi nedeniyle uzun süreli online eğitim ile tanışan, bunun kolaylıklarını da zorluklarını da yaşayan çocukların bu dönemde çok yorulduklarını ve belki de hayatlarında bir daha karşılaşmayacakları farklı bir deneyim kazandıklarını belirten Aran, “Bu süreçte teknoloji sayesinde birkaç yılda edinecekleri tecrübeyi üç beş aya sığdırma başarısı gösteren, neredeyse tüm gün bilgisayar başında derslerini takip eden tüm öğrencilerimizi, çocuklarıyla birlikte ilk kez yaşadıkları bu süreci yöneten anne babaları ve özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizi destekleyen kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Şimdi artık tatil ve dinlenme zamanı” dedi.
Hakan Aran, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yatılı bölge okulları, sevgi evleri, çocuk ve gençlik kapalı cezaevlerindeki çocukları kitapla buluşturacaklarını, ayrıca Braille alfabesi ile basılı olarak görme engelli çocukların eğitim gördüğü okullara da kitap göndereceklerini belirtti.
Kampanya 14. yılında
İş Bankası 2008 yılından bu yana kampanya ile çocuklara; “Alice Harikalar Diyarında”, “Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler”, “Yazarlarımızdan Öyküler”, “Halime Kaptan” ve “Küçük Mavi Gezegen”, “Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler”, “Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler”, “Yazarlarımızdan Öyküler”, “Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk” ve “Depremden Korkmuyorum - Nasıl Korunacağımı Biliyorum”, 'Mars’a Nasıl Giderim? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar”, “Astronotlar Üşür mü? - Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar”, “Robotlar Hapşırabilir mi? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar”, “Siyah İnci” adlı kitapları karne hediyesi olarak verdi.
2020 yılında gerçekleştirilen kampanyada Jules Verne’in “Dünyanın Merkezine Yolculuk” ve “Dr. Ox’un Deneyi”, Robert Louis Stevenson’ın “Define Adası” kitapları ile “İlk Türk Arktik Bilimsel Seferi Kitapçığı” online ortamda sunuldu.
Şam'da alkol satışı kısıtlandı: Hedef, kamu ahlakının korunması
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Ramazan Bayramı mesajı
ABD’den, İran’a saldırılarını devam ettirmek için 200 milyar dolarlık skandal talep
İzmir’de kumar oynayan 162 kişiye 1,8 milyon lira ceza
İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı
Gaziantep'te bayram öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor
Millî Savunma Bakanı Güler, Polonyalı mevkidaşıyla görüştü
Brent petrol sert yükseldi: 116 doları aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönül coğrafyamızda açılan yaralar, maalesef, kanamaya devam ediyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri bugün tamamlanıyor
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımına devam ediyor
Yetimler Vakfı Gazze'de toplu iftar programı düzenledi
Siirt’te bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak
Tunceli’de Ramazan ayında 144 firma denetlendi
İran: ABD-siyonist rejim saldırılarında 20 hastane zarar gördü
Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti
Kastamonu’da uyuşturucu operasyonunda 9 bin 642 sentetik hap ele geçirildi
Yalova’da DAİŞ operasyonunda 4 kişi yakalandı
Tayland’da 20 yıl sonra bir ilk: Aynı başbakan yeniden seçildi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er muhtarlarla iftarda buluştu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı
Berberlerde bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor
Kaza orucu bulunanların bilmesi gereken "11 Mesele"
Özgür Kudüs Platformu'ndan Ramazan Bayramı mesajı
Kocaeli’de firari hükümlü yakalandı
Bayram süresince 381 bin 559 sağlık çalışanı görev yapacak
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Ramazan Bayramı mesajı
Molla Beşir Şimşek: Bayramı hakkıyla ihya edelim, ziyaretle yaşayalım
Uzmanlardan Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirmek için öneriler
Belediye Başkanı Geçit: Amacımız; bayramın bayram tadında yaşanması
Yükleniyor







