-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İş göremezlik ödeneğine yeni kriter
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İş göremezlik ödeneğine yeni kriter
Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı çalışanların, sağlık problemleri sebebiyle çalışamadıkları sürelere ait maddi kayıpların SGK tarafından karşılanmasına ilişkin kriterler değiştiriliyor.
Kısa çalışma bitse de destek sürecek
AK Parti’nin ekonomi kurmayları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak ile, Geçici İş Göremezlik Ödeneği’nin hesaplanmasında esas alınacak prim gün sayıları ve kazanç tutarları yeniden belirleniyor. Taslağa göre hastalık ve analık sigortasından ödenecek olan Geçici İş Göremezlik Ödeneği’ne esas günlük kazancın hesabında dikkate alınan üç aylık dönem, 12 aya çıkarılacak. 180 günden kısa sigorta prim gün sayısı olanların ödeneği ise iş göremezliğin başladığı tarihteki günlük prime esas kazanç alt sınırının iki katını geçemeyecek.
SAHTECİLİK ÖNLENECEK
Taslakta yer alan düzenlemenin gerekçesinde, Geçici İş Göremezlik Ödeneği hesaplanırken, ödeneğe esas kazancın, sigortalının son üç aydaki ortalama kazancına göre belirlendiği hatırlatıldı. Gerekçede, 'Sahte sigortalılık yapılarak ve ödeneğe esas kazanç ilgili üç aylık dönemde daha yüksek gösterilerek, yüksek Geçici İş Göremezlik Ödenekleri alınabilmektedir. Düzenleme ile belirli bir prim ödeme gün sayısı şartını sağlamayan sigortalılara ödenek tutarında üst limit belirlenmesi suretiyle fazla ödenek verilmesinin engellenmesi amaçlanmıştır” denildi.
RAPOR KARŞILIĞI
SGK’ya bağlı çalışanların, iş kazası- meslek hastalığı geçirmesi ya da hastalık veya analık hâllerinden kaynaklı işe gelememe durumlarında maruz kaldığı gelir kaybını önlemek için yapılan ödeme “Geçici İş Göremezlik Ödeneği” olarak tanımlanıyor. Kamuoyunda “rapor parası” olarak da bilinen Geçici İş Göremezlik Ödeneği’nden çalışanlar, SGK tarafından yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından aldıkları istirahat raporu karşılığında faydalanıyor.
Türkiye
Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit
Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı
Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği
Kenya’da sel felaketi: Ölü sayısı 62’ye yükseldi
Fransa’da yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor
Bakan Fidan: Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması tehlikeli bir adım
Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu
Hark Adası neden önemli?
Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası
Kazakistan'da anayasa referandumu
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü
Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü
Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı
Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı
Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı
ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez
Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi
Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu
İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı
Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı
Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






