-
BIST 100
16163,69%-0,18
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,05% 0,10
-
GRAM ALTIN
7329,62% -0,08
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
İşitme cihazı kullanan vatandaşlara mahkemeden iyi haber
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşitme cihazı kullanan vatandaşlara mahkemeden iyi haber
Emekli öğretmen Abdullah Karabacak’ın, yaşadığı işitme sorunu nedeniyle kendisine dijital işitme cihazı reçete edildi. Karabacak, 2017 yılında, 3 bin 500 TL değerindeki cihazı aldı. Dava dosyasına göre, sigortalı olan Karabacak, cihazın bedelini SGK’dan talep etti. SGK, Karabacak’a 75 TL katkı payı kesintisi dahil 675 TL geri ödeme yaptı.
TALEBİ REDDETTİ
Karabacak’ın ödediği ücretin tamamının ödenmesi için yaptığı başvuruyu da SGK, “SGK Sağlık Uygulama Tebliğinin (SUT) İşitme Cihazı ve Kulak Kalıbı başlıklı maddesi ile SUT eki listelerde programlanabilir dijital işitme cihazı bedeli olarak 750 TL fiyat belirlendiği, 750 TL üzerinden emekli sigortalıdan yüzde 10 katılım payı kesilerek 675 TL işitme cihazı bedelini ödendiğini, tedavi için kullanılan tıbbi malzemelerin ödeme işlemlerinin SUT doğrultusunda yapıldığı” gerekçesiyle reddetti.
Karabacak, avukatı Mehtap Sakinci aracılığıyla SGK’nın ödemediği miktarının ödenmesine karar verilmesi için Ankara 17. İş Mahkemesine dava açtı. Avukat Sakinci dava dilekçesinde, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 63. madde ve devamı gereğince davalı kurum tarafından sigortalı müvekkilin sağlık giderlerin karışlanması gerekmektedir. Yine bu yasanının temel amacı, sosyal devlet ilkesi ve Anayasal bir hak olan sağlık hakkının temini olup davalı kurum tarafından müvekkilin kullanmak zorunda olduğu işitme cihazı içinin ödenen toplam rakam üzerinden karışlanması gerekmektir” dedi.
Dilekçenin devamında ise şu ifadeler yar aldı: “Müvekkil tarafından işitme cihazı için ödenen 3 bin 500 TL’nin 75 TL katkı payı kesintisi dahil 675 TL bakımından geri ödeme yapılmıştır. Bu nedenle müvekkile iadesi sağlanmayan bakiye meblağın iadesi için huzurdaki davanın açılması zarureti doğmuştur” dedi.
FAİZİYLE BİRLİKTE ÖDEYECEK
Mahkeme de 9 Eylül tarihinde Abdullah Karabacak tarafından davanın kabulüne karar vererek, SGK’nın ödemediği miktar olan 2 bin 825 TL işitme cihazı bedelinin yasal faiziyle davalıdan alınarak, emekli öğretmene verilmesine hükmetti.
Hürriyet
Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi
Adana şalgamı AB tescili aldı
Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza
Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı
Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu
Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı
Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi
Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti
Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz
Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi
Döviz kurlarında son durum
Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi
Altın fiyatları satıcılı seyirde
8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor
Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor
Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız
Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin
İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor
Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp
Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı
Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı
Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi
Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi
Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Yükleniyor






