-
BIST 100
16159,56%0,68
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,46% -0,09
-
GRAM ALTIN
6479,24% 1,62
-
Ç. ALTIN
10914,09% 1,40
İŞKUR'dan pandemide 8 milyon kişiye 57 milyar TL destek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İŞKUR'dan pandemide 8 milyon kişiye 57 milyar TL destek
İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Ordu’da sabah saatlerinde ilk olarak Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Ordu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işverenler ve çalışanları da ziyaret ederek, istihdamın arttırılması konusunda yürütülen çalışmalar gerçekleştirdi.
'TOPLAMDA 8 MİLYON KİŞİYE 57 MİLYAR TL'LİK DESTEK'
Bir tekstil fabrikasında imzalanan işbirliği protokolü sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdürü Aktürk, “Pandemi döneminde kapanan ve çalışma süreleri azalan işletmelerimiz oldu. Buralardaki çalışan işçilerimize kısa çalışma ödeneği ile destek olduk. 16 ay boyunca kısa çalışma ödeneğini çalışanlarımıza ödemiş olduk ve bu çerçevede baktığımızda yaklaşık 3,8 milyon çalışanımıza 36,7 milyar TL’lik bir destek sağlamış olduk. Yine bu dönem içerisinde nakdi ücret desteği uygulamamızı hayata geçirdik. Kısa çalışmadan faydalanamayan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımıza nakdi ücret desteği ödedik. Bu kapsamda da 3 milyon çalışanımıza yaklaşık 14 milyar TL’lik bir destek sağladık. Pandemi döneminde işlerini kaybeden vatandaşlarımıza da işsizlik ödeneği ödeyerek yanlarında olmaya devam ettik. Bu çerçevede de yaklaşık 1,1 milyon işsizimize 6 buçuk milyar TL destekte bulunduk. Böylece toplamda pandemi döneminde yaklaşık 8 milyon kişiye 57 milyar TL civarında bir destek sağlamış olduk. Dolayısı ile hem işletmelerimizin üretimini sağladık hem de bu çerçevede çalışanlarımızı korumuş olduk” dedi.
PANDEMİ SÜRECİNDE 1 MİLYON 400 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU
Pandemi döneminden sonra özellikle normalleşme ile beraber İŞKUR olarak gerek aktif iş gücü programları ile gerek işe yerleştirme hizmetleri ile çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aktürk, “Bu çerçevede işverenlerimizin almak istediği işçileri, işsiz vatandaşlarımızın da kavuşmak istediği işi bulma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pandemiye rağmen 2020 yılında yaklaşık 900 bin vatandaşımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. 2021 yılında da Haziran ayı itibarıyla 500 bini aşkın vatandaşımızın işe yerleştirilmesini sağlamış olduk” şeklide konuştu.
ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor
Mardin’de karton yüklü tır devrildi
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı
Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı
Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı
Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu
Uluslararası ayakkabı fuarı 74'üncü kez kapıları açtı
Bakan Fidan, Suriye, Katar ve Özbekistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Çiftçi: Nevruz etkinlikleri kapsamında 209 kişi gözaltına alındı
Ulusal Pediatri Kış Kongresi Bursa’da gerçekleştirilecek
Rusya-İran hattına saldırı: Siyonist rejim stratejik tedarik yolunu bombaladı
Mardin’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
"Hesap ve IBAN Bilgisi Paylaşma Suçtur" seminerleri sürüyor
Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve indirim desteği
Kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı
Bingöl'de okulda 'Kar spreyi' paniği: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı
İzmir Serbest Bölgesi’ndeki rüşvet soruşturmasında 34 sanık hakkında dava
Gazze'de şehit sayısı 72 bin 265'e yükseldi
Ramazan sonrası düzenli beslenme alışkanlığını kazanmak için izlenmesi gereken yol
Bingöl’de kuzuların anneleriyle buluşma anı kalpleri ısıttı
Bakan Göktaş: Gençlere 10 milyar 734 milyon lira kredi desteği sağladık
Uzmanından kritik uyarı: Geçmeyen öksürük veremin habercisi olabilir
TKDK, IPARD III kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini açıkladı
“Her gebeye bir ebe” uygulamasıyla anne adaylarına yakın takip
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için teknik ve lojistik destek anlaşması
Batman'da sera üretimine nem uyarısı
Siirt'te hastane önündeki yol yeniden çöktü
Ürün değişikliği başvurularında son tarih 15 Nisan
İngiltere’de 300 gencin evinde sosyal medya yasakları ve zaman sınırlaması test ediliyor
Şehid Muhammed Ata Zengin’in annesi Mardin’de hayatını kaybetti
Yükleniyor







