-
BIST 100
16067,54%-1,18
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,36% -0,26
-
GRAM ALTIN
6210,84% -1,05
-
Ç. ALTIN
10690,32% -0,63
İŞKUR'dan pandemide 8 milyon kişiye 57 milyar TL destek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İŞKUR'dan pandemide 8 milyon kişiye 57 milyar TL destek
İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Ordu’da sabah saatlerinde ilk olarak Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Ordu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işverenler ve çalışanları da ziyaret ederek, istihdamın arttırılması konusunda yürütülen çalışmalar gerçekleştirdi.
'TOPLAMDA 8 MİLYON KİŞİYE 57 MİLYAR TL'LİK DESTEK'
Bir tekstil fabrikasında imzalanan işbirliği protokolü sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdürü Aktürk, “Pandemi döneminde kapanan ve çalışma süreleri azalan işletmelerimiz oldu. Buralardaki çalışan işçilerimize kısa çalışma ödeneği ile destek olduk. 16 ay boyunca kısa çalışma ödeneğini çalışanlarımıza ödemiş olduk ve bu çerçevede baktığımızda yaklaşık 3,8 milyon çalışanımıza 36,7 milyar TL’lik bir destek sağlamış olduk. Yine bu dönem içerisinde nakdi ücret desteği uygulamamızı hayata geçirdik. Kısa çalışmadan faydalanamayan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlarımıza nakdi ücret desteği ödedik. Bu kapsamda da 3 milyon çalışanımıza yaklaşık 14 milyar TL’lik bir destek sağladık. Pandemi döneminde işlerini kaybeden vatandaşlarımıza da işsizlik ödeneği ödeyerek yanlarında olmaya devam ettik. Bu çerçevede de yaklaşık 1,1 milyon işsizimize 6 buçuk milyar TL destekte bulunduk. Böylece toplamda pandemi döneminde yaklaşık 8 milyon kişiye 57 milyar TL civarında bir destek sağlamış olduk. Dolayısı ile hem işletmelerimizin üretimini sağladık hem de bu çerçevede çalışanlarımızı korumuş olduk” dedi.
PANDEMİ SÜRECİNDE 1 MİLYON 400 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU
Pandemi döneminden sonra özellikle normalleşme ile beraber İŞKUR olarak gerek aktif iş gücü programları ile gerek işe yerleştirme hizmetleri ile çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aktürk, “Bu çerçevede işverenlerimizin almak istediği işçileri, işsiz vatandaşlarımızın da kavuşmak istediği işi bulma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pandemiye rağmen 2020 yılında yaklaşık 900 bin vatandaşımızın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. 2021 yılında da Haziran ayı itibarıyla 500 bini aşkın vatandaşımızın işe yerleştirilmesini sağlamış olduk” şeklide konuştu.
Mardin’de bitkin halde eve giren ebabil kuşu doğaya salındı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Mardin’de başsız oğlak doğumu şaşkınlıkla karşılandı
Migrenli beyin 'önemsizi' ayıramıyor, ışık ve desenler ağrıyı tetikliyor
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Malatya Eğitim-Bir-Sen'den Ramazan Avuşmak açıklaması
Arpaguş: Diyanet, milletin manevi hayatına rehberlik ediyor
Yapay zekâ ile çocuk istismarı içeriklerinde yüzde 14 artış
EKK toplantısında küresel riskler ve ekonomik gelişmeler ele alındı
siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları sürüyor: Gece boyunca 19 kişi katledildi
Ege Denizi için fırtına uyarısı
Gaziantep Umut Kervanı Ramazanda binden fazla aileye ulaştı
Hakaret iddiasıyla tutuklanan öğretmen tahliye edildi
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, Akpınar Çarşı Merkezi’nde incelemelerde bulundu
Kuyumcular: Altındaki dalgalanmalar devam edecek, şu an altın almak için iyi bir fırsat
Türkiye vatandaşlarının vizesiz seyahat edilebileceği ülkeler: 2026 güncel liste
Meteorolojiden Konya için sağanak yağış uyarısı
Mescidi Aksa 25 gündür kapalı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Nitelikli din görevlisi yetiştirmek zorunluluktur
ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 20 uçak hasar gördü veya imha edildi
Randevulu hasta doktor tarafından hakarete uğradığını iddia etti
Beyin navigasyon gibi çalışıyor
Diyarbakır’da 3 katlı apartmanda yangın
İran’da Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yeni genel sekreter atandı
Lübnan, İran büyükelçisini "istenmeyen kişi" ilan etti
Ağrı Doğubayazıt'ta askeri araç devrildi 1 asker vefat etti
Her yağışta tekrarlayan tehlike: Diyarbakır’da Maliye Konutları sular altında
MEB robot yarışması başvuru süresi uzatıldı
Şanlıurfa’da genç hasta nakille kalça protezinden kurtarıldı
Gaziantep'te FETÖ üyesi bir kişi yakalandı
Yükleniyor







