• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    51,01% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7309,15% -0,36
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:19
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:19
İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor

Kısa süre içerisinde pandemi olarak ilan edilerek küresel bir sağlık problemi haline dönüşen yeni tip Corona Virüs’e karşı gerek ulusal gerekse de bölgesel anlamda yürütülen mücadele 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme süreciyle vatandaşları buluşturdu. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeyle yeni dönem olarak adlandırılan bu sürecin işleyişinde virüs tehdidine yönelik bazı temel önlemlerin yerine getirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Gastronomi kenti Gaziantep’in sağlıklı lezzetin başkenti imajına kavuşmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, hijyen ve dezenfeksiyon eğitimleri devam ederken eğitimi tamamlayan Orkide Pastane ve Restoran, İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu ile Tahmis Kahvesi için gerçekleştirdiği sertifika törenine Kebapçı Halil Usta ve Acıoğlu restoranı da ekledi. Böylelikle eğitimden faydalanan müesseseler arasında sertifikalarını alan işletmelerin sayısı 5’e çıktı.

ŞAHİN: HİZMET FARKINI GÖRMEK İÇİN HERKESİ GAZİANTEP’E DAVET EDİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in dünyanın lezzet başkenti olduğunu belirterek, “Bunu bütün dünya tescilledi. Ancak bugün verilecek sertifikalarla da biz, sağlıklı lezzetin başkentiyiz. Hizmette ve kalite de en iyiyiz. Bu iş ekip işidir. Pandemi sonrasında yeni bir dünya kuruluyor. Biz de Gaziantep olarak ‘Her yer fıstık gibi, her şey fıstık gibi olacak” sloganından hareketle sertifika törenine gelmiş bulunuyoruz. Ağzımızın tadı geldi diyoruz. Ağız tadı yalnızca yenilen yemek değil, kardeşliktir. Bir birlikteliktir. Bütün dünyayı Gaziantep’in lezzetlerini tatmaya devam etmek istiyoruz. Hizmetin farkını görmek amacıyla ziyaretçilerimizi şehrimize davet ediyoruz” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ben değil biz bilinciyle hareket ettiklerini ve bu algının herkese aşılanması yönünde mesai harcadıklarını bildirerek, “Başkan Fatma Şahin’in önderliğinde Türkiye’de Gaziantep yeni normal süreçte ilkleri başlattı. Biz sanayi, tarih ve turizm kentiyiz. Bugün de burada yeni normallere uyum sağladığımız yönünde bir program için bulunuyoruz. Sertifika törenine Kebapçı Halil Usta restoranını da dahil ettik. Eğitim aldılar ve artık pandemi sürecinde kazandıkları deneyimle müşterilerine daha iyi hizmet verecekler” diye konuştu.

Kebapçı Halil Usta’nın sahibi İbrahim Halil Kör ise Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen eğitim sürecinde çok fazla deneyimsiz ve bilgisiz olduklarına işaret ederek, “Şimdi eğitimimizi tamamladık. Edindiğimiz bilgileri artık, hizmetimizde uygulamaya koyup ‘fıstık gibi’ bir işletme olacağız” ifadelerini kullandı.

Acıoğlu’nun sahibi Uğur Acıoğlu da eğitim sürecinde pandemiye karşı çok faydalı bilgiler edindiklerini aktararak sözlerine şöyle son verdi: “Şehrimize sunulan bu eğitimden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’a teşekkür ediyorum.”

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz

Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi

Döviz kurlarında son durum

Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi

Altın fiyatları satıcılı seyirde

8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor

Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor

Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız

Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin

İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor

Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp

Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı

Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı

Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi

Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı

Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı

Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi

Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi

İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı

Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu

Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz

Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi

Döviz kurlarında son durum

Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi

Altın fiyatları satıcılı seyirde

8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor