• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor

10 Haziran 2020, Çarşamba 22:19
10 Haziran 2020, Çarşamba 22:19
İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşletmeler pandemi standardını “Fıstık Gibi” yakalıyor

Kısa süre içerisinde pandemi olarak ilan edilerek küresel bir sağlık problemi haline dönüşen yeni tip Corona Virüs’e karşı gerek ulusal gerekse de bölgesel anlamda yürütülen mücadele 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme süreciyle vatandaşları buluşturdu. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeyle yeni dönem olarak adlandırılan bu sürecin işleyişinde virüs tehdidine yönelik bazı temel önlemlerin yerine getirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Gastronomi kenti Gaziantep’in sağlıklı lezzetin başkenti imajına kavuşmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, hijyen ve dezenfeksiyon eğitimleri devam ederken eğitimi tamamlayan Orkide Pastane ve Restoran, İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu ile Tahmis Kahvesi için gerçekleştirdiği sertifika törenine Kebapçı Halil Usta ve Acıoğlu restoranı da ekledi. Böylelikle eğitimden faydalanan müesseseler arasında sertifikalarını alan işletmelerin sayısı 5’e çıktı.

ŞAHİN: HİZMET FARKINI GÖRMEK İÇİN HERKESİ GAZİANTEP’E DAVET EDİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in dünyanın lezzet başkenti olduğunu belirterek, “Bunu bütün dünya tescilledi. Ancak bugün verilecek sertifikalarla da biz, sağlıklı lezzetin başkentiyiz. Hizmette ve kalite de en iyiyiz. Bu iş ekip işidir. Pandemi sonrasında yeni bir dünya kuruluyor. Biz de Gaziantep olarak ‘Her yer fıstık gibi, her şey fıstık gibi olacak” sloganından hareketle sertifika törenine gelmiş bulunuyoruz. Ağzımızın tadı geldi diyoruz. Ağız tadı yalnızca yenilen yemek değil, kardeşliktir. Bir birlikteliktir. Bütün dünyayı Gaziantep’in lezzetlerini tatmaya devam etmek istiyoruz. Hizmetin farkını görmek amacıyla ziyaretçilerimizi şehrimize davet ediyoruz” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ben değil biz bilinciyle hareket ettiklerini ve bu algının herkese aşılanması yönünde mesai harcadıklarını bildirerek, “Başkan Fatma Şahin’in önderliğinde Türkiye’de Gaziantep yeni normal süreçte ilkleri başlattı. Biz sanayi, tarih ve turizm kentiyiz. Bugün de burada yeni normallere uyum sağladığımız yönünde bir program için bulunuyoruz. Sertifika törenine Kebapçı Halil Usta restoranını da dahil ettik. Eğitim aldılar ve artık pandemi sürecinde kazandıkları deneyimle müşterilerine daha iyi hizmet verecekler” diye konuştu.

Kebapçı Halil Usta’nın sahibi İbrahim Halil Kör ise Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde gerçekleştirilen eğitim sürecinde çok fazla deneyimsiz ve bilgisiz olduklarına işaret ederek, “Şimdi eğitimimizi tamamladık. Edindiğimiz bilgileri artık, hizmetimizde uygulamaya koyup ‘fıstık gibi’ bir işletme olacağız” ifadelerini kullandı.

Acıoğlu’nun sahibi Uğur Acıoğlu da eğitim sürecinde pandemiye karşı çok faydalı bilgiler edindiklerini aktararak sözlerine şöyle son verdi: “Şehrimize sunulan bu eğitimden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’a teşekkür ediyorum.”

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu

Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği

İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"

Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın

Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor

APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?

Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada

Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu

Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı

Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı

Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı

HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!

Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine

İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı

Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi

Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu

ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı

Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek

Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı

Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak

İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı

Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli

Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi

ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu

İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe

Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu

Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği

İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"

Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın

Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor

APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?

Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada