• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,02
  • EURO

    52,01% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7102,35% 0,66
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,00

İstanbul Başsavcısı: Cesedini otopsi testeresiyle kesmiş olabilirler

18 Eylül 2020, Cuma 09:17
18 Eylül 2020, Cuma 09:17
İstanbul Başsavcısı: Cesedini otopsi testeresiyle kesmiş olabilirler
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İstanbul Başsavcısı: Cesedini otopsi testeresiyle kesmiş olabilirler

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın katillerinin de arasında bulunduğu 20 şüpheliye yönelik İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava dosyasına giren belgelere göre Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Dr. Agnes Callamard'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'la cinayetten 6 ay sonra 4 Nisan 2019 tarihinde ikinci bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Saat 10.50'de başlayan görüşme 12.45'de sona erdi.

TEREDDÜTLERİMİZ VAR

Görüşmeye Callamard'ın yanısıra Kıdemli Soruşturma Memuru Paul Johnston, Özel Raportör Danışmanı Bakthiyor Avezdjanov, 2 tercüman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Başsavcıvekilleri Hasan Yılmaz, Bülent Başar ve Cumhuriyet Savcısı Necip Sarı katıldı. Görüşmeye dair tutanağa göre; Suudi Arabistan'da yapılan yargılamada adaletin sağlanması açısından bazı tereddütleri olduğunu söyleyen Callamard, yargılamanın göstermelik olduğunu vurguladı. Başsavcı Fidan görüşmede, konsolosluk rezidansında olaydan 13 gün sonra arama yapılabildiğini söyleyerek Suudi yetkililerin birçok zorluk çıkardığına dikkat çekti.

SUUDİ HÜKÜMETİ HABERDAR

Olay sonrası Suudi ekibin soruşturma için Türkiye'ye geldiğini belirten Callamard, Başsavcı Fidan'a bu husustaki görüşlerini sordu. Fidan bu soruya, Suudi soruşturma ekibinin olayın delillerinin temizlenmesi ve gizlenmesi amacı ile Türkiye'ye geldiklerinin, boya ve yarı kullanılmış kalekim torbasının tespit edildiğini dile getirdi. Callamard bu cevap üzerine, 'Türkiye'ye gelen temizlik faaliyeti icra eden bazı Suudi kamu görevlilerinin olması, olaydan Suudi Arabistan hükümeti yetkililerinin haberinin olduğunu ortaya koymaktadır' dedi. Başsavcı Fidan kendilerinin de böyle düşündüğünü aktardı.

DELİLLER KARARTILDI: OTOPSİ TESTERESİYLE KESMİŞ OLABİLİRLER

Görüşme tutanaklarına göre BM ekibinde yer alan kıdemli soruşturma memuru Paul Johnston da Başsavcı Fidan'a çeşitli sorular yöneltti. Johnston, adli tıp yetkililerinin olaydan sonra tespit ettikleri bir delil olup olmadığını sorarken, Fidan, duvarların boyanması sebebiyle birçok delilin karartıldığını söyledi. Johnston, Başsavcı Fidan'a cesede ait kalıntıların nerede olduğu hususundaki fikrini sordu. Fidan ise bu soruya, 'Cesedi yok ettiklerini düşünüyoruz ancak cesedin kalıntılarının nerede olduğu hususunda bir bilgimiz yok' cevabını verdi. Johnston'ın olayda elektrikli testere mi yoksa başka tür bir testere mi kullanıldığı sorusu üzerine ise Fidan, 'Bu hususta net bir tespit yapılamadı, ancak otopsi testeresi kullanılmış olabilir' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Sahte kimliklerle 10 milyon liralık kredi kullanan şebekeye operasyon: 12 kişi tutuklandı

İstanbul Valiliği, Ramazan ayında dezavantajlı gruplarla iftar buluşmaları gerçekleştirecek

Ticaret satış hacmi aralıkta yüzde 3,8 arttı

Akdeniz’de okul kantinlerine denetim

İngiltere’den Kuzey Kutbu’na askeri yığınak: Norveç’teki güç iki katına çıkıyor

Kovancılar’da bir hayırsever yüzlerce aileye yardımda bulundu

Brent petrol 68,81 dolardan işlem görüyor

Diyarbakır merkezli 5 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 22 tutuklama

Şırnak’ta 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi

ABD'den HAMAS'a "silah bırak" dayatması

Netanyahu Washington'da İran mesaisinde: Savaş senaryosu masada

Muş-Bingöl kara yolunda mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

Tunceli’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

“Huzur İstanbul” uygulamasında 1109 şüpheli gözaltına alındı

Somalili heyetten HÜDA PAR'a ziyaret

Döviz kurlarında son durum

Altında düşüş sonrası yeniden yükseliş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Haseke'de güvenlik kontrolü Şam'da

Kanada'da okulda silahlı saldırı: 10 ölü, 25'ten fazla yaralı

HAMAS: BM raporu işgalcilerin vahşetini tescilledi

Soykırım zanlısına Avrupa koridoru: İnsan hakları savunucuları nerede?

Ramazanda Mescid-i Aksa'ya abluka: Girişler sınırlandırılıyor

Gazze'de işgalcilerin saldırıları sürüyor: 5 şehit

Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sahte kimliklerle 10 milyon liralık kredi kullanan şebekeye operasyon: 12 kişi tutuklandı

İstanbul Valiliği, Ramazan ayında dezavantajlı gruplarla iftar buluşmaları gerçekleştirecek

Ticaret satış hacmi aralıkta yüzde 3,8 arttı

Akdeniz’de okul kantinlerine denetim

İngiltere’den Kuzey Kutbu’na askeri yığınak: Norveç’teki güç iki katına çıkıyor

Kovancılar’da bir hayırsever yüzlerce aileye yardımda bulundu

Brent petrol 68,81 dolardan işlem görüyor