-
BIST 100
17925,02%-0,64
-
DOLAR
44,87% 0,05
-
EURO
52,91% 0,07
-
GRAM ALTIN
6948,14% -0,07
-
Ç. ALTIN
11099,36% 0,00
İstanbul Havalimanı 100 milyonu aşkın yolcuyu ağırladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İstanbul Havalimanı 100 milyonu aşkın yolcuyu ağırladı
Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, 29 Ekim 2018'de açılan İstanbul Havalimanı'nda bugüne kadar iç hatta 27 milyon 343 bin 141, dış hatta 72 milyon 684 bin 722 olmak üzere toplam 100 milyon 27 bin 863 yolcunun ağırlandığını bildirdi.
İstanbul Havalimanı'nda 198 bin 46'sı iç hat, 507 bin 940'ı dış hat olmak üzere toplam 705 bin 986 uçak seferi gerçekleştirildiğini kaydeden Karaismailoğlu, 'Arka arkaya ödüller alarak adından söz ettiren İstanbul Havalimanı'nda yolcu sayısı 100 milyonu aştı. İstanbul Havalimanı, dev kapasitesiyle Türkiye'yi uluslararası bir aktarma merkezi yaptı. Bu durum ülkemizi küresel havacılıkta zirveye taşıdı. Fiziki altyapısı, teknoloji yatırımları, hizmet kalitesi ile havacılık sektörünün adeta baş tacı oldu.' değerlendirmesinde bulundu.
Karaismailoğlu, dünyanın en büyük havalimanı ve bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı'nın uluslararası aktarma merkezi konumunu her geçen gün daha da güçlendirdiğine dikkati çekti.
İstanbul Havalimanı, dünya çapında prestijli kurumların takdirini kazanıyor
İstanbul Havalimanı, dünya çapında prestijli kurumların takdirini kazanarak art arda ödüller almaya devam ediyor.
Havalimanı, New York merkezli, dünyaca ünlü Travel and Leisure dergisinin 'World's Best Awards 2021' anketinde 'Dünyanın En İyi 10 Havalimanı' arasında yer aldı.
Anket sonucuna göre İstanbul Havalimanı, Incheon (Kore), Dubai, Hamad (Katar), Tokyo (Japonya), Hong Kong, Narita (Japonya), Zürih (İsviçre) ve Osaka (Japonya) gibi havalimanlarını geride bıraktı.
Singapur Changi Havalimanı'nın 93,45 puanla birinci olduğu listede İstanbul Havalimanı 91,17 puanla ikinciliğe yerleşti.
Dergi okurlarının oylarıyla belirlenen listede İstanbul Havalimanı, ilk 10 arasına en yüksek sıradan giriş yaptı. 11 Ocak'ta başlayan oylama 10 Mayıs'ta sona ererken İstanbul Havalimanı'nın en yüksek oyu alan havalimanlarından olduğu belirtildi.
İstanbul Havalimanı, Avrupa'da en yoğun havalimanları sıralamasında 20 milyon 972 bin 497 yolcuya hizmet vererek ilk sırada yer aldı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce açıklanan bu yılın 8 aylık verilerine göre, iç hatlarda 6 milyon 291 bin 783, dış hatlarda 14 milyon 680 bin 714 olmak üzere toplam 20 milyon 972 bin 497 yolcu trafiği oldu.
İzmir açıklarında 21 düzensiz göçmen yakalandı
Belçika ekonomisi alarm veriyor: Orta Doğu'daki son çatışmalardan sonra giderek kötüleşiyor
Gazze Sağlık Bakanlığı: Binlerce Gazzeli hasta ölümle karşı karşıya
Adalet Bakanlığında BM ve UNICEF heyetiyle görüşme gerçekleştirildi
Mersinli hacı adaylarının büyük heyecanı: On yıllık bekleyiş vuslata dönüştü
Kiro, ANZAK Günü törenleri için Çanakkale’de bulunacak.
Silah sahipliğine sınırlama ve okul-kolluk iş birliği gündemde.
Cumhurbaşkanı Amedi, atama kararını teslim etti.
İran ve Rusya dışişleri bakanları bölgesel konuları görüştü
Belde statüsü kazanan 6 yerleşim yerinde seçime gidiliyor
Tatlıoğlu: İnşa süreci planlandığı gibi ilerliyor.
BM raporu: Batı Şeria’da Filistinliler evlerinde dahi yıldırma politikalarına maruz kaldı.
BM: 700’den fazla çocuk yaralandı, 350 binden fazla kişi yerinden edildi.
Trump: İran’la müzakerelerde ilerleme olursa doğrudan görüşmeye hazırım
İran hava sahasını açtı
Trump: İran’la yapılacak anlaşma çok daha güçlü olacak
Türkiye ile Norveç arasında JETCO Protokolü imzalandı
İspanya AB'nin işgal rejimi ile olan ortaklık anlaşmasının feshedilmesini resmiyete dökmeye hazırlanıyor
Antalya’da teleferik kazası davasında karar açıklandı
Antalya’da reklam panosunda ceset bulundu
Başaran, MHP yeni Bolu il başkanı oldu
HSK Kararnamesiyle 14 hâkim ve savcının görev yeri değişti
Katar hava sahasının kısmen açıldığını duyurdu
Peskov: Barışçıl çözüm için talep edilen her türlü desteği sağlayabiliriz.
Arif: İran’ın ihracatı kısıtlanırken ücretsiz güvenlik beklenemez.
Diyarbakır'da otobüste unutulan altın dolu çanta sahibine teslim edildi
Azerbaycan'dan 2 AB ülkesine ''Karabağ'' tepkisi
Çin'den ABD'ye Hürmüz uyarısı
Doku Soruşturmasi’nda kamu görevlilerine yönelik inceleme derinleşiyor
Lavrov’dan yeni blok açıklaması
Yükleniyor







