• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan 'seyahat izin belgesi' paylaşımı

21 Mayıs 2020, Perşembe 02:48
21 Mayıs 2020, Perşembe 02:48
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan 'seyahat izin belgesi' paylaşımı

Yerlikaya paylaşımında ayrıca 'seyahat izin belgesi' için vatandaşların E-Devlet,İçişleri Bakanlığı,E-Başvuru Sistemi ve Alo199 Vefa Destek Hattı’na başvurabileceklerini de belirtti.

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEYAHAT İZİN BELGESİ GENELGESİ

Uzun süredir sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, Bilim Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 21 Mayıs  Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi. Bu doğrultuda, İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi konulu Genelge gönderildi. 

Genelgeye göre;

22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek. Bu kapsamda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde bir kişi refakat edebilecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar; Seyahat İzin Belgesi taleplerini, 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00’dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup/olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.

Vatandaşlarımızın bahse konu belgeyi almak üzere herhangi bir sağlık kuruşuna ya da kaymakamlık/valiliklere gitmelerine gerek bulunmayacak. Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.

İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca E-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecek.

Düzenlenen Seyahat İzin Belgesi tek yön geçerli olacak ve seyahat izin belgesi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalmaları esas olacak.(65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde refakat eden kişiler 72 saat içinde geri dönebileceklerdir.)

İzin belgesi kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.

65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar gidecekler yerlerde de 22 Mart tarihinde yayınlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

Söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından;

İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararlar alınacak.

Seyahat izin belgesi alan ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edecek olanların otogarlarda oluşturabileceği yoğunluk göz önüne alınarak toplu ulaşımlarına ilişkin tedbirler planlanarak, uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmayacak.

Trump “ulusal güvenlik” gerekçesiyle satın alımı engelledi

Soğuk havada sessiz canlara vefa

Bingöl Genç itfaiyesi 2026’yı “Afetlerle Mücadele, Tatbikat ve Ağaçlandırma Yılı” ilan etti

Beslenme Uzmanı Şahin: Lahana turşusu tok tutuyor

Bursa’da 75 kilometre hızındaki fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor

İmran Han yanlısı protestolar davasında gazetecilere müebbet hapis

​Venezuela'dan ilk açıklama: ABD'nin askeri saldırganlığını reddediyoruz

Mersin’de “change araç” çetesine operasyon: 14 tutuklama

​İran-Pakistan sınırında çatışma

Mamdani’den ilk gün hamlesi: New York’ta siyonist eleştirisini susturan kararlar iptal

Venezuela'ya saldırıya Kolombiya'dan tepki: BM derhal toplanmalı

Şanlıurfa’da havaya ateş açan şüpheli tutuklandı

​ İran’dan Trump’a sert uyarı: Her türlü saldırıya hızlı ve kapsamlı karşılık veririz

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü: Su kaynakları ve rekolte için umut arttı

Siirt’te buzlanma sonrası düşme vakalarında artış

Sert kış sanayiyi hareketlendirdi, uzmandan araç sahiplerine uyarı

Palandöken: Esnaf ve sanatkârların yeni yıldan beklentisi yüksek

Venezuela'nın başkentine hava saldırısı: Karakas'ta patlama sesleri

AKOM ve valilikten İstanbul için fırtına uyarısı

Venezuela'dan İran'a dayanışma mesajı: Washington'un açıklamaları barışı tehdit ediyor

Op. Dr. Khıavı: Serviks kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Akreditesiz "helal uygunluk" hizmetinde cezalar artırıldı

​ İstanbul’da DAİŞ operasyonunda 67 şüpheli tutuklandı

BAE, Yemen'deki tüm askeri varlığını çektiğini duyurdu

Suudi Arabistan donanması Arap Denizi'nde konuşlandı

Türkiye'nin deniz stratejisi: Denizlerde kime karşı konuşlanıyor?

Ülkenin batı ve kuzeyi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Guterres: israilin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Esed artıklarını finanse eden ve silahlandıran "gölge ağ" deşifre edildi

53 uluslararası kuruluştan uyarı: israilin son adımları Gazze ve Batı Şeria'da insani yardımı felç edecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump “ulusal güvenlik” gerekçesiyle satın alımı engelledi

Soğuk havada sessiz canlara vefa

Bingöl Genç itfaiyesi 2026’yı “Afetlerle Mücadele, Tatbikat ve Ağaçlandırma Yılı” ilan etti

Beslenme Uzmanı Şahin: Lahana turşusu tok tutuyor

Bursa’da 75 kilometre hızındaki fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor

İmran Han yanlısı protestolar davasında gazetecilere müebbet hapis

​Venezuela'dan ilk açıklama: ABD'nin askeri saldırganlığını reddediyoruz