-
BIST 100
18426,64%0,40
-
DOLAR
45,24% 0,07
-
EURO
53,37% 0,40
-
GRAM ALTIN
6888,53% 1,02
-
Ç. ALTIN
11004,30% 0,71
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan 'seyahat izin belgesi' paylaşımı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan 'seyahat izin belgesi' paylaşımı
Yerlikaya paylaşımında ayrıca 'seyahat izin belgesi' için vatandaşların E-Devlet,İçişleri Bakanlığı,E-Başvuru Sistemi ve Alo199 Vefa Destek Hattı’na başvurabileceklerini de belirtti.

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEYAHAT İZİN BELGESİ GENELGESİ
Uzun süredir sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, Bilim Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 21 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi. Bu doğrultuda, İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi konulu Genelge gönderildi.
Genelgeye göre;
22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek. Bu kapsamda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde bir kişi refakat edebilecek.
65 yaş ve üzeri vatandaşlar; Seyahat İzin Belgesi taleplerini, 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00’dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.
Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup/olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.
Vatandaşlarımızın bahse konu belgeyi almak üzere herhangi bir sağlık kuruşuna ya da kaymakamlık/valiliklere gitmelerine gerek bulunmayacak. Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.
İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca E-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecek.
Düzenlenen Seyahat İzin Belgesi tek yön geçerli olacak ve seyahat izin belgesi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalmaları esas olacak.(65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde refakat eden kişiler 72 saat içinde geri dönebileceklerdir.)
İzin belgesi kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.
65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar gidecekler yerlerde de 22 Mart tarihinde yayınlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.
Söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından;
İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararlar alınacak.
Seyahat izin belgesi alan ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edecek olanların otogarlarda oluşturabileceği yoğunluk göz önüne alınarak toplu ulaşımlarına ilişkin tedbirler planlanarak, uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmayacak.
Bingöl Üniversitesi’nde “Ümmetin İmtihanı: Gazze” sergisi
Otizmli bireyler ve aileleri için "otizm.gov.tr" platformu hayata geçirildi
Nobel ödüllü yazardan siyonistlere boykot: Gazze’de soykırım kampanyası yürütülüyor ve bundan sadece siyasiler değil halk da sorumlu
Hayvancılıkta kayıt disiplini ve Kurban Bayramı tedbirleri gündemde
Rusya: Ukrayna’daki askeri hedefler vuruldu, 1210 asker etkisiz hale getirildi
Hani Devlet Hastanesi hizmete açıldı
Glick öncülüğünde yüzlerce siyonist Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Hollanda’da hantavirüs şüphesi: Kabin memuru karantinaya alındı
HÜDA PAR İzmir Gençlik Kolları bahar etkinliklerini başlatıyor
Malatya'da ilk hac kafilesi dua ve tekbirlerle uğurlandı
Batman'da "Fidan üretim üssü" projesi tanıtıldı
Gaziantep’te küçükbaş hayvan varlığı yüzde 35 azaldı
Gaziantep'te fırtına nedeniyle 26 cami ve Kur'an kursu hasar gördü
Nisan ayında gıda işletmelerine 185 milyon lira idari para cezası kesildi
Hamas Siyasi Büro Üyesi Hayye’nin oğlu Azzam şehit oldu
Doç. Dr. Akgül: Kene ısırıklarında bilinçsiz müdahaleden kaçınılmalı
Gazze'de şehit sayısı 72 bin 628'e yükseldi
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 71,89 oldu
Lübnan’dan “siyonist rejim” ile doğrudan görüşme konusunda temkinli yaklaşım
"Zaura'dan Litani'ye": İşgalcilerin Güney Lübnan planı yıllar öncesinden hazırlanmış
ABD askerleri tatbikat sırasında kayboldu: Aramalar 5’inci gününde
AYM Başkanı Özkaya Özbekistan’da temaslarda bulundu
5 ilde bahis operasyonu: 22 gözaltı
İzmir’de FETÖ operasyonu: 9 gözaltı
Artvin merkezli 22 ilde organize suç operasyonu: 23 tutuklama
Vali Akkoyun'dan Gazze'ye kurban vekaleti
Dünya Ebeler Günü’nde ebeliğin manevi boyutu konuşuldu
İstanbul’da DAİŞ operasyonu: 11 gözaltı
Batman Ekonomisine Güç Katacak Projede Altyapı Endişesi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesine çevre cezası
Yükleniyor







