• BIST 100

    14712,94%0,01
  • DOLAR

    43,05% 0,03
  • EURO

    50,38% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6115,71% -0,70
  • Ç. ALTIN

    10064,44% -0,99

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan 'seyahat izin belgesi' paylaşımı

21 Mayıs 2020, Perşembe 02:48
21 Mayıs 2020, Perşembe 02:48
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan 'seyahat izin belgesi' paylaşımı

Yerlikaya paylaşımında ayrıca 'seyahat izin belgesi' için vatandaşların E-Devlet,İçişleri Bakanlığı,E-Başvuru Sistemi ve Alo199 Vefa Destek Hattı’na başvurabileceklerini de belirtti.

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEYAHAT İZİN BELGESİ GENELGESİ

Uzun süredir sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, Bilim Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 21 Mayıs  Perşembe günü saat 09.00’dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi. Bu doğrultuda, İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi konulu Genelge gönderildi. 

Genelgeye göre;

22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek. Bu kapsamda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde bir kişi refakat edebilecek.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar; Seyahat İzin Belgesi taleplerini, 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00’dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup/olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.

Vatandaşlarımızın bahse konu belgeyi almak üzere herhangi bir sağlık kuruşuna ya da kaymakamlık/valiliklere gitmelerine gerek bulunmayacak. Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.

İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacak olup ayrıca E-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecek.

Düzenlenen Seyahat İzin Belgesi tek yön geçerli olacak ve seyahat izin belgesi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalmaları esas olacak.(65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza seyahatlerinde refakat eden kişiler 72 saat içinde geri dönebileceklerdir.)

İzin belgesi kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.

65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar gidecekler yerlerde de 22 Mart tarihinde yayınlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

Söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından;

İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararlar alınacak.

Seyahat izin belgesi alan ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edecek olanların otogarlarda oluşturabileceği yoğunluk göz önüne alınarak toplu ulaşımlarına ilişkin tedbirler planlanarak, uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmayacak.

YÖK Başkanı Özvar, Malezya Yükseköğretim Bakanı Kadir ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş ve beraberindeki heyeti kabul etti

HÜDA PAR’dan Suriye açıklaması: Çatışma yerine uzlaşı kanalları zorlanmalı

Malatya'da TOKİ şantiye alanındaki depoda yangın

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 395'e yükseldi

İletişim Başkanı Duran’dan Özgür Özel’e tepki

Kurtulmuş: Gazze’ye sessiz kalanlar dünyada orman kanununun yolunu açtı

Bolu’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 tutuklama

Malatya'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Er: Malatya altyapıda ve üstyapıda dirençli bir yapıya kavuşuyor

ABD'nin Venezuela petrolü planı: Rusya ve Çin'i dışarda tutmak, fiyatı 50 dolara düşürmek!

İşgal rejiminin Han Yunus’taki çadır saldırısında 3 Filistinli şehit oldu

Konya’da şiddetli rüzgâr nedeniyle çok sayıda tır devrildi

Konya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Rusya: ABD, uluslararası denizcilik hukukunu ağır şekilde ihlal etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e 500 bin liralık tazminat davası

Frana'da çiftçiler traktörleriyle Paris sokaklarına çıktı

Doğu Akdeniz’de fırtına bekleniyor

Adana'da sokak tartışması cinayetle sonuçlandı

AB, X'ten Grok ile ilgili kayıtları 2026 sonuna kadar saklamasını talep etti

Adana'da 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Merkez Bsı rezervleri 189,1 milyar dolar oldu

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil önce ağaca sonra direğe çarptı: 1 ölü

Suriye ordusu, PKK/SDG mevzilerini bombalıyor

Çatılar çöktü, ürünler zarar gördü: Buğday pazarı esnafından destek çağrısı

Mardin Memur-Sen’den DEM’li belediyeye çıkış: 26 belediye personeli gerekçesiz işten çıkarıldı

"Çocuklarımızın küçük yaşta Kur’an’la tanışması çok kıymetli"

HAMAS'tan "Kendi Diliyle Direniş ve Özgürlüğe Giden Yol: Aksa Tufanı" raporu

Dr. Zahit Taş uyardı: Enfeksiyonlara karşı en güçlü kalkan el hijyeni ve aşı

Şanlıurfa’da kaçakçılık ve organize suçlara 2025’te 1276 operasyon

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YÖK Başkanı Özvar, Malezya Yükseköğretim Bakanı Kadir ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş ve beraberindeki heyeti kabul etti

HÜDA PAR’dan Suriye açıklaması: Çatışma yerine uzlaşı kanalları zorlanmalı

Malatya'da TOKİ şantiye alanındaki depoda yangın

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 395'e yükseldi

İletişim Başkanı Duran’dan Özgür Özel’e tepki

Kurtulmuş: Gazze’ye sessiz kalanlar dünyada orman kanununun yolunu açtı