• BIST 100

    10888,02%-0,32
  • DOLAR

    42,42% -0,02
  • EURO

    48,91% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5567,20% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9195,44% -0,18

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİNE RET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedildi. 

Temmuz ayı İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi görüşüldü. İBB'nin teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi. 

'5 BİN TAKSİ İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ' 

İmamoğlu taksi talebiyle ilgili, 'Israrla ve inatla tekrar etmeye devam edeceğim ki, düzenlediğimiz, ölçtüğümüz, biçtiğimiz, tasarladığımız ve 5 bin taksi ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bu şehirde, bunu İBB layıkıyla da işletebilir. Bu bir regülasyon görevi oluşturur. Bu sistem diğer taksileri de bu sisteme çeker ve onları da sisteme katar. Hiçbir zaman esnafta, şoförde, taksi plaka sahibi de mağdur olmaz. Bu sayede herkes kazanır' dedi. 

'YENİ BİR TAKSİ MODELİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞ' 

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Bin taksiye evet dersek, bunun bir ihale süreci olacak. Şeffaf olarak yapılacak. Herkesin gözü önünde canlı yayınla yapılacak. Belediyenin mülkiyetinde işletilecek taksiler. Bu ne sağlayacak. Çalışan esnafımızın özlük hakları korunmuş olacak. Daha teknolojiye uygun iletişim teknolojilerle taksi çağrılabilecek ve yeni bir taksi modelinin nasıl olması gerektiğini göstermiş olacağız' şeklinde konuştu. 

İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISI YETERLİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporuna göre İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bazı saatlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere, metro, metrobüs, raylı sistemler, minibüsler ve halk otobüslerinde yolcu yığılmaları başladığı zaman paralel olarak taksi taşımacılığı talep edenlerde de yığılma oluyor. Sabah saatlerinde nasıl metroya metrobüse, tramvaya İstanbul halkı binmekte zorlanıyorsa aynı oranda da taksiye bir yoğunluk oluyor. Bırakın bin taksiyi 40 bin taksiyi hizmete alsanız o saatlerde halkın o ihtiyacına cevap veremezsiniz' sözleriyle yeni taksi alımına gerek olmadığını ifade etti.

 

Sudan'da insani kriz derinleşiyor

Taksim’deki metro istasyonları geçici olarak kapatılacak

Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde OHAL ilan edildi

Adana'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Elazığ’da bariyerlere çarpan kamyonun sürücüsü yaralandı

Venezuela'dan ABD'ye "Cartel de los Soles" tepkisi

ABD İHA'sı görev sırasında Sarı Deniz'e düştü

Macaristan: Bazı Avrupalı liderler Ukrayna'da barışı önlemeye çalışıyor

İletişim Başkanı Duran: İkili iş birliğini güçlendirecek belgeler imzalandı

Tayland’da şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymasına yol açtı: 18 ölü, 12 yaralı

Almanya'da kar yağışı sonrası meydana gelen trafik kazasında 3 ölü

Batman-Beşiri yolunda trafiğe kapalı alanda kaza: 6 yaralı

Mardin’de otomobil takla attı: Anne öldü, eşi ve çocuğu yaralandı

Adana’da bir haftada 13 binin üzerinde sürücüye ceza uygulandı

Mardin’de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Mardin'de 11'inci kattan düşen zihinsel engelli çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’de silah kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Mısır seçimlerin ikinci turu için sandık başında

Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor

Türkiye ile Güney Kore arasında 3 anlaşma imzalandı

Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi ile Ağrı'da bir ilk gerçekleştirildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İletişim Başkanlığını ziyaret etti

DSÖ: Tüberküloz nedeniyle her yıl 1 milyon kişi ölüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee’yi kabul etti

Ağrı’da böbrek tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna barış sürecinde son durum

Belçika'da 3 günlük genel grev

Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

Van'da artan genç ölümlerine ilişkin HÜDA PAR'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen, öğrencisini işleyen mücevher ustasıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sudan'da insani kriz derinleşiyor

Taksim’deki metro istasyonları geçici olarak kapatılacak

Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde OHAL ilan edildi

Adana'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Elazığ’da bariyerlere çarpan kamyonun sürücüsü yaralandı

Venezuela'dan ABD'ye "Cartel de los Soles" tepkisi

ABD İHA'sı görev sırasında Sarı Deniz'e düştü