• BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,33% 0,08
  • EURO

    49,12% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5469,00% -0,48
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
30 Temmuz 2021, Cuma 08:57
İstanbul
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İstanbul'da servis ve toplu taşımaya yüzde 15 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİNE RET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi oy çokluğuyla UKOME toplantısında reddedildi. 

Temmuz ayı İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda yapıldı. İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi görüşüldü. İBB'nin teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi. 

'5 BİN TAKSİ İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ' 

İmamoğlu taksi talebiyle ilgili, 'Israrla ve inatla tekrar etmeye devam edeceğim ki, düzenlediğimiz, ölçtüğümüz, biçtiğimiz, tasarladığımız ve 5 bin taksi ihtiyacı olduğunu bildiğimiz bu şehirde, bunu İBB layıkıyla da işletebilir. Bu bir regülasyon görevi oluşturur. Bu sistem diğer taksileri de bu sisteme çeker ve onları da sisteme katar. Hiçbir zaman esnafta, şoförde, taksi plaka sahibi de mağdur olmaz. Bu sayede herkes kazanır' dedi. 

'YENİ BİR TAKSİ MODELİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞ' 

İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, 'Bin taksiye evet dersek, bunun bir ihale süreci olacak. Şeffaf olarak yapılacak. Herkesin gözü önünde canlı yayınla yapılacak. Belediyenin mülkiyetinde işletilecek taksiler. Bu ne sağlayacak. Çalışan esnafımızın özlük hakları korunmuş olacak. Daha teknolojiye uygun iletişim teknolojilerle taksi çağrılabilecek ve yeni bir taksi modelinin nasıl olması gerektiğini göstermiş olacağız' şeklinde konuştu. 

İSTANBUL'DA TAKSİ SAYISI YETERLİ 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası(İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporuna göre İstanbul'da taksi sayısının yeterli olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bazı saatlerde özellikle sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere, metro, metrobüs, raylı sistemler, minibüsler ve halk otobüslerinde yolcu yığılmaları başladığı zaman paralel olarak taksi taşımacılığı talep edenlerde de yığılma oluyor. Sabah saatlerinde nasıl metroya metrobüse, tramvaya İstanbul halkı binmekte zorlanıyorsa aynı oranda da taksiye bir yoğunluk oluyor. Bırakın bin taksiyi 40 bin taksiyi hizmete alsanız o saatlerde halkın o ihtiyacına cevap veremezsiniz' sözleriyle yeni taksi alımına gerek olmadığını ifade etti.

 

HÜDA PAR heyetinden yangın mağduru esnafa destek ziyareti

Afganistan'da 300'den fazla uyuşturucu bağımlısı aileleriyle buluştu

Brent petrol 63,31 dolardan işlem görüyor

Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satışı sinyali verdi

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Demir Tarsus'ta ziyaretlerde bulundu

Üç ilde dev operasyon: Bir ton 65 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Araştırma: Yapay zekâ anketleri çarpıtabiliyor, insan–bot ayrımı neredeyse imkânsız

Yahudi çeteler Filistin köyünü bastı: Evler ve araçlar ateşe verildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı, halkla buluştu

Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 22 gözaltı

İşgal basını: Tel Aviv, Suriye'den çekilmek için "kapsamlı barış" şartı koşuyor

BAB-GED Başkanı Demir'den Hastane Kafeteryasının Kapatılması Kararına Tepki

Altın ve kıymetli maden ticaretinde 21 şüpheli gözaltında

İstanbul'da 560 kilogram uyuşturucu madde ile 1,4 milyon hap ele geçirildi

Ukrayna’nın Odesa bölgesinde Türkiye bayraklı tankere SİHA saldırısı

BAB-GED Başkanı Demir'den hastane kafeteryasının kapatılması kararına tepki

Altında sert düşüş

Üniversiteden iş dünyasına geçiş hızlanacak: 3 yılda mezuniyet çalışması başlatılıyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor

Olumsuz hava nedeniyle BUDO’da sefer iptalleri

Hizbullah'tan Lübnan hükümetine uyarı: Siyonist rejime taviz politikası kabul edilemez

WSJ: Gazze'de HAMAS'ın popülaritesi dikkat çekici şekilde yükseldi

Usame Hamdan: Bize ya öldürülmeyi ya teslimiyeti dayatan denklem kabul edilemez

HAMAS: BM kararının Gazze'ye uluslararası vesayet dayatması kabul edilemez

BM Güvenlik Konseyi, Trump'ın Gazze planını içeren ABD tasarısını kabul etti

İstanbul’daki metro inşaatında ölen işçi memleketinde toprağa verildi

Şili'de devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

İçişleri Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR heyetinden yangın mağduru esnafa destek ziyareti

Afganistan'da 300'den fazla uyuşturucu bağımlısı aileleriyle buluştu

Brent petrol 63,31 dolardan işlem görüyor

Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satışı sinyali verdi

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Demir Tarsus'ta ziyaretlerde bulundu

Üç ilde dev operasyon: Bir ton 65 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Araştırma: Yapay zekâ anketleri çarpıtabiliyor, insan–bot ayrımı neredeyse imkânsız