-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,38% -0,12
-
GRAM ALTIN
6221,30% -0,88
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Kabine toplanıyor! İşte kapanma seçenekleri... Seyahat kısıtlaması, kademeli mesai, paket servis...
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kabine toplanıyor! İşte kapanma seçenekleri... Seyahat kısıtlaması, kademeli mesai, paket servis...
Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunulacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin bir de sunum yapacak.
İŞTE KAPANMA SEÇENEKLERİ
Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bugün saat 15.00'te toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınabilecek yeni önlemler değerlendirilecek.
Kabinede vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gereken yeni adımlar, aşı tedarikinde gelinen nokta, yerli aşı çalışmaları tüm yönleriyle ele alınacak.
Türkiye genelindeki koronavirüs tablosuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, brifing verecek. Uzun süreden beri ilk kez pazartesi yerine salı günü toplanacak olan kabinenin en önemli gündem maddesi yine koronavirüsle mücadele ve alınabilecek yeni tedbirler olacak.
Kısıtlama seçenekleri şöyle:
Toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği şekilde tüm Türkiye’nin “dinlendirilmesi” formülü ele alınacak.
SEYAHAT KISITLAMALARI
- Hastanelerdeki doluluk oranlarının artmasına paralel olarak iftar ve sahur vakitleri başta olmak üzere hareketliliğin azaltılması, vaka sayısının düşürülmesi amacıyla önümüzdeki bir aylık dönemde “toplu ziyaretler” yasaklanacak.
- Özellikle Ramazan Bayramı’nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla şehirlerarası seyahatlere kısıtlamaların getirilmesi, hafta sonu ve hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak sürelerinin değiştirilmesi gündemde olacak.
- Bununla birlikte kafe, restoran, lokanta ve AVM’lerin yemek bölümlerinin ramazan boyunca sadece paket servis şeklinde hizmet vermesi de konuşulan seçenekler arasında olacak.
KAMUDA KADEMELİ MESAİ
- Kamuda kademeli mesaiye geçişten toplu iftarların ve sahurların yasaklanması, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması da düşünülen formüller arasında.
- Çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitime 8’inci ve 12’nci sınıflar haricinde ara verilmesi de düşünülüyor. Ramazanda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle öğretmenlerin aşılama oranının arttırılması da amaçlanıyor.
- 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği de belirtiliyor.
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı
Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor
Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı
Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı
Yükleniyor







