• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

26 Kasım 2022, Cumartesi 17:50
26 Kasım 2022, Cumartesi 17:50
Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kadına yönelik şiddete dikkat çekildi

Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle farkındalık etkinlikleri, konferans, stand açma, voleybol turnuvası faaliyetleri gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik yapılan etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın himayesinde kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çeşitli alanlarda sürdürüyoruz. Bu bazen kamuya açık bir alanda olabilirken bazen bir öğrenci yurdunda bazen de tarihi turistik bir mekanda olabiliyor. Tek amacımız vatandaşlarımızın kadına yönelik şiddete karşı farkındalıklarının arttırılmasını sağlamaktır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizle, pankart açma faaliyetlerimizle, el broşürlerimizi vatandaşlarımıza ulaştırarak şiddetin insanlık sucu olduğunu her zaman toplumumuza bildiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla şiddeti sıfırlayacağımıza inancımız tamdır.
25 Kasım Kadın Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü ayrı bir öneme sahip. Bugünün önemine dikkat çekerek toplumumuzda kadınlara yönelik yaklaşımların hassasiyetle gösterilmesi ve sürdürülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Güçlü bir aile yapısının güçlü bir toplum yapısını oluşturacağını vatandaşlarımıza aktararak ülkemizin güçlü geleceği için durmadan çalışıyoruz. Bu sebepledir ki bugün; hazırladığımız 25 Kasım farkındalık videomuzun AVM’de dijital panolardan yayınlanmasını sağladık. İl Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde Çok Amaçlı Toplum Merkezimizden yararlanan kursiyerlerimize ‘Kadına Değer’ konferansımızı düzenledik. Yine aynı şekilde AVM’de açtığımız Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık standımızla, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız ile iş birliği içerisinde farkındalık çalışmalarımızı gerçekleştirdik. AVM’de bulunan mağazalarda çalışan kadınlara ve vatandaşlarımıza karanfil takdim edip el broşürlerimizi dağıtarak bilinçlendirme faaliyetlerimize katıldık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde voleybol turnuvası gerçekleştirerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Gününe dikkat çektik” dedi.
[gallery ids=',63454,63455']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

İran ve Rusya, Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledi

O yaya geçidinde yine kaza oldu

Gaziantep'te ters yön kullanan 639 sürücüye ceza kesildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl'de trafik kazası: 7 yaralı

Batman’da baraj debisi yükseldi, taşkın duvarı hasar gördü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Fatih Dönmez atandı

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü