• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Kadınlara, depremin olumsuz etkilerini unutturan kurslar

21 Mart 2023, Salı 14:25
21 Mart 2023, Salı 14:25
Kadınlara, depremin olumsuz etkilerini unutturan kurslar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kadınlara, depremin olumsuz etkilerini unutturan kurslar

Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezleri, deprem afeti sonrası normalleşme dönemiyle birlikte yeniden hizmete açıldı. Şehitkamilli kadınlar, Pir Sultan Aile Merkezi’ndeki çeşitli kurslara katılarak, depremin üzerlerinde oluşturduğu stres, korku ve paniği atlatmalarına yardımcı olacak faaliyetlere katılıyorlar.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde etkili olan deprem afetinin ardından bir süredir kapalı olan Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezleri, normalleşme dönemiyle birlikte tekrar hizmete açıldı. Pir Sultan Aile Merkezi’nde açılan; mefruşat, ahşap boyama ve çeşitli kurslara katılan kadınlar, eğitmenler nezaretinde; mefruşat, Antep işi, tel kırma, iğne oyası, dikiş nakış ve ahşap boyama tekniklerini öğreniyorlar. Çeyizlik nakış ve benzeri işleri de öğrenen kadınlar, bir taraftan depremin üzerlerindeki stres, korku ve paniği atmaya çalışırken, diğer taraftan çocukları için çeyizlik hazırlıyor.
“Depremin etkilerinden kurtulmaya çalışıyoruz”
Deprem sonrası büyük korku ve panik yaşadıklarını dile getiren kursiyerlerden Özgül Boncuk, “Malumunuz üzere geçtiğimiz günlerde çok büyük bir deprem yaşadık. Tüm ülkemizin başı sağ olsun ve hepimize geçmiş olsun. İnşallah bir daha böylesine büyük bir depremi Rabbim bize yaşatmasın. Tabii depremin etkisiyle birlikte çok büyük korku ve panik de yaşadık. Bu depremle birlikte bayağı bir sarsıldık ve uzun süre evde kaldık. Korkularımız hala devam ediyor. Bu korku ve endişe içerisinde sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz her zaman olduğu gibi bu konuda da bizlerin yanında olmaya çalışıyor. Depremin etkilerinden kurtulmak için belediyemizin bizler için açmış olduğu kurslarla beraber en azından bir nebze de olsa kafamız dağılıyor. Buradaki arkadaşlarımızla birlikte hem el işi öğreniyoruz hem de sohbet ederek depremin etkilerinden kurtulmaya çalışıyoruz. Hocalarımız olsun, idarecimiz olsun bizlere ellerinden gelen her türlü desteği sunmaya çalışıyorlar. Ben bu konuda Şehitkamil Belediyemize, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti olarak hep birlikte bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
“Bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum”
Ellerinden geldiğince kursiyerlere moral ve motivasyon açısından destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Pir Sultan Aile Merkezi Eğitmeni Şirin Gül, “Depremden önce kurslarımız devam ediyordu. Ancak depremin olmasıyla birlikte bir süre kurslarımıza ara vermiştik. Depremden bir süre sonra kursiyerlerimizin günlük hayata motive olmaları için depremin korku ve paniğini üzerlerinden atmaları için kurslarımızı tekrar açtık. Burada kursiyerlerimize mefruşat, Antep işi, tel kırma, iğne oyası, dikiş nakış ve ahşap boyama gibi eğitimler sunulurken, diğer taraftan da moral ve motivasyonlarını düzeltmek hedefiyle çeşitli sohbet etkinliklerimiz oluyor. Kursiyerlerimiz deprem korkusunu kurslarımızda atlatmaya çalışıyor. Bizler de kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an itibariyle de kadınlarımızdan kurslarımıza katılmaları için yoğun bir talep alıyoruz. Bu talepleri de yerine getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Ben, tüm kursiyerlerimiz adına bizlere bu desteği sunan Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı

ABD-Rusya arasında gayri resmi nükleer anlaşma

Trabzon’da Peygamber sevgisi “Siyer Yarışması”nda buluştu

Hakkari'de 17 kilogram skunk ele geçirildi

Lübnan'da bir bina çöktü: 6 ölü, 7 yaralı

Rize’de “Siyer Yarışması”na yoğun ilgi 

Giresun’da 16’ncı “Siyer Yarışması" yoğun katılımla yapıldı

Siyer Yarışması'nın cevap anahtarları yayımlandı

Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı